Uwielbiam rabarbar za jego kwaskowatość, która każde ciasto uczyni ciekawym i nienudnym. Nawet przy najbardziej mdłym kremie, Pan Rabarbar czyni cuda, wybija się i równoważy niczym
FlymetothespoonJeżeli miałabym wybrać tylko jeden rodzaj frytek to byłyby to te z batatów. Kocham je za ten słodko – słony smak, a najbardziej lubię podawać je
FlymetothespoonGofry to cudowna sprawa. Można je przygotowywac na miliony sposobó i dzieki temu nigdy się nie nudzą. Ja najbardziej lubię je na wytrawnie, w zdrowszych wersjach
FlymetothespoonPudding chlebowy to jeden ze smaczniejszych i najprostszych sposobów na wykorzystanie czerstwego chleba. A chleb to najczęściej wyrzucane przez nas pożywienie, więc warto próbować go odrestaurować
FlymetothespoonWystarczy zamrozić obrane i pokrojone na mniejsze kawałki owoce i przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej uzyskać smaczny deser o aksamitnej konsystencji.… Czytaj dalej Sorbet gruszkowo bananowy
Pij soki wyciskaneDzisiaj dzielę się z Wami przepisem na zakwas z buraków nazywany przez niektórych kiszonym barszczem. Przepis był wielokrotnie testowany i udoskonalany przez moją mamę, która od
Pora na pora i pomidoraSmoothie z sokiem z pokrzywy – Samo zdrowie! Dziś coś prostego, ale pełnego zdrowia. Smoothie z sokiem z pokrzywy. Czy wiedzieliście jak wiele cennych witamin i
Słodkie okruszkiPyszny, wykwintny majowy obiad dla wielbicieli szparagów i łososia. Prosty do przygotowania i nie zajmie Ci więcej niż 30 minut. Szparagom w kremowym sosie na bazie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj na talerzu w roli głównej…tarta z grillowanym łososiem, szparagami oraz pieczarkami z dodatkiem aromatycznego estragonu. Oczywiście nie byłoby jej, gdyby nie pyszne, ekologiczne jajka
Kulinarne przemysleniaTęskno mi strasznie za Tajlandią. Za jej chaosem i spokojem, słońcem, uśmiechniętymi ludźmi i przede wszystkiem za jej smakiem. Pad thai to chyba najsłynniejsze tajskie danie
FlymetothespoonKremowy, delikatny, idealnie balansujący pomiędzy słodyczą a kwasowością kokosowy tofurnik z rabarbarem. Żeby nie ryzykować zbyt małą ilością kokosa – trafił również na spód, podtrzymując delikatną
FlymetothespoonDo mojej sałatki na kolację użyłam: - kilka liści sałaty rzymskiej - 1 średniej wielkości ogórek - 1 papryka czerwona - 4 jajka ugotowane na twardo - 2 filety makreli w
Lubię to gotujęTarta z kremem cytrynowym, to idealne ciasto na upalne letnie dni. I choć u nas wzbudziło (u niektórych) małe kontrowersje, to po jego debiucie
Smaczne ZdroweEfektowna sałatka na przyjęcie ze szparagami i jagodowym winegretem jest tak pyszna, że nie można się powstrzymać od jej podjadania. Jest też zdrowa i lekka – 100
e-PrzepisyKulinarne