pamiętam kiedy piekłam ostatnio bułeczki. Podejrzewam, że przy okazji jakiś domowych burgerów. Te przygotowałam specjalnie z myślą o wycieczce syna. Nie przepada on za ciemnym pieczywem, więc po pozorem "białych" bułek przemyciłam trochę zdrowszego pieczywa. Przepis na bułeczki pochodzi od niezawodnej Patrycji vel Trufli . Składniki ( u mnie 10 malutkich bułek
Sto kolorów kuchniupieczeniu przed 10 minut zostawiam je w lekko otwartym piekarniku, później wykładam do wystudzenia na kratkę. Smakują wybornie z masłem i konfiturą, wprost rozpływają się w ustach. Bułeczki piekłam razem z: Moje domowe kucharzenie Ewa w kuchni Nasze życie od kuchni Piekielna kuchnia Anety Piekę bo lubię Sama słodycz… i szczypta chili Pasja Smaku Ciasteczkowy potwór Życie zaczyna się
Szybko Tanio Smacznieavocado którą też polecam —>KLIK Tu zamiast avocado dodałam ser feta a dressing to musztarda z oliwą, limonką i szczypiorkiem. Upiekłam także pyszne bułeczki czosnkowe —>KLIK i —>KLIK Domowa żurawina przywieziona prosto z Zakopanego świetnie komponowała się z serami a także z mięsem. Do takiego jedzenia jak najbardziej wskazane zimne piwo ;) Lub lemoniada
Mienta blogprawda sezon na jagody jeszcze przed nami, jednak do przygotowania tych pyszności nadadzą się również mrożone owoce, a takie być może jeszcze znajdziecie w swoich zapasach. Bułeczki są proste w przygotowaniu, a takie domowe są z całą pewnością najlepsze... Możemy przygotować je z klasyczną kruszonką lub podać z cukrem pudrem. Drożdżowe bułeczki z jagodami SKŁADNIKI : 500 g mąki pszennej
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijest ten fragment, w którym potrzebuję zawsze pomocy M., jako silnego mężczyzny). Bułeczki wyszły pyszne, bardzo delikatne z chrupiącą skórką, najlepiej smakują nam z domowej roboty konfiturą z czarnej porzeczki, dziełem mojej mamy. Bułeczki śniadaniowe 3 szklanki mąki pszennej 25g drożdży 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1/3 kostki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 szklanka mleka
Przepysznik - BLW i nie tylkotygodniu pieczemy bułeczki maślane z kruszonką. Przepis na bułeczki został podany i według tego przepisu pieczemy. Ja nie miałam ekstraktu waniliowego użyłam więc domowego cukru waniliowego i dodałam troszkę więcej mleka. Bułeczki wyszły bardzo smaczne, mięciutkie i oczywiście zajadaliśmy jeszcze ciepłe takie bez niczego. Możecie posmarować masłem lub zjeść z dżemem. I muszę przyznać, że te bułki maślane ze sklepu
Ewa w kuchniObowiązkowe bułeczki w sezonie jagodowym, tym razem wzbogacone o biały ser. Lekkie, puszyste ciasto drożdżowe, dużo jagód i lukier, doskonałe zestawienie ;) Takie jagodzianki pysznie poprawiają nastrój
Domowa cukiernia EwyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo smaczne bułeczki a’la hot- dogi z parówką, papryką i ogórkiem. Smakują na ciepło jak i na zimno. Możemy zabrać je na piknik, do szkoły czy pracy. Są idealną przekąską. Polecam Post Domowe hot dogi pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Puszyste bułeczki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje .
Marta Gotujerazem jednak naszła mnie ochota na drożdżowe co nieco w bardziej wytrawnej wersji . Stąd pomysł na nadzianie bułeczek pieczenia mięsną i papryczką pepperoni z zalewy. Wyszły rewelacyjne! Przy okazji zachęcam do podejrzenia przepisu na domowej roboty Pieczeń wieprzową z czerwoną papryką , której to część spożytkowałam w poniższych drożdżówkach. Składniki na 14-15 średniej wielkości bułeczek: 80g masła(...)mnie akurat tortowa typ 450 80g cukru szczypta soli 1 żółtko 14-15 plastrów domowej pieczeni mięsnej - przepis TU 1/2 słoika papryczek pepperoni w zalewie - u mnie średnio pikantne; słoik wielkości 370ml; zwykle zakupuję w LIDLU 1 białko - roztrzepane, do posmarowania bułeczek przed pieczeniem czarny sezam - do posypania bułeczek przed pieczeniem Masło roztopić w garnuszku na wolnym ogniu. Dodać
Grunt to przepis!Dzisiaj polecam przepis na wytrawne, małe bułeczki drożdżowe faszerowane mieszanką meksykańską. Są w stylu jak przepis na: bułki drożdżowe faszerowane , cebularzy rolls , czy też do pizza
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjest ten krajowy, słodziutki rarytas, ale..) to zapraszamy Was do sporządzenia naszych zawijasów drożdżowych z truskawkami oraz domowym budyniem waniliowym(naprawdę jest świetną, a na dodatek prostą do przygotowania alternatywą tego sklepowego). Częstujcie się przepisem: Składniki (na 14-15 sztuk) : Bułeczki (ciasto): 3 szklanki mąki tortowej 1 szklanka letniego (36,3*C) mleka szczypta soli 2 jaja(...)truskawek 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka soku z cytryny ( opcjonalnie) Domowy budyń: 1 szklanka mleka (zaw. tłuszczu wedle uznania) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią żółtko opcjonalnie - nasionka z całej laski wanilii Dodatkowo: 1 białko - do posmarowania bułeczek przed pieczeniem cukier puder do oprószenia bułeczek duży apetyt (: Przygotowanie: Całą pracę rozpoczynamy
Symfonia SmakówDziś na śniadanie upiekłam takie bułeczki z boczkiem i pieczarkami. Dodatkowo posypałam je serem i oregano, więc pachniały trochę jak pizza. Takie bułeczki będą świetnie pasowały
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMocno aromatyczne pszenno-żytnie bułeczki z dużą ilością masła, czosnku i ziół. Znakomicie smakują jeszcze ciepłe- nie sposób się powstrzymać przed zjedzeniem prosto z piekarnika. Podczas
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDzisiaj na specialne życzenie moich domowników, bułki bez dodatków. Upiekłam proste bułeczki pszenno-żytnie z przedziałkiem. Pamiętam te bułki z dzieciństwa, więc postanowiłam takie upiec ale
codojedzeniaDobry chleb , taki domowy nie potrzebuje żadnych dodatków. Taki ciepły, choć on akurat nie jest zdrowy najlepszy jest sam, bez niczego, no może ze świeżym masełkiem
Moje Małe Czarowaniearomatem, masłem i solą do smaku. Wyrobić ciasto po czym odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z gotowego ciasta formować placuszki, nakładać łyżeczką Nutellę (polecam domowej roboty ) lub marmoladkę i zlepiać bułeczki. Następnie maczać w rozpuszczonym tłuszczu, układać w przygotowanej tortownicy i posypać ziarnem np. słonecznika w karmelu. Piec przez pół godziny w temperaturze 170 stopni
Tradycyjna KuchniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na dzisiejszym śniadaniu zajadaliśmy się rogalami mleczno- maślanymi, które zrobiłam z przepisu Margarytki . Wyszły bardzo smaczne, podałam do nich
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.plKapuśniaczki czyli małe drożdżowe bułeczki nadziane farszem z kapusty i grzybów. Najlepiej smakują z miseczką ciepłego barszczu. Są bardzo
Marta Gotuje