domowa pizza - 2645 przepisów (strona:59/177)

Pizza z Sardynkami Chili i Serem Korycińskim 180

cukru 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka oleju z awokado DODATKOWO: 1 puszka sardynek w oleju z chili kawałek Sera Korycińskiego "Swojskiego" z miętą Czesławy Zarzeckiej domowy Słodko-Ostry Sos Chili Wykonanie: Ciasto na pizzę zawsze robię w taki sam sposób. Do miski wsypałam sól, następnie przesiałam mąki, zrobiłam wgłębienie, do którego wsypałam cukier, pokruszyłam drożdże i wlałam ciepłą wodę, jednocześnie(...)uderzyłam pięścią w ciasto, aby pozbyć się powietrza z kulki, z której potem rozkręcam placek o średnicy 31 cm. Rozkręcony placek posmarowałam domowym  sosem chili słodko ostrym , następnie wysypałam ser pokrojony w kostkę, gdzieniegdzie sardynki. Pizzę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220- 250 stopni i piekłam przez około 20 minut. Upieczoną pizzę podałam z sosem czosnkowym. SMACZNEGO  życzy

Blondynka Gotuje
Pizza bezglutenowa 142

lubimy i uważamy, że jedzone raz na jakiś czas nam nie szkodzą ale to co mogę zastąpić wersją bezglutenową chętnie zastępuję. Póki co pozostaję przy tradycyjnej wersji domowych słodkich drożdżówek ale z pizzą eksperymentowałam już wielokrotnie i przepis który dziś Wam prezentuję jak do tej pory wyszedł mi najlepiej:) Niektórzy szukając zamienników chcą jak najbardziej odzwierciedlić smak glutenowej potrawy

Mienta blog
Pizza a’la kebab + recenzja kamienia do pizzy Bakero 311

pory brakowało w pieczeniu tradycyjnym na blaszce to efektu chrupiącego spodu prosto z pizzerii, więc byłam ciekawa jak w domowych warunkach będzie się sprawował granitowy kamień, o którym wiele wcześniej czytałam.  Na pierwszy ogień dokonałam porównania pizzy pieczonej w formie tradycyjnej, tj. na blaszce oraz pizzy z kamienia.  Stwierdziłam, że forma testu najdokładniej pokaże mi wszystkie zalety

Fabryka pomysłów
Ciasto chlebowe do pizzy – najlepsze i ulubione 287

papierze do pieczenia przyciętym do formatu Waszej blachy.   W tym czasie nastawcie piekarnik na 230⁰C. Chcemy mieć piekło jak w piecu chlebowym, w którym pizza piecze się dosłownie moment. W warunkach domowych tyle wystarczy. Zostawcie w nim na najniższym poziomie blachę do pieczenia (lub kamień do pizzy, jeśli go używacie). Nagrzeje się i wytworzy chrupiącą skórkę na cieście

Karo in the Kitchen
PIZZOWE BUŁECZKI 117

Zakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z dodatkami aż po brzegi ... szynką, salami, oliwkami, kukurydzą oraz mozzarellą i domowym sosem pomidorowym. Są znakomite! Świetnie sprawdzą się jako

Kuchnia MagdaLeny
PIZZOWE BUŁECZKI 118

Zakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z dodatkami aż po brzegi ... szynką, salami, oliwkami, kukurydzą oraz mozzarellą i domowym sosem pomidorowym. Są znakomite! Świetnie sprawdzą się jako

Kuchnia MagdaLeny
Wiosenna Pizza z Tuńczykiem 175

Może tak dziś pizza?  Szybka w wykonaniu na domowym ,drożdżowym spodzie z tuńczykiem Princes ? #MasterTuńczyk Jesteś na TAK? TO zapraszam i SMACZNEGO :)   SKŁADNIKI NA 2 Blaszki po 20 cm :  Ciasto :  → 7 g drożdży instant → 1 szklanka mąki pszennej , dodatkowo do podsypania → 1/3 szklanki ciepłego mleka  → 1/2 szklanki gazowanej wody →2 łyżki oleju np. rzepakowego →sól(...)Ogórki kroję w kostkę.  Tuńczyka odcedzam z oleju.  4.Wyrośnięte ciasto przekładam na blat. Dzielę na dwie porcję. Podsypuję mąką , rozwałkowuję na kształt koła / foremki do pizzy.  5. Blachę polewam olejem i podsypuję kaszą manną. Przekłądam ciasto.  6. Ciasto smaruję koncentratem pomidorowym. Posypuję solą i pieprzem.  7. Posypuję serem żółtym a nastęnie dodaję pozostałe składniki

Gotowanie Patki
Pizzerinki z patelni 57

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pizzerinki z patelni Domowe pizzerinki, zwane także jako mini pizzę to idealny pomysł na smaczną przekąskę. Sprawdzą się zarówno jako codzienna przekąska, do pracy, na piknik, czy śniadanie lub kolację, ale także podczas różnego rodzaju domowych imprez czy spotkań w gronie znajomych. Tradycyjne pizzerinki zazwyczaj pieczemy w piekarniku, ja przedstawię Wam nieco inną i szybszą

Przepiski.pl
Chleb z Vermont 142

wnętrzu. Ja piekę ten chleb w garnku żeliwnym i bardzo polecam ten sposób. Ale można też wykorzystać przykrywane naczynie żaroodporne lub upiec ten chleb na kamieniu do pizzy. Pozwala to stworzyć w domowym piekarniku warunki jak najbardziej zbliżone do pieca chlebowego.  Składniki: Zaczyn: 15 g (1 łyżka) aktywnego zakwasu żytniego  przepis 70 g mąki pszennej

Smakowity Blog Kulinarny
Pomidory na zimę – przetwory z pomidorów 50

pomidory w płatkach Suszone pomidory Suszone pomidory w oliwie Jak mrozić suszone pomidory i po co? Sos pomidorowy do spaghetti Sok pomidorowy pasteryzowany Sos pomidorowy do pizzy na zimę Ajwar (Ajvar) Ketchup domowy Sos słodko – kwaśny do słoików Leczo do słoików na zimę Sos pomidorowy z patisonem na zimę Domowy ketchup z mirabelek i dyni Domowy przecier pomidorowy

Dorota Smakuje
Pizza góralska 201

Oscypki przywiozłam z Zakopanego i zastanawiałam się co dziś zrobić do jedzenia.  Dziś jest międzynarodowy dzień pizzy więc postanowiłam zrobić pizzę góralską, w połączeniu oscypka

Bajeczna Kuchnia
DOMOWA PIZZA 159

Myślałam ,że ta pizza to będzie niewypał.Jednak okazała się smaczna,szybka i ślicznie wygląda,a zapach po domu roznosił się niebiański.Od razu Wam mówię ,że jej  nie spartolicie ,  bo jej się nie da prawie spartolić :).   mąki tyle aby ciasto się zagęściło 4 łyżki oleju 1 szkl.mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia duża szczypta soli(...)kostka sos ze słoika do makaronu domowej roboty lub keczup oregano tymianek sól pieprz olej do blachy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zaczynamy wsypywać do miski mąkę od 1.5 szkl..Dodajemy proszek do pieczenia i sól.Mieszamy.Powoli  wlewamy mleko i olej,jajko, dosypujemy mąki tyle aby móc rozprowadzić ciasto na dużej blasze z piekarnika(będzie jak pizza na cienkim spodzie).Smarujemy sosem do pizzy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pinsa z oliwkami i chorizo 32

 Pinsa to moje zeszłoroczne odkrycie. To włoski placek z różnego rodzaju mąk na drożdżach przypominający pizzę. Pinsa pochodzi z Rzymu.  Gotowe placki można kupić

Kuchnia domowa Ani
Pizza bianca z figami i serem pleśniowym 29

 Pizza inna niż wszystkie, przynajmniej dla mnie. Fajna alternatywa dla klasycznej pizzy, tym bardziej teraz kiedy jest sezon na figi. Dodatkowo, nie ma w niej

Kuchnia domowa Ani