dietetycznie - 10080 przepisów (strona:296/672)

Proste frytki z batatów z sosem tahini i granatem 166

Jeżeli miałabym wybrać tylko jeden rodzaj frytek to byłyby to te z batatów. Kocham je za ten słodko – słony smak, a najbardziej lubię podawać je

Flymetothespoon
Bezglutenowe gofry z ciecierzycy i cukinii z twarożkiem, pomidorami i rzodkiewką – wytrawne gofry na śniadanie 101

Gofry to cudowna sprawa. Można je przygotowywac na miliony sposobó i dzieki temu nigdy się nie nudzą. Ja najbardziej lubię je na wytrawnie, w zdrowszych wersjach

Flymetothespoon
Najprostszy pudding chlebowy z owocami i o tym, co zrobić z czerstwego chleba 104

Pudding chlebowy to jeden ze smaczniejszych i najprostszych sposobów na wykorzystanie czerstwego chleba. A chleb to najczęściej wyrzucane przez nas pożywienie, więc warto próbować go odrestaurować

Flymetothespoon
Sorbet gruszkowo bananowy 235

Wystarczy zamrozić obrane i pokrojone na mniejsze kawałki owoce i przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej uzyskać smaczny deser o aksamitnej konsystencji.… Czytaj dalej Sorbet gruszkowo bananowy

Pij soki wyciskane
Kiszony barszcz czyli zakwas z buraków 106

Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na zakwas z buraków nazywany przez niektórych kiszonym barszczem. Przepis był wielokrotnie testowany i udoskonalany przez moją mamę, która od

Pora na pora i pomidora
Smoothie z sokiem z pokrzywy – Samo zdrowie! 148

Smoothie z sokiem z pokrzywy – Samo zdrowie! Dziś coś prostego, ale pełnego zdrowia. Smoothie z sokiem z pokrzywy. Czy wiedzieliście jak wiele cennych witamin i

Słodkie okruszki
Łosoś w kremowym sosie ze szparagami i marchewką 93

Pyszny, wykwintny majowy obiad dla wielbicieli szparagów i łososia. Prosty do przygotowania i nie zajmie Ci więcej niż 30 minut. Szparagom w kremowym sosie na bazie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta z grillowanym łososiem 108

Dzisiaj na talerzu w roli głównej…tarta z grillowanym łososiem, szparagami oraz pieczarkami z dodatkiem aromatycznego estragonu. Oczywiście nie byłoby jej, gdyby nie pyszne, ekologiczne jajka

Kulinarne przemyslenia
Pad thai ze szparagami i tofu 128

Tęskno mi strasznie za Tajlandią. Za jej chaosem i spokojem, słońcem, uśmiechniętymi ludźmi i przede wszystkiem za jej smakiem. Pad thai to chyba najsłynniejsze tajskie danie

Flymetothespoon
Kokosowy tofurnik z rabarbarem – sernik wegański z musem rabarbarowym 130

Kremowy, delikatny, idealnie balansujący pomiędzy słodyczą a kwasowością kokosowy tofurnik z rabarbarem. Żeby nie ryzykować zbyt małą ilością kokosa – trafił również na spód, podtrzymując delikatną

Flymetothespoon
Sałata rzymska z makrelą i jajkiem 152

Do mojej sałatki na kolację użyłam: - kilka liści sałaty rzymskiej - 1 średniej wielkości ogórek - 1 papryka czerwona - 4 jajka ugotowane na twardo - 2 filety makreli w

Lubię to gotuję
TARTA Z AKSAMITNYM KREMEM CYTRYNOWYM 107

   Tarta z kremem cytrynowym, to idealne ciasto na upalne letnie dni. I choć u nas wzbudziło (u niektórych) małe kontrowersje, to po jego debiucie

Smaczne Zdrowe
Efektowna sałatka na przyjęcie 103

Efektowna sałatka na przyjęcie ze szparagami i jagodowym winegretem jest tak pyszna, że nie można się powstrzymać od jej podjadania. Jest też zdrowa i lekka – 100

e-PrzepisyKulinarne
rosół drobiowy z młodą włoszczyzną... 141

Składniki: uda kurczaka 4 sztuki duże, woda 4 litry, włoszczyzna młoda 1 pęczek, młoda marchewka 1 pęczek, ziele angielskie 4 sztuki, pieprz ziarenka 6 sztuk, liście

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania