Chleb pytlowy z siemieniem lnianym
Chleb pytlowy z siemieniem lnianym
Chleb z dodatkiem siemienia lnianego na zakwasie żytnim. Jak zawsze pyszny domowy i bez polepszaczy. No i najbardziej to lubię zapach pieczonego chleba w domu. Zmieniłam tylko typ mąki pszennej ale to raczej nie miało wpływu na smak bo chleb był pyszny.
Składniki:
Zaczyn
75 g aktywnego zakwasu żytniego
250 g mąki żytniej 720 Młyn Kopytowa
200 g wody
Ciasto chlebowe
250 g maki żytniej typ 720 Młyn Kopytowa
75 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa
2 łyżki siemienia lnianego
1 łyżeczka soli
22... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
alaaa72
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, ciasto, chleb, bez pieczenia, mąka, mak, pieczywo, chleb na zakwasie, ciasto z makiem, pyszne ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, domowe pieczywo, ciasto z bezami, chleb mieszany
Inne przepisy z Ala piecze i gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję