do pracy - 13340 przepisów (strona:473/890)

Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 134

kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem karmelu i bananów, z chrupiącym honeycomb. Całość dodatkowo polana karmelem i posypana słodką przekąską to już czysta rozkosz podniebienia. Koniecznie wypróbujcie. Mało pracy a smak mocno zadowalający Składniki na ciasto: 120 g gorzkiej czekolady Goplana 6 jaj 100 g cukru kryształu 30 g kakao 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej 2 łyżki wrzącej wody

Made By Mom And Son
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 167

Kochanie, kolega z pracy prosił o letni torcik na urodziny dla swojej córki, mogłabyś zrobić? – pytanie mojego męża, pewnego popołudnia. Odpowiedź moja jak zawsze pozytywna, czego się nie robi dla znajomych. Miał być letni, lekki, dla dziewczynki, mało skomplikowany a zarazem uroczy i smaczny. Na tą okazję powstał 4 – warstwowy torcik, z ciemnymi wilgotnymi biszkoptami, z śmietankowym kremem

Made By Mom And Son
Czekolada na zakończenie. 176

się oficjalnie wakacje? jakoś za szybko mi ten rok zleciał, zdecydowanie...a matura za rogiem.. no nic o tym za dwa miesiące zacznę myśleć, teraz wakacje.. i praca, ale ja nie dam rady? xd :D  Miłego dnia

More food, love and dreams
Ciasteczka z marmoladą 218

125g cukru pudru opakowanie cukru waniliowego 5 żółtek 300g mąki łyżka proszku do pieczenia około 300g twardej marmolady *wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, to znacznie ułatwia pracę. Do miski dodajemy miękką margarynę i ucieramy, dodajemy żółtka, cukier puder i cukier waniliowy. Gdy składniki się połączą dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy dokładnie. Jak masa będzie gotowa

Piekę, bo lubię
Sałatka z tortellini 350

Dziś zapraszam na bardzo prostą i sycąca sałatkę z pierożkami tortellini.   Sałatka jest szybka w przygotowaniu i doskonale sprawdza się jako przekąska na imprezie, w szkole czy w pracy.   Myślę, że swoim smakiem zaskoczy nie jednego fana sałatek. Ja swoją sałatkę zrobiłam z kurczakiem, ale myślę że z powodzeniem można go zastąpić   szynką. Można też dodać

Passion of Cooking
Grillowany kurczak w słodko-kwaśnej marynacie 185

Ostatnio żyjemy w jakimś kołowrotku. Praca pochłania nam tak dużo energii i czasu, że nie mogę już doczekać się urlopu. Dlatego cieszę się, że skorzystałam z pięknej pogody i długiego weekendu początkiem czerwca. Był czas na wycieczkę, spacery i na grillowanie. Kilka propozycji pojawi się teraz na blogu. Jedną z nich są grillowane podudzia z kurczaka ze słodko-kwaśnej marynaty

Czerwień i błękit
Dlaczego mięsa nie lubię... 201

nieszczelna jest bariera krew-jelito - tzn. do krwi przedostają się składniki niepożądane, które normalnie powinny być usunięte wraz z kałem. Układ odpornościowy musi wykonać wiekszą pracę, by to zneutralizować, ulega osłabieniu. Efektem nieszczelności jelit moga być alergie, nietolerancje pokarmowe i inne choroby autoimmunologiczne; jedną z metod sprawdzenia szczelności jelit jest wypicie soku z buraka - jeśli mocz

pyszne zdrowości
TZATZIKI Z MIĘTĄ CYTRYNOWĄ 97

delektować się ritsiną. Ja delektowałam się ritsiną :) CZOSNEK UTRZYJ Z SOLĄ , miętę drobno posiekaj. Kiedy ogórek puści soki przełóż go na sito i porządnie odciśnij w wody, im więcej pracy w to włożysz tym lepsze będą tzatziki. DODAJ POZOSTAŁE SKŁADNIKI dobrze wymieszaj, przykryj folią śniadaniową i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, ale moim zdaniem najlepsze są następnego dnia

Kuchnia bezglutenowa Loli
Sałatka z jajkiem, ogórkiem i kukurydzą 3864

Samotne popołudnia. Bywają ciągnące. Leniwe. Inspirujące. Pracowite. I twórcze. Pełne biegania. Pichcenia. Fotografowania. Obowiązkowo z kawą i choć małą lekturą.  Gdy M jest w pracy przez te kilka godzin samotności jestem w stanie ogarnąć wszystkie te rzeczy, które normalnie zajęłyby mi o wiele więcej czasu ;) Sałatka wymyślona na szybko z tego co było akurat w lodówce. Doskonale smakuje

My simple kitchen
Lody waniliowe z musem truskawkowym bez maszyny 872

Lody to dla nas nieodłaczny smak lata. Mam maszynkę do robienia lodów. Kupiona była kiedyś w pośpiechu i nie był to chyba za dobry wybór, z efektu jej pracy nie byłam zadowolona. Tak więc maszynka leży sobie w szafce, a lody robię tak jak dawniej. 600 ml śmietany kremówki puszka słodkiego mleka skondensowanego łyżeczka ekstraktu

Polska Zupa
Słodkie środy - Cytrynowe muffiny z czereśniami 183

Można bawić się smakiem owoców i łączyć je w rozmaity sposób. Ponownie skusiłam się na muffiny, które lubię za to,że można zabrać je ze sobą na piknik, do pracy czy w odwiedziny do przyjaciół bez najmniejszych przeszkód. Jednak nie tylko za to są one uwielbiane przez wielu .... również za to że są one tak proste i szybkie w przygotowaniu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron z kaczką, grzybami i szpinakiem w kremowym sosie pomidorowym / Duck, mushroom and spinach pasta in tomato cream sauce 173

Jakiś czas temu, z zaskoczenia, zapowiedzieli mi się na obiad goście. Wiedziałam, że po pracy będę miała mało czasu, więc wybór był prosty – będzie to danie makaronowe. Poza tym, dostałam od sklepu egustus.pl patelnię do testów, więc postanowiła sprawdzić co to maleństwo potrafi:) No dobra, może nie maleństwo, bo kurier wręczył mi solidnie wyglądającą, głęboką patelnię o średnicy

karmelowy
Klasyczna drożdżówka na Dzień Taty 129

przez 20-30 minut. Ostudzić. Smacznego! A teraz - do kuchni! Wakacje zobowiązują - trzeba przygotować deser, obiad i coś na jutrzejsze drugie śniadanie dla C. do pracy. I może jeszcze upiec ciasto...? Niedługo, aż boję się to napisać, sezon na rabarbar się skończy... Aż strach o tym myśleć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka z kaczką, wędzonym tofu i sosem hoisin 99

Lubię sałatki za ich uniwersalność - mogę jeść je w pracy i w domu bez potrzeby odgrzewania. Dodatkowo do sałatek zawsze przemycam bogactwo różnych smaków i składników odżywczych. Bazą tej sałatki jest mięso z piersi kaczki i wędzone tofu. Do tego szeroka gama warzyw, orzechy i pyszne azjatyckie sosu - hoisin i słodki chilli. Pycha

Milion Smaków
Grillowe warsztaty z Jakością QAFP 201

kabanosami z certyfikatem jakości QAFP Jolanta Ciechomska, koordynator projektu opowiadała jak tworzona jest jakość mięsa wieprzowego i wędlin sygnowanych certyfikatem QAFP a szef kuchni Sebastian Krauzowicz zdradzał kulinarne techniki pracy Po wykładzie zostaliśmy podzieleni na grupy, w mojej pracowałam z Adamem Parowar Faceta ,  Anną Ciastolubna oraz Mariolą Kulinarne Pyszności Molki Nasz kosz produktów gotowy do obróbki :) Pozostali dziennikarze

upichcona

Proponowane wyszukiwania