Nalewka z pigwowca

Nalewka z pigwowca

Nalewka z pigwowca

SKŁADNIKI -oczyszczony owoc pigwowca 2 kg -cukier 1-1,5 kg -alkohol 2 litry 50-70 % WYKONANIE Owoce pigwowca myjemy, usuwamy gniazda nasienne i białą błonkę następnie kroimy drobno lub za pomocą maszynki kroimy w cienkie plasterki . Pokrojone owoce wrzucamy do dużego szklanego słoja, i zalewamy alkoholem na 2 miesiące i zostawiamy go w ciepłym i ciemnym miejscu . Po tym czasie wszystko zlewamy przez sito, żeby oddzielić alkohol od owoców. Alkohol odstawiamy będzie nam później potrzebny a to co nam zost... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.