Chałka migdałowa z rodzynkami

Chałka migdałowa z rodzynkami

Chałka migdałowa z rodzynkami

Bazą dla tej chałki jest przepis, który już się pojawił na blogu. Zapraszam na pyszną i aromatyczną modyfikację :)Składniki:550 g mąki pszennej4 łyżki cukru1 jajko25 g drożdży1 cukier migdałowy1 szklanka mleka2 łyżki masłaszczypta soligarść rodzynek wcześniej namoczonych w wodzieKruszonka:2 łyżki mąki1 łyżka masła1 łyżka cukruDodatkowo:jajko do posmarowania chałkiSposób przygotowania:1. Ciepłe mleko mieszamy z cukrem, drożdżami i jedną łyżką maki. Odstawiamy pod ściereczką do wyrośnięcia.2. Masło, topimy i studzi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję