Pierogi, to moja ulubiona potrawa :) Pizza też jest dobra, więc połączyłem te dwie potrawy, ku uciesze wszystkich domowników :) Wszystko widać na zdjęciach, dlatego też nie będę
chleba naszegoNiemal wszyscy uwielbiamy fast foody, choć zdajemy sobie sprawę, że nie jest to najzdrowszy wybór na posiłek. Można to jednak zmienić przygotowując domowe wersje hamburgerów, kebabów czy pizzy. W ten sposób fast foody mogą być nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Moim ulubionym fast foodem jest chyba pizza. A sposobów na jej zdrowszą wersję jest wiele - możemy przygotować pizzę
Z notatnika dietetykałyżeczki cukru 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka oleju z awokado z chili DODATKOWO: kawałek Sera Korycińskiego "Swojskiego" z miętą Czesławy Zarzeckiej kilka pomidorków śliwkowych domowy Sos Słodko-Ostry Chili Wykonanie: Ciasto na pizzę zawsze robię w taki sam sposób. Do miski wsypałam sól, następnie przesiałam mąki, zrobiłam wgłębienie, do którego wsypałam cukier, pokruszyłam drożdże i wlałam ciepłą wodę, jednocześnie mieszając(...)czasie uderzyłam pięścią w ciasto, aby pozbyć się powietrza z kulki, z której potem rozkręcam placek o średnicy 31 cm. Rozkręcony placek posmarowałam domowym sosem chili słodko ostrym , następnie poukładałam połówki pomidorków śliwkowych, na całą pizzę wysypałam kosteczki sera Korycińskiego. Pizzę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220- 250 stopni i piekłam przez około 20 minut. Upieczoną pizzę podałam
Blondynka GotujePizza z krewetkami na cienki cieście z dodatkiem sera mozzarella i rukoli. Było to moje drugie podejście do krewetek i muszę przyznać, że jako dodatek do
KuchniaWeDwoje.plBardzo lubię domowe zamienniki gotowych fast - food`ów. Pizzerinki robię bardzo często na kolację, ponieważ moja rodzina je uwielbia. Delikatne drożdżowe ciasto dopełniam ulubionymi dodatkami i
Prosty przepis naPizza z krewetkami na cienki cieście z dodatkiem sera mozzarella i rukoli. Było to moje drugie podejście do krewetek i
KuchniaWeDwoje.plDomowa tortlilla z wołowiną to wspaniałe jedzonko dla całej rodzinki. Domowe tacos lubią pewnie wszyscy bez wyjątku. Świeżo upieczona domowa tortilla obłożona wołowiną to danie dla
codojedzeniaCoś zamiast pizzy. 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 400 g mąki 1 szkl. letniej wody szczypta soli szczypta ziół prowansalskich dodatki kiełbasa
Moje domowe kucharzenieRewelacyjny pomysł na pizzę w nowym wydaniu. Takie babeczki idealnie sprawdza się na rodzinnych spotkaniach, ponieważ są podzielne i w sam raz w rękę. Ciasto: 2
VioletoweKucharzeniecukru 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka oleju z awokado DODATKOWO: 1 puszka sardynek w oleju z chili kawałek Sera Korycińskiego "Swojskiego" z miętą Czesławy Zarzeckiej domowy Słodko-Ostry Sos Chili Wykonanie: Ciasto na pizzę zawsze robię w taki sam sposób. Do miski wsypałam sól, następnie przesiałam mąki, zrobiłam wgłębienie, do którego wsypałam cukier, pokruszyłam drożdże i wlałam ciepłą wodę, jednocześnie(...)uderzyłam pięścią w ciasto, aby pozbyć się powietrza z kulki, z której potem rozkręcam placek o średnicy 31 cm. Rozkręcony placek posmarowałam domowym sosem chili słodko ostrym , następnie wysypałam ser pokrojony w kostkę, gdzieniegdzie sardynki. Pizzę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220- 250 stopni i piekłam przez około 20 minut. Upieczoną pizzę podałam z sosem czosnkowym. SMACZNEGO życzy
Blondynka Gotujelubimy i uważamy, że jedzone raz na jakiś czas nam nie szkodzą ale to co mogę zastąpić wersją bezglutenową chętnie zastępuję. Póki co pozostaję przy tradycyjnej wersji domowych słodkich drożdżówek ale z pizzą eksperymentowałam już wielokrotnie i przepis który dziś Wam prezentuję jak do tej pory wyszedł mi najlepiej:) Niektórzy szukając zamienników chcą jak najbardziej odzwierciedlić smak glutenowej potrawy
Mienta blogpory brakowało w pieczeniu tradycyjnym na blaszce to efektu chrupiącego spodu prosto z pizzerii, więc byłam ciekawa jak w domowych warunkach będzie się sprawował granitowy kamień, o którym wiele wcześniej czytałam. Na pierwszy ogień dokonałam porównania pizzy pieczonej w formie tradycyjnej, tj. na blaszce oraz pizzy z kamienia. Stwierdziłam, że forma testu najdokładniej pokaże mi wszystkie zalety
Fabryka pomysłówpapierze do pieczenia przyciętym do formatu Waszej blachy. W tym czasie nastawcie piekarnik na 230⁰C. Chcemy mieć piekło jak w piecu chlebowym, w którym pizza piecze się dosłownie moment. W warunkach domowych tyle wystarczy. Zostawcie w nim na najniższym poziomie blachę do pieczenia (lub kamień do pizzy, jeśli go używacie). Nagrzeje się i wytworzy chrupiącą skórkę na cieście
Karo in the KitchenZakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z dodatkami aż po brzegi ... szynką, salami, oliwkami, kukurydzą oraz mozzarellą i domowym sosem pomidorowym. Są znakomite! Świetnie sprawdzą się jako
Kuchnia MagdaLenyZakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z dodatkami aż po brzegi ... szynką, salami, oliwkami, kukurydzą oraz mozzarellą i domowym sosem pomidorowym. Są znakomite! Świetnie sprawdzą się jako
Kuchnia MagdaLeny