dipy - 3102 przepisów (strona:6/207)

Grillowane skrzydełka i papryczki padron 197

tajskiego sok z 1 cytryny 4 łyżki sezamowego oleju 1½ łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego 2 łyżeczki suszonych płatków chili ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu 2 łyżki miodu ½ – 1 łyżeczki soli Dip orzechowy 80 g nerkowców solonych i prażonych 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka świeżego imbiru 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 2 łyżki sezamowego oleju sriracha(...)Dodaj osuszone skrzydełka i całe papryczki. Wymieszaj z marynatą. Rozprowadź skrzydełka i papryczki równomiernie po dnie naczynia. Przykryj folią i marynuj w lodówce conajmniej 2 godziny lub przez noc. Dip orzechowy możesz przygotować wcześniej. Wszystkie składniki na dip umieść w malakserze i zmiksuj na gruboziarniste puree. Jeśli dip jest za gęsty dodaj odrobinę wody. Mimo wszystko dip powinien być

codojedzenia
Dieta – zdrowa przekąska do pracy 578

posiłków. Pomiędzy śniadaniem , a obiadem powinno znaleźć się miejsce na drugie śniadanie, ewentualnie na zdrową przekąskę. Pokażę Wam jak przygotować przekąskę z marchewek, selera naciowego z pysznym dipem. Tak naprawdę kluczowy w tej przekąsce jest właśnie dip. Składniki na dip koperkowy pęczek koperku szczypta soli szczypta pieprzu serek typu „Bieluch” Przygotowanie dipu koperkowego Koperek myjemy, drobno siekamy. Wszystkie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dip z twarogu i rzodkiewki 222

razem polecam przygotować na fit śniadanie – dip z twarogu i rzodkiewki z warzywami. Dodatkowo w dipie został wykorzystany szczypiorek i jogurt, oraz świeże warzywa pokrojone w słupki do maczania w sosie. To Fit danie jest idealne do chrupania na śniadanie! Można warzywa i sos zapakować aby zabrać do pracy, podobnie jak sałatkę w słoiku. Danie jest lekkie, kolorowe, zdrowe(...)łyżkami jogurtu, doprawić odrobiną soli, grubo mielonym pieprzem, a dla podkręcenia smaku można dodać odrobinę pieprzu cayenne i na koniec dorzucić łyżkę posiekanego szczypiorku. Jeśli wolimy rzadszy dip to należy dodać trochę więcej jogurtu. Warzywa obieramy i kroimy w słupki. W tym przypadku wykorzystano marchewkę i ogórka, ale może to też być papryka, seler naciowy, czy też inne warzywo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dip szpinakowy i Dip z suszonych pomidorów 170

domówkę. Ciężkie i kaloryczne jedzenie powoli wychodzi z mody, a na taki wieczór fantastycznie sprawdzą się przekąski. Polecam palmiery, które wcześniej rekomendowałam oraz ... Zapraszam...  Skala smaku 10/10 do dipów polecam tortille klasyczną naturalną bez przypraw i zbędnej chemii. Dipy są naprawdę pyszne. Stopień trudności proste- w kilka chwil mamy fajne przekąski. Dip szpinakowy 200 g sera feta(...)śmietankowego President 2 garście szpinaku baby cebula dymka lub mała papryczka chili sól i pieprz przygotowanie: 1.  Wszystko zmiksować  na gładki krem. 2. Doprawić solą i pieprzem Dip z suszonych pomidorów 5-6 suszonych pomidorów   2  ząbki czosnku 1 łyżka serka czosnkowego lub ziołowego typu Almette 4 łyżki jogurtu naturalnego lub  serek - twaróg, który

Kubki smaku
Ziemniaczane placuszki z botwinką 205

już talerz pełen bardzo wiosennych placuszków ziemniaczanych. A w nich oprócz ziemniaczanej podstawy plączą się listki pysznej botwiny, pachnie tymianek, dodaje smaku i aromatu moc czosnku. Do tego lekki dip jogurtowy z bardzo wiosennym, świeżym koperkiem i można rozsmakować się w zielonej, słonej stronie Maja. Najpyszniej zajadać się placuszkami w ogrodzie, na balkonie lub tarasie, gdzie wciąż będą słyszalne wiosenne(...)jaja 3 kopiaste łyżki mąki 3 czubate łyżki posiekanego grubego szczypioru 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu olej do smażenia Dip: 150g naturalnego jogurtu greckiego 1 łyżka posiekanego świeżego koperku sól do smaku Sposób przyrządzenia: 1. Ziemniaki zetrzyj na tarce o średnich oczkach lub rozdrobnij w robocie kuchennym. 2. Liście botwinki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ziemniaczane kotleciki z groszkiem i tuńczykiem 191

zielonym groszkiem i tuńczykiem właśnie piętrzą przed Wami swe złote brzuszki :) Do tego aromatyczna natka pietruszki i cytrynowa skórka, która dodaje lekkości i wiosennego klimatu, a obok lekki dip jogurtowy z kaparami i cytrynowym sokiem. Lekkie, pożywne danie pełne kolorów, smaku i wielu tekstur z pewnością zachwyci niejednego. Łatwe i szybkie w przygotowaniu będą także wspaniałym i pysznym sposobem(...)Hortex 1 jajko skórka otarta z 1/2 cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu mąka, do obtaczania olej, do smażenia Dip: 200g jogurtu greckiego naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka kaparów 1 łyżka posiekanego szczypiorku szczypta soli Sposób przyrządzenia: 1. Ziemniaki dokładnie ugnieć tłuczkiem. 2. Dodaj odsączonego tuńczyka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sznycel wieprzowy w cebuli z dipem retro 134

Sznycel wieprzowy w cebuli z dipem retro Sznycel wieprzowy w cebuli to prosta , smaczna i efektowna potrawa . Pozwala ona także ograniczać kaloryczność posiłku np. przez zastąpienie wieprzowiny indykiem lub kurczakiem . Moi chłopcy lubią mięso , więc lubią też oczywiście sznycle , co nie jest niczym zaskakującym dla mnie . Pewnie gdyby marchewka miała świński ryjek lub jeszcze lepiej piórka , była by o wiele(...)kulinarnie dla moich facetów Cóż mięcho ma swoich zwolenników . Tak czy inaczej polecam , szczególnie że wystarczy poklepać parę razy tłuczkiem na patelnię i tyle Dużo lepiej smakują podane z dipem retro , jest fajnym dopełnieniem a jednocześnie jeśli zaserwujecie frytki , doskonale sparuje się także z nimi Retro bo używam go już wieki , raz zrobiłam dla zabawy w ramach eksperymentu i ..sprawdza

Ogrodnik w podróży
Serowy dip z bazylią – do pieczonych pierożków, do nachos, krakersów 246

Serowy dip z bazylią – do pieczonych pierożków, do nachos, krakersów Lubicie dipy? Ja je uwielbiam. Na spotkania z przyjaciółmi lub rodzinne uroczystości zawsze przygotowuję kilka różnych dipów. Dziś jeden z nich. Serowy, prosty, pyszny. Taki dip wspaniale smaku z pieczonymi pierożkami ( z mięsnym farszem), do nachos, do krakerów itd. Spróbujcie. Składniki: 2 serki topione (trójkąty) – u mnie złoty(...)mały płomień). Po chwili doprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem, szczyptą suszonej bazylii i dodajemy stary żółty ser. Mieszamy aż do rozpuszczenia i połączenia się składników. Przekładamy do miseczki do dipów i od razu podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Dip jogurtowo-migdałowy 166

Dip jogurtowo-migdałowy to propozycja zastąpienia tradycyjnego dipu czosnkowego aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno. Oto kilka propozycji: pieczone ziemniaki w mundurkach, papryka w cieście na ciepło, tradycyjne placki ziemniaczane z cebulką, pomidory faszerowane i zapiekane, domowe knysze z cebulą, cukinia z mozzarellą, smażona cukinia, faszerowane... Więcej The post(...)Dip jogurtowo-migdałowy appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Pikantny dip ketchupowo - majonezowy 240

Dokładnie wymieszać. Podać bezpośrednio po przygotowaniu lub przykryć (np. folią spożywczą) i przechowywać w lodówce do momentu podania. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 180 ml dipu. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Do przygotowania dipu można użyć ulubionego, ostrego sosu jak np. Sriracha, Tabasco, lub innych . Dip można(...)przygotować wcześniej i przykryty przechowywać w lodówce przez max. 7 dni. Dip jest idealny do mięs (smażonych, pieczonych, z grilla), krewetek, do maczania w nim warzyw (np. selera naciowego, marchewek, papryki, ogórków). Ostrość dipu można dowolnie zmieniać dodając mniej lub więcej ostrego sosu. Źródło przepisu: She Wears Many Huts

Gospodyni Miejska
Z ŁĄKI NA TALERZ: Chwaściaki 199

Waszej z pewnością też! ;)) jadalnymi 'chwastami'. Całość zainspirowana przepisem z Kuchni Słowian , Państwa Lis, a w środku pokrzywa, aromatyczny czosnaczek i radosne płatki mniszka lekarskiego. Do chwaściaków podałam dip w postaci jogurtu greckiego z odrobiną czosnku i soli. Wyszło naprawdę bardzo smacznie, lekko dziko i aromatycznie! :D Spójrzcie czasem pod nogi, spacerując po okolicznych lasach i polach, bo może kryje(...)Potrzebujesz: 200g mąki 1 jajko 1/2 szklanki mleka szczypta soli 1 łyżka posiekanych liści pokrzywy 1 łyżka posiekanych liści czosnaczku pospolitego 2-3 kwiaty mniszka lekarskiego olej do smażenia Dip: 3 łyżki jogurtu greckiego szczypta czosnku granulowanego szczypta soli Sposób przyrządzenia: 1. W misce rozmieszaj dokładnie jajko z mlekiem. 2. Dodaj mąkę i sól - mieszaj do uzyskania gęstego, jednolitego ciasta

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ziemniaczane łódeczki na Dzień św.Patryka 159

tego warzywa, które w naszym kraju wciąż jest jeszcze niedoceniane. Ale nie ma co się rozczulać, bo oto na talerzu prężą się ziemniaczane łódeczki z jarmużem właśnie! Paprykowo- jogurtowy dip dopełnia całości. Siadajcie do stołu! Ziemniaczane łódeczki faszerowane jarmużem z dipem paprykowym Potrzebujesz: ok. 6 większych ziemniaków 150g umytego i pozbawionego grubych łodyg jarmużu 1 cebulę 4 ząbki czosnku skórkę(...)otartą z 1/4 cytryny sól, pieprz 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka oleju 2 łyżki wody Dip: 1/4 słodkiej papryki czerwonej 3 łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli szczypta mielonej papryki słodkiej szczypta curry Sposób przyrządzenia: 1. Ziemniaki obierz i umyj. 2. Każdego ziemniaka przekrój wzdłuż na pół i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. 3. Cebulę i czosnek pokrój

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Imprezowe skrzydełka z dipem 240

granulowanego; 1/2 łyżeczki sproszkowanej, suszonej cebuli ; 1/2 łyżeczki soli. Sos do smarowania skrzydełek w trakcie pieczenia: 1/2 szklanki masła; 1/2 szklanki ostrego sosu np. Tabasco, Sriracha czy pikantnego ketchupu. Dip do skrzydełek: 1 szklanka majonezu; 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; 1/2 łyżeczki suszonego koperku; 1/2 łyżeczki suszonego szczypiorku; 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki; 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego; 1/4 łyżeczki(...)żywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę 30 minut. Przygotować sos do smarowania skrzydełek podczas pieczenia w piekarniku. Masło rozpuścić w rondelku. Dodać ostry sos i wymieszać. Przygotować dip do skrzydełek. Do miseczki wlać majonez i śmietanę. Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po upływie 90 minut wyjąć skrzydełka z lodówki i poukładać obok

Gospodyni Miejska
Kuchnia Lidla: Trzy sosy-dipy do grilla – różowy, biały i śliwkowy 198

Trzy sosy-dipy do grilla – różowy, biały i śliwkowy (źródło: kuchanilidla.pl) Składniki na różowy dip: 1 szklanka majonezu Mikado 5 łyżek keczupu 2 ząbki czosnku, drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę 2 łyżki soku pomarańczowego sól, pieprz do smaku Składniki na śliwkowy dip: 1 szklanka majonezu Mikado 3 łyżki keczupu 2 ząbki czosnku, drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę(...)łyżka soku z cytryny pieprz czarny, mielony – do smaku 5 łyżek powideł śliwkowych Składniki na biały dip: 1/2 opakowania sera typu bałkańskiego 1 ogórek zielony, długi 1/2 pęczka zielonej pietruszki, drobno posiekanej 1/3 pęczka koperku, drobno posiekanego 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 400 ml jogurtu typu greckiego Sposób przygotowania: Wymieszaj wszystkie składniki danego dipu, zostaw na chwilę w lodówce

WojnaNaSmaki.pl
SAŁATA RZYMSKA Z GRILLOWANĄ CIECIORKĄ 116

Sałata rzymska z grillowaną cieciorką w towarzystwie czosnkowego dipu jogurtowego to moje super food numer 1. Sałata rzymska z grillowaną cieciorką jest pożywna, zdrowa i można przygotować ją na wiele sposobów. Tak przygotowana sałata rzymska to sałatka, która śmiało może zastąpić obiad nie tylko w ciepłe dni. Z pewnością znajdę więcej fanów #bolubięzdrowo* którzy skorzystają z tego prostego i zdrowego(...)lodówki na godzinę. 2. Jogurt naturalny przełóż do miseczki, wciśnij przez praskę ząbek czosnku, posól i popieprz do smaku i dobrze wymieszaj. Nałóż do małej miseczki do serwowania dipów. 3. Liście mini sałaty rzymskiej poukładaj na około miseczki z dipem, pozostałą rzymską sałatę pokrój drobniej i dodaj na całe liście. 4. Cieciorkę odsącz z zalewy i zrumień na suchej patelni

globuskulinarny

Proponowane wyszukiwania