dipy - 3102 przepisów (strona:6/207)

Orientalny dip majonezowo-ketchupowy 82

Szybki kilkuskładnikowy dip majonezowo-ketchupowy sprawdzi się do wszelakich białych mięs, sałatek, dań z grilla, na kanapki. Lubicie bardziej ostre dipy? – dodajcie więcej chili, ba! świeżo posiekanej papryczki z pestkami. Nie ma co, jest świetny w smaku, łatwy w przygotowaniu, nic dodać nic ująć, jest pyszny! Tańszy od gotowców, ze składników które zazwyczaj w domu są. Robicie tyle(...)łyżki soku z pomarańczy większa szczypta przyprawy curry szczypta chili sól do smaku do dekoracji płatki migdałowe, mielona przyprawa chili PRZYGOTOWANIE: W miseczce mieszam wszystkie składniki, posypuję migdałami. Dip orientalny gotowy

Zasmakuj Kuchni
Zapiekane nachos z żółtym serem 129

Zapiekane nachos z żółtym serem to sycąca przekąska, która idealne sprawdzi się na każdym przyjęciu. Nachosy będą podane z mięsem mielonym i żółtym serem :) Pyszne…

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gofry orkiszowe z pieczonymi burakami, fetą i dipem jogurtowym 159

Wytrawne gofry orkiszowe podane z pieczonymi burakami posypanymi tymiankiem, serem feta i pysznym dipem jogurtowym, to zdecydowanie idealna, a zarazem wykwintna przekąska, którą możemy poczęstować swoich gości. Oczywiście nie musimy się ograniczać do samej przekąski. Tak przygotowane gofry będą równie pyszne na podwieczorek lub śniadanie. Polecam Wam gorąco ten przepis, bo takie zestawienie jest przepyszne. Do upieczenia gofrów wykorzystałam moją(...)mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 1 kg buraków oliwa kilka gałązek tymianku 250 g sera feta sól, świeżo mielony pieprz kolorowy pęczek natki pietruszki Dip jogurtowy: 400 g jogurtu greckiego 1 mały ząbek czosnku sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, chili WYKONANIE Gofry: Jajka wbić do miski i zmiksować z solą i pieprzem. W osobnej misce wymieszać

Passions hobbies life
Grillowane skrzydełka i papryczki padron 169

tajskiego sok z 1 cytryny 4 łyżki sezamowego oleju 1½ łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego 2 łyżeczki suszonych płatków chili ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu 2 łyżki miodu ½ – 1 łyżeczki soli Dip orzechowy 80 g nerkowców solonych i prażonych 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka świeżego imbiru 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 2 łyżki sezamowego oleju sriracha(...)Dodaj osuszone skrzydełka i całe papryczki. Wymieszaj z marynatą. Rozprowadź skrzydełka i papryczki równomiernie po dnie naczynia. Przykryj folią i marynuj w lodówce conajmniej 2 godziny lub przez noc. Dip orzechowy możesz przygotować wcześniej. Wszystkie składniki na dip umieść w malakserze i zmiksuj na gruboziarniste puree. Jeśli dip jest za gęsty dodaj odrobinę wody. Mimo wszystko dip powinien być

codojedzenia
Dieta – zdrowa przekąska do pracy 548

posiłków. Pomiędzy śniadaniem , a obiadem powinno znaleźć się miejsce na drugie śniadanie, ewentualnie na zdrową przekąskę. Pokażę Wam jak przygotować przekąskę z marchewek, selera naciowego z pysznym dipem. Tak naprawdę kluczowy w tej przekąsce jest właśnie dip. Składniki na dip koperkowy pęczek koperku szczypta soli szczypta pieprzu serek typu „Bieluch” Przygotowanie dipu koperkowego Koperek myjemy, drobno siekamy. Wszystkie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dip z twarogu i rzodkiewki 196

razem polecam przygotować na fit śniadanie – dip z twarogu i rzodkiewki z warzywami. Dodatkowo w dipie został wykorzystany szczypiorek i jogurt, oraz świeże warzywa pokrojone w słupki do maczania w sosie. To Fit danie jest idealne do chrupania na śniadanie! Można warzywa i sos zapakować aby zabrać do pracy, podobnie jak sałatkę w słoiku. Danie jest lekkie, kolorowe, zdrowe(...)łyżkami jogurtu, doprawić odrobiną soli, grubo mielonym pieprzem, a dla podkręcenia smaku można dodać odrobinę pieprzu cayenne i na koniec dorzucić łyżkę posiekanego szczypiorku. Jeśli wolimy rzadszy dip to należy dodać trochę więcej jogurtu. Warzywa obieramy i kroimy w słupki. W tym przypadku wykorzystano marchewkę i ogórka, ale może to też być papryka, seler naciowy, czy też inne warzywo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mój sposób na lunch: Bezglutenowy wrap (a’la burrito) z dipem „serowym” z batatów. 168

Dlatego gdy akurat mam możliwość ugotowania czegokolwiek to ani chwili się nie zastanawiam! Dzisiaj w ruch poszedł blender i patelnia. Usmażyłam bezglutenowe tortille, do tego super szybki farsz i dip z batata. Jeżeli użyjecie gotywych tortilli, to danie to jest naprawdę ekspresowe. W czasie, gdy szykujecie farsz ugotujcie batata. Potem wystarczy go zblenderować ze składnikami na dip i gotowe! Moje(...)zaraz po usmażeniu. Stwardnieją, ale gdy wsadzi się je do mikrofali następnego dnia, to powinny być w doskonałej formie! PS. Koniecznie podajcie z dojrzały, mięciutkim awokado ! Bezglutenowy wrap z dipem serowym, batatowym Składniki farsz Pół szklanki krojonych pomidorów (z puszki) 3 kopiaste łyżki fasoli czerwonej (ugotowanej lub z puszki) dwie szczypty chili w proszku dwie szczypty słodkiej papryki sól, pieprz

Fill The Bowl
Dip szpinakowy i Dip z suszonych pomidorów 137

domówkę. Ciężkie i kaloryczne jedzenie powoli wychodzi z mody, a na taki wieczór fantastycznie sprawdzą się przekąski. Polecam palmiery, które wcześniej rekomendowałam oraz ... Zapraszam...  Skala smaku 10/10 do dipów polecam tortille klasyczną naturalną bez przypraw i zbędnej chemii. Dipy są naprawdę pyszne. Stopień trudności proste- w kilka chwil mamy fajne przekąski. Dip szpinakowy 200 g sera feta(...)śmietankowego President 2 garście szpinaku baby cebula dymka lub mała papryczka chili sól i pieprz przygotowanie: 1.  Wszystko zmiksować  na gładki krem. 2. Doprawić solą i pieprzem Dip z suszonych pomidorów 5-6 suszonych pomidorów   2  ząbki czosnku 1 łyżka serka czosnkowego lub ziołowego typu Almette 4 łyżki jogurtu naturalnego lub  serek - twaróg, który

Kubki smaku
Ziemniaczane placuszki z botwinką 168

już talerz pełen bardzo wiosennych placuszków ziemniaczanych. A w nich oprócz ziemniaczanej podstawy plączą się listki pysznej botwiny, pachnie tymianek, dodaje smaku i aromatu moc czosnku. Do tego lekki dip jogurtowy z bardzo wiosennym, świeżym koperkiem i można rozsmakować się w zielonej, słonej stronie Maja. Najpyszniej zajadać się placuszkami w ogrodzie, na balkonie lub tarasie, gdzie wciąż będą słyszalne wiosenne(...)jaja 3 kopiaste łyżki mąki 3 czubate łyżki posiekanego grubego szczypioru 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu olej do smażenia Dip: 150g naturalnego jogurtu greckiego 1 łyżka posiekanego świeżego koperku sól do smaku Sposób przyrządzenia: 1. Ziemniaki zetrzyj na tarce o średnich oczkach lub rozdrobnij w robocie kuchennym. 2. Liście botwinki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ziemniaczane kotleciki z groszkiem i tuńczykiem 156

zielonym groszkiem i tuńczykiem właśnie piętrzą przed Wami swe złote brzuszki :) Do tego aromatyczna natka pietruszki i cytrynowa skórka, która dodaje lekkości i wiosennego klimatu, a obok lekki dip jogurtowy z kaparami i cytrynowym sokiem. Lekkie, pożywne danie pełne kolorów, smaku i wielu tekstur z pewnością zachwyci niejednego. Łatwe i szybkie w przygotowaniu będą także wspaniałym i pysznym sposobem(...)Hortex 1 jajko skórka otarta z 1/2 cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu mąka, do obtaczania olej, do smażenia Dip: 200g jogurtu greckiego naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka kaparów 1 łyżka posiekanego szczypiorku szczypta soli Sposób przyrządzenia: 1. Ziemniaki dokładnie ugnieć tłuczkiem. 2. Dodaj odsączonego tuńczyka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sznycel wieprzowy w cebuli z dipem retro 102

Sznycel wieprzowy w cebuli z dipem retro Sznycel wieprzowy w cebuli to prosta , smaczna i efektowna potrawa . Pozwala ona także ograniczać kaloryczność posiłku np. przez zastąpienie wieprzowiny indykiem lub kurczakiem . Moi chłopcy lubią mięso , więc lubią też oczywiście sznycle , co nie jest niczym zaskakującym dla mnie . Pewnie gdyby marchewka miała świński ryjek lub jeszcze lepiej piórka , była by o wiele(...)kulinarnie dla moich facetów Cóż mięcho ma swoich zwolenników . Tak czy inaczej polecam , szczególnie że wystarczy poklepać parę razy tłuczkiem na patelnię i tyle Dużo lepiej smakują podane z dipem retro , jest fajnym dopełnieniem a jednocześnie jeśli zaserwujecie frytki , doskonale sparuje się także z nimi Retro bo używam go już wieki , raz zrobiłam dla zabawy w ramach eksperymentu i ..sprawdza

Ogrodnik w podróży
Serowy dip z bazylią – do pieczonych pierożków, do nachos, krakersów 197

Serowy dip z bazylią – do pieczonych pierożków, do nachos, krakersów Lubicie dipy? Ja je uwielbiam. Na spotkania z przyjaciółmi lub rodzinne uroczystości zawsze przygotowuję kilka różnych dipów. Dziś jeden z nich. Serowy, prosty, pyszny. Taki dip wspaniale smaku z pieczonymi pierożkami ( z mięsnym farszem), do nachos, do krakerów itd. Spróbujcie. Składniki: 2 serki topione (trójkąty) – u mnie złoty(...)mały płomień). Po chwili doprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem, szczyptą suszonej bazylii i dodajemy stary żółty ser. Mieszamy aż do rozpuszczenia i połączenia się składników. Przekładamy do miseczki do dipów i od razu podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Dip jogurtowo-migdałowy 136

Dip jogurtowo-migdałowy to propozycja zastąpienia tradycyjnego dipu czosnkowego aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno. Oto kilka propozycji: pieczone ziemniaki w mundurkach, papryka w cieście na ciepło, tradycyjne placki ziemniaczane z cebulką, pomidory faszerowane i zapiekane, domowe knysze z cebulą, cukinia z mozzarellą, smażona cukinia, faszerowane... Więcej The post(...)Dip jogurtowo-migdałowy appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Pikantny dip ketchupowo - majonezowy 212

Dokładnie wymieszać. Podać bezpośrednio po przygotowaniu lub przykryć (np. folią spożywczą) i przechowywać w lodówce do momentu podania. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 180 ml dipu. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Do przygotowania dipu można użyć ulubionego, ostrego sosu jak np. Sriracha, Tabasco, lub innych . Dip można(...)przygotować wcześniej i przykryty przechowywać w lodówce przez max. 7 dni. Dip jest idealny do mięs (smażonych, pieczonych, z grilla), krewetek, do maczania w nim warzyw (np. selera naciowego, marchewek, papryki, ogórków). Ostrość dipu można dowolnie zmieniać dodając mniej lub więcej ostrego sosu. Źródło przepisu: She Wears Many Huts

Gospodyni Miejska
Z ŁĄKI NA TALERZ: Chwaściaki 160

Waszej z pewnością też! ;)) jadalnymi 'chwastami'. Całość zainspirowana przepisem z Kuchni Słowian , Państwa Lis, a w środku pokrzywa, aromatyczny czosnaczek i radosne płatki mniszka lekarskiego. Do chwaściaków podałam dip w postaci jogurtu greckiego z odrobiną czosnku i soli. Wyszło naprawdę bardzo smacznie, lekko dziko i aromatycznie! :D Spójrzcie czasem pod nogi, spacerując po okolicznych lasach i polach, bo może kryje(...)Potrzebujesz: 200g mąki 1 jajko 1/2 szklanki mleka szczypta soli 1 łyżka posiekanych liści pokrzywy 1 łyżka posiekanych liści czosnaczku pospolitego 2-3 kwiaty mniszka lekarskiego olej do smażenia Dip: 3 łyżki jogurtu greckiego szczypta czosnku granulowanego szczypta soli Sposób przyrządzenia: 1. W misce rozmieszaj dokładnie jajko z mlekiem. 2. Dodaj mąkę i sól - mieszaj do uzyskania gęstego, jednolitego ciasta

Kuchnia w Słońcu Skąpana