Jak za mną ostatnio chodziły kopytka! Miałam na nie przeogromna ochotę, więc nie pozostało nic innego, niż je zrobić – dodałam do nich dyni, zeby było
FlymetothespoonZaczęło się. Ta pora, kiedy wszyscy wokół prychają i kichają, narzekają na bolące głowy i padają bez przytomności do łózek pod ciepłą kołdrę. Żeby uniknąć takich
FlymetothespoonUltra szybkie, sycące i aksamitne w smaku ciasto z wykorzystaniem mąki ryżowej oraz dżemu brzoskwiniowego. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 4
Truskawkowa FiestaPasta z pieczonej dynii to wg mnie najlepsza z jesiennych past do chleba. Słodycz dynii przełamuje dodatek smażonej cebulki i suszonych pomidorków z zalewy, a dodatek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Uwielbiam ten czas, kiedy przychodzi sezon na dynię. Wtedy piekę ją, gotuję, blenduję. Jem na słodko, na słono i mrożę, dodaję do przetworów – po prostu
FlymetothespoonSkładniki: pstrąg świeży 1 sztuka większa, masło miękkie 2 łyżki, sól ziołowa 1 łyżeczka masło 2 łyżki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 2 sztuki, cukier 1/2
W Mojej Kuchni LubięKurczak w sosie paprykowo- pomidorowym to wbrew pozorom bardzo szybkie i proste danie do przygotowania. Danie to możemy podać z dowolnymi dodatkami, wyśmienicie będzie smakował podany
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z tofu – jest bardzo szybka w przygotowaniu, zdrowa i lekka. Idealnie nadaje się na kolację lub przekąskę do pracy. Nie wiem czy wiecie czym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!„Jesień już, już palą chwasty w sadach i pachnie zielony dym....” Tak pięknie o tej porze roku śpiewała w swojej piosence Maryla Rodowicz 😊 A u mnie
Kulinarne przemysleniaJesienna, deszczowa pogoda i zimowe mrozy nie nastrajają większości z nas zbyt optymistycznie. Często szukamy jakiegoś słodkiego pomysłu na poprawę nastroju. Co można zrobić? Warto sięgać
Słodkie okruszkiBardzo szybkie, proste i ciasto! Może być jedno-porcjowe lub połowa dla przyjaciela! Składniki : 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju 1 łyżeczka nasion Chia
Truskawkowa FiestaDziś w końcu ciasto na jesień, a więc w składzie puree z dyni, śliwki, orzechy włoskie i aromatyczne przyprawy z cynamonem na czele. Ciasto robi się
Healthy food explorerZa oknem pierwsze mrozy… ja jak zwykle w ciągłym biegu… ale śniadanie, to przecież podstawa! Po co sięgnąć w takie dni? Dla mnie rozwiązaniem
Słodkie okruszkiPamiętacie kogel mogel? To była moja ulubiona słodkość, kiedy miałam około 7 lat – do tej pory pamiętam, jak tata wyjmował z szafki stary kubek, wbijał
Flymetothespoon