Uwielbiam domowe wytwory. Tym razem zachciało mi się domowych hamburgerów, a nie ma takowych bez domowych bułek. Według mnie idealna bułka musi być miękka, lekka, jak
dom-agi.plDomowy chleb na zakwasie? Nic prostszego! Poniżej instrukcja jak samemu w domowym zaciszu wyhodować to cudeńko;) A później już tylko piec, piec i jeszcze raz piec
Krakowskie smaki AniDomowa pachnąca bagietka z chrupiącą skórką i mięciutka w środku, właśnie takie lubię. Jest fajnym dodatkiem do zup, gulaszów ale również do zrobienia mini kanapek. Najbardziej
Ala piecze i gotujesama chleba, No, chyba, ze "chlebek bananowy", ale to nie to samo ;) Jakoś nigdy mnie do tego nie ciągnęło, poza tym na co dzień praktycznie nie jadam pieczywa. Zauważyłam jednak ostatnio, że domowy wypiek chleba staje się modny, Coraz więcej wpisów na ten temat pojawia się na blogach, coraz więcej książek o tej tematyce w ksiegarniach. Ponieważ rok 2015 jest
Zawsze głodna!Muszę się Wam przyznać, że od czasu kiedy zrobiłem swoje pierwsze pieczywo, a dokładniej bułki, w domowych warunkach, coraz bardziej mi żal chodzić do piekarni i wydawać pieniądze na te, codziennej potrzeby, produkty. Taka mnie ostatnio myśl dopadła, że za dziesięć sztuk moich ulubionych bułek w piekarni, musiałbym zapłacić 19 zł. Ja dziś kupiłem mąkę żytnią za 3zł
BaRepaswystudzić.Szynkę, ogórka, pomidora, paprykę pokroić w kostkę.Wszystkie składniki wsypać do miski, dodać majonez i doprawić.Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.Podawać samą lub z pieczywem. Ja zrobiłam do niej domowe bułeczki czosnkowe
Lawendowe NieboBardzo lubię wypieki drożdżowe z jagodami. Niedawno robiłam jagodzianki, ale chciałam zrobić jeszcze inne bułeczki. Trafiłam na blog Galeria chleba i tam znalazłam fajną recepturę. Polecam
Kuchnia domowa AniNie sądziłam, że drożdżówka z czereśniami będzie taka dobra. Najfajniejsze jest to, że czereśnie po upieczeniu zachowują swój kształt i słodki smak! Zapraszam! Ciasto robiłam na
Kuchnia domowa AniSezon na jabłka w pełni. Zapraszam na pyszne drożdżówki, w sam raz do pracy, na śniadanie, do kubka kakao lub z czymkolwiek wolicie :)Składniki: Ciasto
Kuchnia domowa AniChoć za oknem świeci słońce, to rano jest już dość zimno... Dlatego z przyjemnością robię teraz wypieki drożdżowe. Tym razem zrobiłam chałkę z cynamonem. Przepis znalazłam
Kuchnia domowa AniBazą dla tej chałki jest przepis, który już się pojawił na blogu. Zapraszam na pyszną i aromatyczną modyfikację :)Składniki:550 g mąki pszennej4 łyżki cukru1 jajko25
Kuchnia domowa AniChlebek bananowy to pomysł na banany, które zalegają :) Nie potrzeba miksera, robi się błyskawicznie i jest pyszny :) Przepis zaczerpnęłam z Przyślij przepis, nr 1/2014 (74).
Kuchnia domowa AniJakiś czas temu dostałam od koleżanki zakwas i recepturę do przygotowania tego chlebka. Przygotowanie go trwa cały tydzień, ale nie jest w ogóle pracochłonny. Jest to
Kuchnia domowa AniSkładniki:250 dag mąki5 dag cukru4 dag masła ( roztopić)1/2 szklanki ciepłego mleka2 i 1/2 dag drożdży olejek cytrynowy1 cukier waniliowy1 żółtkodżem / powidłaKruszonka:1 łyżka mąki1
Kuchnia domowa AniDrożdżowe kapuśniaczki są idealne do czerwonego barszczu.Składniki:Ciasto:1/2 kg mąki1 szklanka mleka20 g świeżych drożdży2 małe jajka1 i 1/2 łyżeczka soli1 i 1/2 łyżeczka
Kuchnia domowa Aniniego.Otwór z widocznym jajkiem wypełniamy tartym serem i tymiankiem.Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 30 minut.Podajemy z zieleniną i oliwkami.Wg mnie idealnie do tego pasują domowe grzanki przyrządzone z czerstwego pieczywa :)Smacznego
Taste Of My Day