domowe lody - 2503 przepisów (strona:117/167)

Blender wysokoobrotowy Happy Call 211

którym tak do końca nie wiadomo co jest :-). Krótki materiał video o tym co napisałam. Można również przygotować pyszne koktajle, drinki, a latem orzeźwiające lody owocowe i to wszystko własnej roboty bez chemii która jest pakowana teraz praktycznie w każdy produkt lokowany na sklepowych półkach. Mnie osobiście urządzenie od HappyCall(...)Całość miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji. Doprawiamy do smaku. W razie konieczności, gdy masa jest za gęsta, dodajemy więcej oliwy z suszonych pomidorów. Domowy hummus przekładamy do szczelnego pojemnika bądź słoika, wierzch polewamy odrobiną oliwy i przechowujemy w lodówce do kilku dni. Przepis na  domowe masło orzechowe : Składniki

Marta Gotuje
Ciasto kruche z rabarbarem 207

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Domowe ciasta
Aromatyczna domowa szynka wędzona 180

domowych wędzarniach. I do tego też wszystkich namawiamy! Własną wędzarnie można zbudować praktycznie ze wszystkiego. A jeśli nie mamy talentu konstrukcyjnego to możemy wędzarnie kupić już za kilkaset złotych. A mając własną wędzarnie zaczynamy wędzić. Korzystając z przepisów ProstePesto można przygotować własne aromatyczne wędliny. Dziś prezentujemy przepis na domową wędzoną szynkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Aromatyczna domowa szynka wędzona(...)name":"Po natarciu szynki zio\u0142ami zapakuj j\u0105 w foli\u0119 spo\u017cywcz\u0105 i zostaw w lod\u00f3wce na dwa dni.","text":"Po natarciu szynki zio\u0142ami zapakuj j\u0105 w foli\u0119 spo\u017cywcz\u0105 i zostaw w lod\u00f3wce na dwa dni.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/aromatyczna-domowa-szynka-wedzona\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f6e085402add","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Wyjmij

ProstePesto.pl
Gazpacho z avocado i ogórka 165

Upały nie odpuszczają. Wszelkie dania, które nie wymagają użycia kuchenki i piekarnika i które można potem zjeść na zimno są w cenie. Eksperymentuję z chłodnikami i

Smaczny zeszyt
1502. Ryż z jabłkami i cynamonem 267

Naszła mnie chęć na ryż z jabłkami i cynamonem...a to wszystko przez Monikę...no i cóż ..musiałam zrobić...ale okazało się, że w domu brak

Moje domowe kucharzenie
MUSZLE NADZIEWANE BUDYNIEM CYTRYNOWYM I OWOCAMI 213

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne, letnie danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale też wyglądem! Makaronowe muszle nadziewane pysznym, domowym budyniem cytrynowym i owocami – u mnie borówki, kawałki soczystych brzoskwiń , ananasa i bananów . Takie danie jest fantastycznym pomysłem na słodki podwieczorek albo słodki obiad dla dzieciaków. Gwarantuję , że talerze będą opróżnione do zera! SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) * muszle(...)gotujemy mieszając. Pod koniec dodajemy masło i sok z cytryny. CAŁOŚĆ: Ugotowany makaron nadziewamy budyniem cytrynowym oraz owocami. Podajemy na ciepło posypane cukrem pudrem. Świetnym dodajem jest gałka lodów waniliowych albo kleks bitej śmietany! Pycha! Przepis bierze udział w konkursie Alicji z bloga Wielki Apetyt

Ostra na Słodko
Warsztaty z Gwiazdą - gotujemy z Ewą Szabatin i Rafałem Maserakiem 170

trendsetterów testowaliśmy kosmetyki do pielęgnacji twarzy luksusowej marki Shangpree, stworzonej przez Shangpree SPA - najbardziej znaną i uwielbianą przez celebrytów sieć salonów SPA w Korei, poznaliśmy zalety i praktyczne zastosowanie domowej prasy do oleju marki Gorenje, dzięki której możemy sami przygotować zdrowe, pełne składników odżywczych oleje z ulubionych nasion i orzechów i oczywiście gotowaliśmy - tworząc pyszne potrawy na bazie produktów dostarczonych(...)gryczanej dostarczonej przez Eska Agro oraz mleka ryżowego Eko Wital i masła orzechowego Planta Food, sałatkę z arbuzem z serem pleśniowym Lazur oraz cudowny deser lodowy z lodami naturalnymi z Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy”. Oparte na zdrowych, naturalnych produktach renomowanych producentów potrawy smakowały wyśmienicie, niestety żadne ze zdjęć nie oddaje w pełni ich walorów

