którym rosło to pierwsze :)Składniki na orzechowy biszkopt:10 jajek 10 łyżek mąki tortowej 10 łyżek cukru pół szklanki mielonych orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia2 czubate łyżki kakao 50 ml wody szczypta soli pół łyżeczki octu Składniki na krem: 3 tabliczki dobrej gorzkiej czekolady 1 łyżka rozpuszczalnej kawy(...)miksujemy na najniższych obrotach! Po chwili dodajemy orzechy i mieszamy drewniana łyżką. Wlewamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Następnie biszkopt studzimy a potem przekrawamy wzdłuż na 2 płaty. Blacha 30x40 cmKrem: Miękkie masło miksujemy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady dodając po 2 łyżki kremówki (aż do zużycia całości). Na koniec
Bon Appetit Małgorzatysklep.kaja.com.pl - internetowy sklep z elementami oświetlenia. Duży wybór, dobre ceny, ciekawe formy. Zajrzyjcie koniecznie ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej
Domowa cukiernia Ewytortownica 26 cm): 600 gram jogurtu typu greckiego truskawkowego użyłam Piątnica (Piątuś) gdyż mają bardzo dobry skład 600 gram domowego serka grani również od Piątnicy żelatyna spożywca na 1,5 litra płynu na wierzch: truskawki jagoda kamczacka 1 galaretka truskawkowa przeźroczysta biszkopty na spód Przygotowanie: Odmierzoną porcję żelatyny rozpuszczamy w 300 ml wody, następnie studzimy i mieszamy
Życie zaczyna się w kuchniGrill to nie tylko miejsce na którym możemy przygotowywać potrawy mięsne. Świetnie smakują również grillowane ryby i warzywa. Tak, to właśnie grillowane warzywa będą świetnym dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!postawić na zakrętkach na 30 minut przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu, nie trzeba pasteryzować, zawsze mam dobre w ten sposób przygotowane dżemy - ten dżem jest najlepszy smakowo i do wielu zastosowań, nam najlepiej smakuje z tostami, bułką z masłem, naleśnikami, waflami, z biszkoptem, nie jest za mocno słodki............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwarto pokazać już po wygraniu pakietu ambasadorskiego. Mój blog rozwija się dynamicznie i myślę, że byłabym dobrą inwestycją. Tym bardziej, że w najbliższym czasie pojawią się moje przepisy również na You Tube ;-) W końcu trzeba iść cały czas do przodu. SKŁADNIKI Na biszkopt: 5 jajek szczypta soli 140 g cukru 150 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Passions hobbies lifeInteresujące wykorzystanie serków homogenizowanych... Ten serki jest lekki, delikatny w smaku i bardzo dobry. Zachęcam do wypróbowania przepisu! :) Sernik pieczony z serków homogenizowanych Składniki: 4 serki homogenizowane waniliowe (każdy po 150g) 3 jajka 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki cukru biszkopty do wyłożenia blachy Sposób wykonania: Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać cukier i ubijać
Smaki Nataliimiodowiec :) rozpływa się w ustach, kusi kremem, zachęca orzechami skąpanymi karmelem, ...dobra koniec rymowania... po prostu pyszny, sycąco-słodki kawałeczek rozpusty, przełamany kwaśnym smakiem powideł, a no i zapomniałabym mięciutkie miodowo-kruche ciasto, prawie jak biszkopt :) Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 200 g margaryny 200 g cukru 2 jajka 2 łyżki miodu
