Poniższy przepis był już przeze mnie przedstawiany z tą różnicą tylko, że ta mielonka jest w słoiku i był tu zastosowany proces pasteryzacji, a w pierwszej wersji była to mielonka z praski parzona za pomocą cyrkulatora. W smaku i konsystencji różnicy nie stwierdzam natomiast myślę że w słoiku taka mielonka jest lepsza ze względu dłuższy okres spożycia. SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -łopatka 900 g/ sitko fi 5 mm -boczek 800 g/sitko fi 5 mm -podgardle 300 g/ sitko fi 8 mm PRZYPRAWY I SKŁADNIKI ORAZ MATERIAŁY POMOCNIC... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.