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pstrąg nadziewany po śródziemnomorsku oraz szparagi z sosem holenderskim 223

jesteśmy dumnymi posiadaczami grilla to układamy taką rybkę na ruszcie. Jeżeli albo nie ma sezonu, albo pogody, albo my nie jesteśmy dumnymi posiadaczami grilla tradycyjnego, ale za to posiadamy domowy elektryczny, to kładziemy go na elektrycznym. Możemy też umieścić go na patelni grillowej, tudzież jak ja - w piekarniku. Czas obróbki termicznej takiej ryby zależny jest od jej wielkości, sposobu przygotowywania(...)minut. No i nie wolno zapominać o tym, żeby główki szparagów wystawały ponad powierzchnię wody. Po tych kilku minutach trzeba wrzucić je do zimnej wody, najlepiej z lodem, to pozostaną chrupiące.  Co do sosu. 200 gram masła musimy rozpuścić i sklarować, czyli pozbyć się białkowej pianki z góry i osadu z dołu, dzięki ostrożnemu przelaniu tłuszczu do innego pojemnika

Życie zamknięte w smaku
Maliny z cukrem, w słoiczkach na zimę 168

Koniec września a moje maliny ciągle wydają owoce. W tym roku mój zagajnik malinowy rozrósł się na tyle, że już choć troszkę owoców mogłam zamknąć w

Kocham..lubię..gotuję..
Rożki orzechowe (z ciasta serowo-olejowego) 351

jeśli jest za rzadkie, należy dodać nieco więcej orzechów, jeśli za gęste - nieco więcej śmietanki) - nadzienie odstawić do ostygnięcia - do miski przełożyć zmielony twaróg, roztrzepane żółtko oraz olej i domowy cukier waniliowy, składniki wymieszać - osobno przesiać mąkę i wymieszać ją z proszkiem do pieczenia - składniki suche przesiać do składników mokrych, wymieszać je, dodając stopniowo śmietanę 18% (ja dodałam 60g, czyli(...)boku 4-5cm - na środek każdego kawałka nałożyć około 1/2 łyżeczki nadzienia, dwa sąsiadujące ze sobą boki kwadratu skleić ze sobą tak, aby powstał rożek (jak do lodów) - nadzienie powinno z lekką górką wystawać przez otwór w rożku - uformowane rożki ułożyć w niewielkich odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190-200 stopni

Smakołyki Bereniki
Placek z cukinii pełen jogurtowo-czosnkowego sosu 222

Ważne, aby warzywa nie obierać. Cebulę kroimy drobno w kosteczkę lub również przecieramy przez duże oczka. Ja w związku z tym, że jeszcze przez tydzień pławię się w luksusach domowej kuchni - użyłam miksera. Warzywa łączymy, dodajemy mąkę, jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Kiedy składni się połączą, przyprawiamy solą i odrobiną pieprzu. Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jeśli(...)rodzinnym domu - razem z mamą sporo rozrabiamy i tym razem pozwoliłyśmy sobie na słodką chwilę! :)) A oto i ona - Lodowy Deser! :) Co potrzeba? Kieliszek do wody :D, waniliowe lody GRYCAN'a oraz odrobina syropu malinowego i listek mięty. Ta da! MOJA WIELKA PROŚBA! :) Kochani, jeśli podoba Wam się mój blog, zaglądacie tu czasem, a już tym bardziej - jeśli

Spektrum Smaku
Domowy jogurt aromatyzowany kwiatami czarnego bzu z truskawkową granitą 149

dlatego samo w sobie i jego przetwory powinny stanowił stały element zdrowego i smacznego jadłospisu” Ja nie wyobrażam sobie śniadania bez naturalnego jogurtu z owocami i domową granolą, wiosennego chłodnika beż maślanki, młodych ziemniaków z koperkiem bez zsiadłego mleka, czy w końcu kromki razowca bez twarożku z ziołami i rzodkiewkami. Składniki na 4-5 porcji Czas przygotowania(...)miksujemy na gładką masę, przelewamy do foremki i wstawiamy do zamrażalnika, po ok 30 minutach mieszamy energicznie widelcem, powtarzamy tą czynność co 30 minut przez ok 2 h, kryształki lodu po tym czasie już się nie wytrącą i można pozwolić granicie się zamrozić,  3. Przed podaniem przełożyć granitę do lodówki na ok 20 min żeby lekko zmiękła

Słodki Kompromis
Na upalne dni 187

Ostatnie cieple dni i chwile blogiego lenistwa na lonie natury przywolaly wspomnienia z dziecinstwa. Wakacje spedzane na wsi i babciny kompot z rabarbaru, ktory rosl w

Przysmaki Karolki