domowe bułeczki - 504 przepisów (strona:8/34)

Bułeczki pszenno - orkiszowe 134

pamiętam kiedy piekłam ostatnio bułeczki.  Podejrzewam, że przy okazji jakiś domowych burgerów.   Te przygotowałam specjalnie z myślą o wycieczce syna.  Nie przepada on za ciemnym pieczywem, więc po pozorem "białych" bułek przemyciłam trochę zdrowszego pieczywa.  Przepis na bułeczki pochodzi od niezawodnej Patrycji vel Trufli .      Składniki  ( u mnie 10 malutkich bułek

Sto kolorów kuchni
Śniadaniowe bułeczki maślane 118

upieczeniu przed 10 minut zostawiam je w lekko otwartym piekarniku, później wykładam do wystudzenia na kratkę. Smakują wybornie z masłem i konfiturą, wprost rozpływają się w ustach. Bułeczki piekłam razem z: Moje domowe kucharzenie Ewa w kuchni Nasze życie od kuchni Piekielna kuchnia Anety Piekę bo lubię Sama słodycz… i szczypta chili Pasja Smaku Ciasteczkowy potwór Życie zaczyna się

Szybko Tanio Smacznie
Urodziny na świeżym powietrzu 225

avocado którą też polecam —>KLIK Tu zamiast avocado dodałam ser feta a dressing to musztarda z oliwą, limonką i szczypiorkiem. Upiekłam także pyszne bułeczki czosnkowe —>KLIK i —>KLIK Domowa żurawina przywieziona prosto z Zakopanego świetnie komponowała się z serami a także z mięsem. Do takiego jedzenia jak najbardziej wskazane zimne piwo ;) Lub lemoniada

Mienta blog
Słodkie środy - Drożdżowe bułeczki z jagodami 331

prawda sezon na jagody jeszcze przed nami, jednak do przygotowania tych pyszności nadadzą się również mrożone owoce, a takie być może jeszcze znajdziecie w swoich zapasach. Bułeczki są proste w przygotowaniu, a takie domowe są z całą pewnością najlepsze... Możemy przygotować je z klasyczną kruszonką lub podać z cukrem pudrem.  Drożdżowe bułeczki z jagodami SKŁADNIKI : 500 g mąki pszennej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
"Jak dobrze wstać skoro świt" 111

jest ten fragment, w którym potrzebuję zawsze pomocy M., jako silnego mężczyzny). Bułeczki wyszły pyszne, bardzo delikatne z chrupiącą skórką, najlepiej smakują nam z domowej roboty konfiturą z czarnej porzeczki, dziełem mojej mamy. Bułeczki śniadaniowe     3 szklanki mąki pszennej 25g drożdży 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1/3 kostki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 szklanka mleka

Przepysznik - BLW i nie tylko
Maślane bułeczki z migdałową kruszonką 92

tygodniu pieczemy bułeczki maślane z kruszonką. Przepis na bułeczki został podany i według tego przepisu pieczemy. Ja nie miałam ekstraktu waniliowego użyłam więc domowego cukru waniliowego i dodałam troszkę więcej mleka. Bułeczki wyszły bardzo smaczne, mięciutkie i oczywiście zajadaliśmy jeszcze ciepłe takie bez niczego. Możecie posmarować masłem lub zjeść z dżemem. I muszę przyznać, że te bułki maślane ze sklepu

Ewa w kuchni
Jagodzianki z białym serem 149

Obowiązkowe bułeczki w sezonie jagodowym, tym razem wzbogacone o biały ser. Lekkie, puszyste ciasto drożdżowe, dużo jagód i lukier, doskonałe zestawienie ;) Takie jagodzianki pysznie poprawiają nastrój

Domowa cukiernia Ewy
Domowe hot dogi 208

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo smaczne bułeczki a’la hot- dogi z parówką, papryką i ogórkiem. Smakują na ciepło jak i na zimno. Możemy zabrać je na piknik, do szkoły czy pracy. Są idealną przekąską. Polecam Post Domowe hot dogi pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Puszyste bułeczki 101

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Puszyste bułeczki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje .

Marta Gotuje
Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni 169

razem jednak naszła mnie ochota na drożdżowe co nieco w bardziej wytrawnej wersji . Stąd pomysł na  nadzianie bułeczek pieczenia mięsną i papryczką pepperoni z zalewy. Wyszły rewelacyjne!  Przy okazji zachęcam do podejrzenia przepisu na domowej roboty Pieczeń wieprzową z czerwoną papryką , której to część spożytkowałam w poniższych drożdżówkach. Składniki na 14-15 średniej wielkości bułeczek: 80g masła(...)mnie akurat tortowa typ 450 80g cukru szczypta soli  1 żółtko 14-15 plastrów domowej pieczeni mięsnej - przepis TU 1/2 słoika papryczek pepperoni w zalewie - u mnie średnio pikantne; słoik wielkości 370ml; zwykle zakupuję w LIDLU 1 białko - roztrzepane, do posmarowania bułeczek przed pieczeniem czarny sezam - do posypania bułeczek przed pieczeniem Masło roztopić w garnuszku na wolnym ogniu. Dodać

Grunt to przepis!
Bułeczki drożdżowe faszerowane 345

Dzisiaj polecam przepis na wytrawne, małe bułeczki drożdżowe faszerowane mieszanką meksykańską. Są w stylu jak przepis na: bułki drożdżowe faszerowane , cebularzy rolls , czy też do pizza

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
121. Czerwienie na straganach czyli: zawijane drożdzówki z truskawkami i domowym budyniem waniliowym 217

jest ten krajowy, słodziutki rarytas, ale..) to zapraszamy Was do sporządzenia naszych zawijasów drożdżowych z truskawkami oraz domowym budyniem waniliowym(naprawdę jest świetną, a na dodatek prostą do przygotowania alternatywą tego sklepowego). Częstujcie się przepisem: Składniki (na 14-15 sztuk) :  Bułeczki (ciasto): 3 szklanki mąki tortowej  1 szklanka letniego (36,3*C) mleka szczypta soli 2 jaja(...)truskawek 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka soku z cytryny ( opcjonalnie) Domowy budyń: 1 szklanka mleka (zaw. tłuszczu wedle uznania) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią żółtko opcjonalnie - nasionka z całej laski wanilii Dodatkowo:  1 białko - do posmarowania bułeczek przed pieczeniem cukier puder do oprószenia bułeczek duży apetyt (:   Przygotowanie:  Całą pracę rozpoczynamy

Symfonia Smaków
bułki z farszem pieczarkowym 148

Dziś na śniadanie upiekłam takie bułeczki z boczkiem i pieczarkami. Dodatkowo posypałam je serem i oregano, więc pachniały trochę jak pizza. Takie bułeczki będą świetnie pasowały

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
bułeczki z masłem czosnkowym 85

Mocno aromatyczne pszenno-żytnie bułeczki z dużą ilością masła, czosnku i ziół. Znakomicie smakują jeszcze ciepłe- nie sposób się powstrzymać przed zjedzeniem prosto z piekarnika. Podczas

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bułki pszenno-razowe z przedziałkiem 167

Dzisiaj na specialne życzenie moich domowników, bułki bez dodatków. Upiekłam proste bułeczki pszenno-żytnie z przedziałkiem. Pamiętam te bułki z dzieciństwa, więc postanowiłam takie upiec ale

codojedzenia
Chleb pszenno - gryczany 139

Dobry chleb , taki domowy nie potrzebuje żadnych dodatków. Taki ciepły, choć on akurat nie jest zdrowy najlepszy jest sam, bez niczego, no może ze świeżym masełkiem

Moje Małe Czarowanie
Pampuchy- pyzy drożdżowe 112

aromatem, masłem i solą do smaku. Wyrobić ciasto po czym odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z gotowego ciasta formować placuszki, nakładać łyżeczką Nutellę  (polecam domowej roboty ) lub marmoladkę i zlepiać bułeczki. Następnie maczać w rozpuszczonym tłuszczu, układać w przygotowanej tortownicy i posypać ziarnem np. słonecznika w karmelu. Piec przez pół godziny w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Rogaliki śniadaniowe mleczno – maślane 158

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na dzisiejszym śniadaniu zajadaliśmy się rogalami mleczno- maślanymi, które zrobiłam z przepisu Margarytki . Wyszły bardzo smaczne, podałam do nich

Marta Gotuje
Kapuśniaczki 242

Wpis pochodzi z www.mgotuje.plKapuśniaczki czyli małe drożdżowe bułeczki nadziane farszem z kapusty i grzybów. Najlepiej smakują z miseczką ciepłego barszczu. Są bardzo

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania