do pracy - 13340 przepisów (strona:470/890)

Chleb wiejski z sokiem warzywnym (z automatu) 210

program: chleb zwykły, ok. 500 g chleba (mam automat Moulinex home bread XXL OW 5003, wybieram program 1. - chleb podstawowy, zmniejszam gramaturę chleba na 750 g). Gdy automat zakończy pracę wyjąć chleb z formy i położyć na metalowej kratce, aby wystygł. W piekarniku: Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. Dodać składniki płynne i wyrobić.  Zagniecione ciasto odstawić na godzinę

Domowa Cookierenka Agi
Chlebek naan z czosnkiem i kolendrą (z automatu i nie tylko) 217

dodajemy sól, czosnek, zmieloną kolendrę, mąkę, a na koniec drożdże (uważając, aby nie zetknęły się z solą). Wybrać program: Ciasto rosnące (nie ma cyklu pieczenia).  Gdy automat zakończy pracę, wyłączyć urządzenie i wyjąć formę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 240 stopni i włożyć do niego 3 blachy do pieczenia, aby się nagrzały (ja ustawiłam na 220 stopni z termoobiegiem

Domowa Cookierenka Agi
Amaretti 165

weekend coś słodkiego do kawy musi być:) Kupić nie wypada, bo już przyzwyczaiłam swoich gości do domowych wypieków, ale czasami tak mam, że przychodzę w piątek z pracy i nic mi się nie chce:) Wtedy sięgam po książki kucharskie, kartkuję i podziwiam zdjęcia, na których widok ślinka mi cieknie. To jest wystarczająca pokusa, aby coś w kuchni zmajstrować

Domowa Cookierenka Agi
Chleb typu Graham z automatu i nie tylko 238

wodę. Na środek mieszanki wsypać drożdże. Ustawić program "Razowy" lub "Chleb pełnoziarnisty", wybrać gramaturę chleba - duży (1 kg). Po sygnale dodać pestki dyni lub słonecznika. Gdy automat zakończy pracę wyjąć chleb z formy i położyć na metalowej kratce, aby wystygł. Źródło tutaj . W piekarniku: Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. Dodać składniki płynne i wyrobić. Zagniecione ciasto odstawić

Domowa Cookierenka Agi
Torebka - tort czekoladowy 182

Tort dekorujemy i wstawiamy do lodówki na całą noc. Źródło: kotlet.tv Jeśli chcecie zobaczyć jak zrobić tort w kształcie torebki to zapraszam tutaj . Niestety nie zrobiłam własnej fotorelacji, ponieważ praca nad tortem przeciągnęła się do późnych godzin nocnych, ale jeśli ktoś ma jakieś pytania dot. szczegółów, to chętnie odpowiem

Domowa Cookierenka Agi
Różyczki - tort czekoladowo-pomarańczowy w stylu angielskim 204

Trochę mi się zeszło nad tym tortem, ale warto było :) Kto by pomyślał, że kilka różyczek, a tyle pracy:) Ale praktyka czyni mistrza, więc liczę, że następnym razem pójdzie mi zdecydowanie szybciej. Świetny poradnik "Jak zrobić róże z masy cukrowej" znalazłam na tej stronie. Nieskromnie przyznam, że tort wyszedł bardzo smaczny, nie za słodki, z wyczuwalną pomarańczową nutą. Składniki: Biszkopt

Domowa Cookierenka Agi
Babeczki pomarańczowe 199

środku, przepyszne babeczki pomarańczowe. Uprzedzam, że ciężko pohamować ślinotok, kiedy babeczki są w piekarniku, a to za sprawą rewelacyjnego zapachu roznoszącego się po całym domu. Uwielbiam takie słodkości: minimum pracy - maksimum przyjemności :) Składniki (na 12 - 16 szt., w zależności od wielkości papilotek): Babeczki: 2 szklanki * mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 3/4 szklanki cukru

Domowa Cookierenka Agi
Muffinki bananowe 233

Muffinki na poprawę humoru. Dosłownie :) Dziś prawdopodobnie wstałam lewą nogą - cały dzień chodziłam podminowana, więc po powrocie z pracy musiałam jakoś odreagować, a najlepiej mi to wychodzi przy pichceniu (degustację wliczam w ten proces :)). Efekt w postaci odprężenia osiągnięty, a przy okazji mam temat na post: mega prosty przepis na ekspresowe muffiny bananowe. Wystarczy wszystkie składniki wymieszać, przelać do papilotek

Domowa Cookierenka Agi
Cannoli Siciliani czyli chrupiące rurki z kremem 294

dzień przed planowanym ich przygotowaniem przełożyć ciasto do lodówki. 2. Po wyjęciu ciasta z lodówki podzielić je na 4 części. Każdą z nich bardzo cienko rozwałkować (można ułatwić sobie pracę za pomocą maszynki do makaronu). Gdy jedną część rozwałkowujemy pozostałe powinny być przykryte folią, aby ciasto nie obsychało i pozostało elastyczne. 3. Z ciasta wycinać kółka za pomocą szklanki

Domowa Cookierenka Agi
Pączki z owocowym lukrem 207

Masło roztopić. Do żółtek dodać cukier i utrzeć do białości. Następnie dodać mąkę, rozczyn z drożdży, resztę mleka i wyrobić ciasto, aż będzie odchodzić od ręki. (Można sobie ułatwić pracę i wyrobić ciasto za pomocą miksera z hakiem. Ważne, aby nie dodawać mąki podczas wyrabiania ciasta, bo wtedy pączki mogą wyjść twarde). Następnie dodać roztopione masło i spirytus, chwilę wyrabiać

Domowa Cookierenka Agi
Szejk czekoladowy 203

zdradzę Wam przepis na przepyszny, zdrowy i sycący szejk czekoladowy. Mój ulubiony :) Przygotowuje się go ekspresowo, więc jest to idealna propozycja dla zabieganych. Polecam, np. na drugie śniadanie do pracy. Składniki (na 500 ml): 1 mrożony banan (pokrojony przed zamrożeniem) 3 daktyle pół szklanki płatków jaglanych (lub ugotowanej kaszy jaglanej) 1,5 łyżki karobu (można zamienić na kilka kostek gorzkiej

Domowa Cookierenka Agi
.548. jabłko w sezamowej pułapce 163

ciasto z mąki sezamowej z jabłkiem ; kawa orzechowa ~ Mąka sezamowa...Miłość od pierwszego użycia? I think so! ♥♥♥ Nowa gofrownica wczoraj jednak wypróbowana i tak :) Mama wróciła z pracy, a ja powitałam ją goframi :) Ciasto zrobione na szybko: jajko, 3/4 szklanki mleka, łyżka oleju, szklanka mąki (pszenna i żytnia razowa), 3 1/2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

breakfast of dreams
.648. klasyczna owsianka 101

mleku sojowym z jabłkiem (dodane podczas gotowania), otrębami i domowym cynamonowo-rodzynkowym masłem orzechowym~ Od wczoraj na jestem na facebook'u również jako "fotograf" więc jeśli chcecie oglądać moje prace, wiedzieć co słychać,  etc. zapraszam do polubienia! :) KLIK

breakfast of dreams
.649. czekoladowo-bananowo pod orzechową skorupką 159

białkowe czekoladowe* ciasto z bananem (w środku) i orzechami ziemnymi~ *z dodatkiem czekoladowej odżywki białkowej Jestem na facebook'u również jako "fotograf" więc jeśli chcecie oglądać moje prace, wiedzieć co słychać,  etc. zapraszam do polubienia! :) KLIK PRZEPIS /1 porcja/ ~50g mąki pszennej razowej ~miarka (20g) odżywki białkowej o smaku czekoladowym ~jajko ~50ml mleka sojowego czekoladowego (lub naturalnego) ~banan ~cukier/stevia

breakfast of dreams
.650. max zamiast mini 94

masę do tortownicy o średnicy 18cm i otrzymałam jeden duży pudding :) Przepis jest w zakładce "inne przepisy". ~~~~ Jestem na facebook'u również jako "fotograf" więc jeśli chcecie oglądać moje prace, wiedzieć co słychać,  etc. zapraszam do polubienia! :) KLIK

breakfast of dreams