Lekki gulasz z mięsem, pieczarkami i marchewką na weekendowy (i nie tylko) obiad! Jest idealnie kremowy, lekki i bardzo pożywny! Robi się go bardzo szybko i
CzarnawisienkaSałatka z buraczków i pestek granatu to smaczny dodatek do drugiego dania, ponadto prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów. Dodatek pestek z granatu z ogromnym potencjałem antyoksydacyjnym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czekoladowe muffinki to szybki, prosty i niezwykle smaczny przepis na domowy deser. Wykonane w ten sposób muffinki z całą pewnością w błyskawicznym tempie znikną ze stołu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś zapraszam na kremową, kokosową owsiankę w smaku przypominającą Rafaello. Idealna dla wielbicieli słodkich śniadań i mocno kokosowym smaków. Ja zawsze przygotowuję bazę do owsianki wieczorem
Healthy food explorerGęściutki koktajl bananowy z dodatkiem kakao – pyszny… zdrowy… poprawiający humor Robię go, gdy nachodzi mnie ochota na słodycze. Wtedy zamiast cukru dodaję
Kulinarne S.O.S.Tłusty Czwartek wypada zawsze na 52 dni przed Wielkanocą. Jest to pierwszy dzień ostatniego tygodnia karnawału. Kolejny czwartek bowiem jest pierwszym dniem po Środzie Popielcowej, która
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dla wielbiciel brownie, a na dodatek warzywnego! Ciasto z warzywa? Kiedyś to było nie do pomyślenia, ale teraz to jest największy hit! Daktyle, są doskonałym zamiennikiem
Truskawkowa FiestaProsty, szybki do przygotowania i wegetariański obiad - ryż zapiekany z jajkami oraz twarogiem. Może nie wygląda zbyt okazale, a zapiekanka ryżowa jest rewelacyjna w smaku oraz
UgotowaćZapiekane avocado z jajkiem na śniadanie ! Zapiekane avocado z jajkiem. Fajny pomysł na ciepłe śniadanie to właśnie zapiekane avocado z jajkiem. Pyszne avocado, dodatek
Kuchnia na wzgórzuChyba każdy lubi słodycze. Proste muffinki z jagodami to szybki przepis na coś słodkiego. Z całą pewnością, każde dziecko będzie zachwycone takim deserem. Zamiast jagód do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cudowne połączenie smaków: kwaskowość twarogu, delikatność szynki i charakterny chrzan 😍 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemysleniaChrupiąca kapusta pekińska to najpopularniejsze warzywo na surówki i choć jest biała to znakomite źródło karetonoidów. Dziś proponuję przygotować surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem kukurydzy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nie wiem jak Wy, ale ja średnio co 2-3 miesiące robię generalne porządki w kuchennych szafkach. I chociaż zakupy zawsze robię “z głową”
Mienta blog