Chłodniki, zimne zupy serwowane prosto z lodówki to idealny, orzeźwiający obiad na upalne dni. Chłodnik z botwinki to klasyk kuchni polskiej, każdej wiosny wyczekiwany i smakuje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nawet kiedy bez przeszkód mogłam zajadać się chlebem, to rzadko kiedy go kupowałam, bo to kończyło się zjedzeniem połowy bochenka na raz. Piękny toster, który wygrałam
FlymetothespoonRacuszki w wersji truskawkowej. Idealne dla truskawkożerców, a z truskawek warto korzystać bo tak szybko odchodzą! :( Całość można posypać również cukrem pudrem - będą jeszcze lepsze
CzarnawisienkaCiasto nie należy do super szybkich, ponieważ wymaga chwila cierpliwości i niewielkiego wysiłku kulinarnego. Jak każdy deser idealnie nadaje się na spotkanie z bliską nam osobą
Truskawkowa FiestaProsty deser czekoladowy z owocami. Dziś zapraszam Was na pyszny i prosty w przygotowaniu deser czekoladowy z owocami. Moją wersje podałam z truskawkami i borówką amerykańską
Słodkie okruszkiKawałki schabu zatopione w bardzo aksamitnym i wyrazistym sosie 🥩🥘 Dodatek kminku, ziela angielskiego i liścia laurowego dodał wyrazistości, a nuta musztardy dopełniła całą głębię smaku. Idealnie
Kulinarne przemysleniaTabbouleh czyli libańska sałatka 🥗 z pietruszki, pomidora, cebuli i kaszy bulgur, cytryny i oliwy (dokładnie w takiej kolejności). Istnieje kilka jej wersji dlatego na końcu przepisu
CzarnawisienkaZupa z pokrzywy to samo zdrowie, oczyszcza nerki, działa krwiotwórczo, wzmacnia cały organizm, jest nieocenioną zieleniną po długich zimowych miesiącach. Nie powinno jej zabraknąć w majowej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo lubię takie szybkie, proste zupy krem. Nie wymagają dużo czasu, a są pyszne i pożywne . Składniki: -100 g marchwi (function(i,s,o,g,r
Kulinarne przemysleniaMaj to sezon na młodą kapustę. Na blogu znajdziecie kilka przepisów z wykorzystaniem młodej kapusty, np. gołąbki , parzybrodę , na słodko-kwaśno czy też w formie zapiekanki
UgotowaćWychodząc na przeciw potrzebom moich domowników, którzy nie tolerują białka i laktozy, stworzyłam nadzienie typowo warzywne, z delikatnym sosem na bazie oleju i soku z cytryny
Kulinarne przemysleniaMuszę się Wam przyznać, że mam lekka obsesję szparagową. Taką malutką, tyci tyci – a mianowicie w maju i czerwcu potrafię jeść zielone szparagi absolutnie codziennie
FlymetothespoonPomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Eksplozja smaków, piękny zielony kolor :) Ma wiele zastosowań i jest bombą witaminową 😊 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i
Kulinarne przemyslenia