Szparagi i burrata to moje dwie ulubione rzeczy. Ubolewam ogromnie, że na te pierwsze nie ma sezonu cały rok, a ta druga jest dośc droga. Kiedy
FlymetothespoonTen ormiański chlebek z ziołami to absolutna prościzna, a jednocześnie jest tak pyszny, że nie ma sie ochotę jeść go do wszystkiego. Zhingaliov hac to ormiański
FlymetothespoonKlasyka gatunku. Pierwsza rzecz, jaką robię, kiedy pojawia się w sklepach prężac się swoimi różowymi łodygami. Wrzucam do koszyka, zagniatam ciepłe ciasto drożdżowe, napełniam je delikatnym
FlymetothespoonNajprościej, najszybciej, najlepiej. Wiosna obfituje w tyle pysznych nowalijek, że czasami nie ma co kombinować. Młode ziemniaki z gzikiem z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami to kwintesencja
FlymetothespoonUwielbiam rabarbar za jego kwaskowatość, która każde ciasto uczyni ciekawym i nienudnym. Nawet przy najbardziej mdłym kremie, Pan Rabarbar czyni cuda, wybija się i równoważy niczym
FlymetothespoonJeżeli miałabym wybrać tylko jeden rodzaj frytek to byłyby to te z batatów. Kocham je za ten słodko – słony smak, a najbardziej lubię podawać je
FlymetothespoonGofry to cudowna sprawa. Można je przygotowywac na miliony sposobó i dzieki temu nigdy się nie nudzą. Ja najbardziej lubię je na wytrawnie, w zdrowszych wersjach
FlymetothespoonPudding chlebowy to jeden ze smaczniejszych i najprostszych sposobów na wykorzystanie czerstwego chleba. A chleb to najczęściej wyrzucane przez nas pożywienie, więc warto próbować go odrestaurować
FlymetothespoonWystarczy zamrozić obrane i pokrojone na mniejsze kawałki owoce i przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej uzyskać smaczny deser o aksamitnej konsystencji.… Czytaj dalej Sorbet gruszkowo bananowy
Pij soki wyciskaneDzisiaj dzielę się z Wami przepisem na zakwas z buraków nazywany przez niektórych kiszonym barszczem. Przepis był wielokrotnie testowany i udoskonalany przez moją mamę, która od
Pora na pora i pomidoraSmoothie z sokiem z pokrzywy – Samo zdrowie! Dziś coś prostego, ale pełnego zdrowia. Smoothie z sokiem z pokrzywy. Czy wiedzieliście jak wiele cennych witamin i
Słodkie okruszkiPyszny, wykwintny majowy obiad dla wielbicieli szparagów i łososia. Prosty do przygotowania i nie zajmie Ci więcej niż 30 minut. Szparagom w kremowym sosie na bazie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj na talerzu w roli głównej…tarta z grillowanym łososiem, szparagami oraz pieczarkami z dodatkiem aromatycznego estragonu. Oczywiście nie byłoby jej, gdyby nie pyszne, ekologiczne jajka
Kulinarne przemysleniaTęskno mi strasznie za Tajlandią. Za jej chaosem i spokojem, słońcem, uśmiechniętymi ludźmi i przede wszystkiem za jej smakiem. Pad thai to chyba najsłynniejsze tajskie danie
Flymetothespoon