Mielonka wieprzowa z nutką dymu

Mielonka wieprzowa z nutką dymu

Mielonka wieprzowa z nutką dymu

SUROWIEC -łopatka 1,5 kg -boczek 0,6 kg -karkówka 0,5 kg -pachwina wędzona bez skóry z przyrostem mięsnym 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -woda 100 ml/kg mięsa -skrobia ziemniaczana 4 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -pieprz biały 1 g/kg -peklosól 15 g/kg -czosnek świeży zgnieciony w prasce 2 g/kg -słoiki/puszki WYKONANIE Wszystkie przyprawy oprócz peklosoli dodajemy na masą całego surowca oprócz wędzonej pachwiny ponieważ pachwina była przygotowana wcześniej w solance.  Kupione mięso kroimy w większe kaw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mięso, karkówka, boczek, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.