Malinowo w kuchnisię mogło. Do jego przygotowania możecie użyć dowolnych, świeżych, sezonowych owoców. Przygotowanie biszkoptu Przygotowaliśmy 2 biszkopty, aby tort był znacznie wyższy. Powyżej znajdziecie listę potrzebnych składników, jeśli będziecie robili biszkopty oddzielnie, albo tylko jeden- to podzielcie składniki na pół. Jajka ubijamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli , aż powstanie puszysta masa. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem(...)Następnie dodajemy serki mascarpone, a na samym końcu śmietanfixy. Jak będziecie mieli dobrą śmietanę to śmietanfixy nie są potrzebne, jednak ich dodanie będzie powodowało, że masa nie będzie chłonęła zbyt dużo wilgoci i nam nie wypłynie z tortu. Masę kremową dzielimy na 5 części. Przygotowanie tortu Biszkopty kroimy na połowę wzdłuż, następnie każdy z nich nasączamy przygotowanym ponczem. Na pierwszy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK POMARAŃCZOWY Przygotowanie: 1 h 30 minut + chłodzenie Składniki: – 800 g sera białego na sernik (koniecznie wybierz dobrej jakości) – 200 g ciastek czekoladowych (nie mogą być jednak oblane czekoladą) – 100 g masła
nietylkopasta.plciasto, wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 30-35 min. w 180 º C. Biszkopt lepiej upiec dzień wcześniej, wówczas lepiej będzie się kroił. Krem ananasowy: puszka ananasów opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 3/4 szklanki wody 2 łyżki cukru 200 g dobrego masła Zawartość puszki przerzucamy na sitko. Sok z ananasów zagotowujemy, budyń z cukrem mieszamy z wodą
Anielskie wypiekikrok po kroku, odwzorowałam całą recepturę, bo… po co zmieniać coś, co jest już dobre? Pani Kasia napisała kiedyś, że zawsze umieszcza na blogu najlepsze możliwe wersje swoich ciast… i ja jej wierzę:) Uwierzcie i Wy, bo ciasto faktycznie jest fantastyczne. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl. cukru 1/3 szkl. mąki pszennej 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki
Smaki Na TalerzuBardzo dobre ciacho biszkoptowe z delikatnym kremem oraz pysznymi borówkami i bezbarwną galaretką. Robi się go dość prosto i przyjemnie. Fajnie wygląda i super smakuje. Polecam :) Upiec 2 biszkopty w blaszce o wymiarach 25/40 cm. Tu przepis KLIK MASA: 2 opakowania bitej śmietany śnieżki kubek śmietany do zup i sosów 18 % (u mnie Mleczna dolina
Pani na desertruskawkami mrożonymi Poltino. Sernik nie jest zbyt słodki, za to wspaniale orzeźwiający. Myślę, że to dobra propozycja na ciepłe dni. PRZEPIS NA TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO Składniki na truskawkowy sernik na zimno: ( * tortownica średnicy około 28 cm ) Spód pod sernik 200 g biszkoptów 100g białej czekolady 80 g masła Truskawkowa masa serowa: 1 kg twarogu mielonego ( lub w sera
kolorowotorcikowowygląda ładnie, kolorowo i apetycznie. Aczkolwiek nie oznacza to, że gardzę ciastami a'la "Brzydkie, a dobre" :). W każdym razie nie mogłam nie wypróbować tego przepisu, tym bardziej, że nie jest ani skomplikowany, ani szczególnie drogi. Składniki na dużą blachę 25×30 cm: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej tortowej
Mojewlasne.pltaki koleżanka z pracy. No i tak się właśnie zaczęło, mile połechtana komplementami i dobrym słowem piekłam te torty już dla kilku koleżanek. Choć skromna z natury jestem, uwierzyłam we własne umiejętności. Poszłam o krok dalej i zaczęłam robić torty na biszkopcie. Początki nie były łatwe, bo wszystkiego uczyłam się niezawodną metodą "prób i błędów". Raz było lepiej
Kuchnia w opałachnapisać parę stron kwiecistych opisów jak i nie napisać nic, bo tort mówi sam za siebie. Biszkopt jest puszysty i delikatny, krem sycący i słodki, mus malinowy nadaje charakteru, a płatki róży trochę walentynkowego cukru. W związku z tym, że tort jest tak dobry nie będę Was męczyć opisem reakcji sody z octem czy długim na pół strony wywodem
wegetalerzepropozycją na halloween, szybko się je robi i nie ważne co się z nim stanie - będzie dobre. (Mam na myśli to czy wyrośnie, czy nie wyrośnie) :) Jest to zwykłe czekoladowe ciasto z miękkim wierzchem z herbatników i ciastek, a na to postawione są biszkopty umoczone w czekoladzie (a'la nagrobki) oraz duszki bezowe :) Niby dużo do zrobienia... ale wszystko jest
Jedzeniomania