Kiełbasa czosnkowa

Kiełbasa czosnkowa

Kiełbasa czosnkowa

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  -4 kg boczek (chudy) 8 mm -3 kg karkówka szarpak -3 kg szynka w kostkę 1-1,5 cm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -18 g/kg peklosól -2 g/kg pieprz czarny -0,5-1 g/kg kolendra mielona -0,5-1 g/kg chili nitki -1 g/kg majeranek -10-15 g/kg czosnek dobrej jakości 50% krojony drobno 50% przepuszczony przez praskę . 15 g polecam dla tych kto bardzo lubi czosnek, ja lubię dałem 15 g i mi pasuje jak najbardziej. -woda 0,5 l podczas dodawania przypraw WYKONANIE  Kupione mięso każdy ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, kiełbasa, szynka, mielone, mięso, karkówka, boczek, mięso mielone, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.