domowe pieczywo - 889 przepisów (strona:27/60)

ZAPIEKANKI Z PIEKARNIKA. SZYBKIE NA RAZ. 471

Genialne jako odpowiedź na "przegląd lodówki" i wykorzystanie nadmiaru wędliny, sera, pieczarek. Twarde, czerstwe pieczywo też odżyć może. SKŁADNIKI: - Chleb/bułki, - masło, - serek do smarowania, - ser żółty,  - wędlina, - pieczarki, - cebula, - ogórki (Tym razem Pikle ORZECH), - kukurydza, - czarny pieprz, - przyprawa domowa typu vegeta, - czosnek niedźwiedzi, /Dodatkowo: keczup/dip czosnkowy WYKONANIE: Łatwizna - Chleb/bułki smarujemy masłem, serkiem do smarowania i kładziemy(...)plastrze sera żółtego. Kroimy cebulę w pióra, mieszamy ją z domową vegetą i odrobiną oleju. Ścieramy ser żółty, kroimy pieczarki, ogóreczki, szynkę. Dodajemy do cebuli razem z kukurydzą. Doprawiamy do smaku. Rozkładamy na kanapki. Kroimy je na mniejsze i dekorujemy keczupem. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni góra-dół, termoobieg, 20 minut. (Czas zależny od tego jaki stopień chrupkości chcemy

Wypisz Wymaluj
860. Chałka smażona w maśle orzechowym. 159

Orzechowe tosty francuskie* z gruszką *z masłem orzechowym, z domowej chałki  I jakbyście byli zainteresowani to wczorajszy post uzupełniłam o przepisy ;) Przepis: 2 grube kromki chałki/innego słodkiego pieczywa ok.20-30g masła orzechowego jajko 30-50ml mleka szczypta soli, cynamonu Wszystkie składniki oprócz chałki wymieszać, w powstałej masie wymoczyć kromki chałki, aż cały płyn zniknie. Smazyć na rozgrzanej patelni

More food, love and dreams
Lecytal - wyborowy chleb pszenny 193

dzięki dodatkowi lecytyny. Dodatek ten powoduje spowolnienie procesu czerstwienia. Dzięki temu chleb lecytynowy zachowuje dłużej świeżość w porównaniu z innym pieczywem. Jego receptura, zgodnie z wytycznymi z roku 1959, jest następująca: Oczywiście poniżej „tłumaczenie” tej receptury, zrozumiałe dla takich domowych chlebowypiekaczy jak ja. Zdecydowałem się przygotować przepis w oparciu o podmłodę normalną (tj. z połowy mąki użytej do wypieku). Pomłoda

Grahamka, weka i kajzerka
Masło z awokado 178

Bardzo smaczna pasta z awokado do smarowania pieczywa. Szczególnie polecam osobom unikającym mleka, idealnie zastępuje masło lub serek. Do pasty w wersji słonej świetnie pasuje plaster domowej wędliny i pomidor.   Składniki: awokado szczypta soli łyżeczka soku z cytryny Przepis pochodzi ze strony  Mami

w kuchni i w ogrodzie
Masło z awokado 188

Bardzo smaczna pasta z awokado do smarowania pieczywa. Szczególnie polecam osobom unikającym mleka, idealnie zastępuje masło lub serek. Do pasty w wersji słonej świetnie pasuje plaster domowej wędliny i pomidor.   Składniki: awokado szczypta soli łyżeczka soku z cytryny Awokado dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i wyciągamy pestkę. Mikserem lub blenderem ucieramy na gładką masę. Dodajemy sól

prawdziwe jedzenie
Chleb z czekoladą i rodzynkami, na zakwasie czyli lutowa piekarnia 176

Bajkorada Ania  Nie tylko na słodko Ania W  Moje pasje.Kuchnia i ogród Ania  Pieczywo na zakwasie Alutka  nie-ład mAlutki Arnika  Arnikowa kuchnia Bea  Bea w kuchni Bożena  Smakowe kubki Bożena  Moje domowe kucharzenie Dorota  Ugotujmy To.pl Dorota  Moje małe czarowanie Gallica Anonimica  Zakalce mojego życia Gatita  Kulinarne

Moje domowe kucharzenie
Kapuśniaczki...czyli bułeczki drożdżowe z kapustą kiszoną i pieczarkami 183

Dobre zamiast kanapek na drugie śniadanie czy z kubkiem domowego barszczu czerwonego na podwieczorek. Są mięciutkie, pachnące i delikatne. Polecam :-) Składniki: * na ciasto: 500 g mąki

Kulinarny Pamiętnik
Krem, masło czekoladowo-korzenne "Speculoos" z ciastkami Spekulatius 147

Przepyszne i do tego bez sztucznych konserwantów. I do tego z korzennymi ciastkami Spekulatius*. Uwierzcie mi, że po spróbowaniu domowego kremu/masła do smarowania, nie kupicie innego. Krem ten robi się w parę chwil. Nadaje się praktycznie do wszystkiego: pieczywa, grzanek, naleśników czy wyjadać go prosto ze słoika. Nie jest mega słodki (nie użyłam cukru, jak w oryginalnym przepisie

CookYourself
Chleb czekoladowy z orzechami i rodzynkami 129

bierze udział w akcji:A nasza lutowa piekarnia to:Amber Kuchennymi DrzwiamiAnia BajkoradaAnia Nie tylko na słodkoAnia W Moje pasje.Kuchnia i ogródAnia Pieczywo na zakwasieAlutka nie-ład mAlutkiArnika Arnikowa kuchniaBea Bea w kuchniBożena Smakowe kubkiBożena Moje domowe kucharzenieDorota Moje małe czarowanieGallica Anonimica Zakalce mojego życiaGatita Kulinarne przygody GatityGosia Co do jedzeniaGucio Kuchnia GuciaJola Smak mojego domuKamila Ogrody BabilonuKrecia By było

UgotujmyTo.pl
Duńskie bułki z parówką 181

niezdrowe. Ja uważam, że można dostać dobre parówki, tak samo jak dobrą i złą szynkę, czy lepsze i gorsze pieczywo. Wszystko jest kwestią wyboru.Nie jadam jednak parówek zbyt często. Niespecjalnie za nimi przepadam, od czasu do czasu robimy domową wersję hot dogów, i to chyba tyle w temacie. Zawsze jednak kilka kiełbasek zostanie, i powstaje pytanie - co zrobić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżowy chleb na polish z czekoladą i rodzynkami, czyli lutowa piekarnia 230

Bajkorada Ania  Nie tylko na słodko Ania W  Moje pasje.Kuchnia i ogród Ania  Pieczywo na zakwasie Alutka  nie-ład mAlutki Arnika  Arnikowa kuchnia Bea  Bea w kuchni Bożena  Smakowe kubki Bożena  Moje domowe kucharzenie Dorota  Ugotujmy To.pl Dorota  Moje małe czarowanie Gallica Anonimica  Zakalce mojego życia Gatita  Kulinarne

Kulinarne przygody Gatity
Grecki chleb na zakwasie 117

Uwielbiam piec chleby, bo zapach, który unosi się w domu jest wyjątkowy. Domowe chleby na zakwasie mają taki charakterystyczny smak, wiem, że są w pełni naturalne

dom-agi.pl
Bułki do burgerów 168

Miękkie i delikatne bułki do burgerów. Idealne do domowych fast foodów. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko

Bullio
Chleb oliwkowy na zakwasie 194

Piekłam go już kilka razy i będę piekła często. Będzie to nasza domowa klasyka.Wilgotny, kwaskowy, wytrawny i niezbyt trudny w przygotowaniu :) znaleziony w Pracowni Wypieków.Chleb

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bułki hamburgerowe 193

Bułki hamburgerowe...Domowe, złociste i pyszne!Miękkie, posypane ziarnami słonecznika.Idealne do burgerów.Polecam! Składniki:250 g mąki pszennej;150 ml letniego mleka;8 g

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania