Z ŁĄKI NA TALERZ: Chwaściaki

Z ŁĄKI NA TALERZ: Chwaściaki

Z ŁĄKI NA TALERZ: Chwaściaki

Co jakiś czas moja babcia wspomina, jak to kiedyś pachniało, jak wychodziło się na łąkę...że tyle ziół, tyle kwiatów, oszałamiające brzęczenie wszelkich brzęczących stworzonek, no i ten niesamowity zapach...i że teraz już nie ma takich łąk. Dawniej wychodziło się przed dom lub szło do pobliskiego lasu i wracało z naręczem pysznej i zdrowej dzikiej zieleniny, która dziś często postrzegana jest po prostu jako chwasty. I pomimo tego, że może już nie ma tych wielkich, dzikich łąk (no....może gdzieś głęboko w Bies... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dipy, racuchy, placuszki, ciasto

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.