Przepis na : śniadanie
Jeżeli nie jem śniadań na słodko, to koniecznie muszą pojawić się na stole jajka. Nie wyobrażam sobie bez nich życia i uwielbiam je dosłownie w każdej postaci! Tym razem zblendowałam je razem z pomidorowym koncentratem i nadziałam zieleniną. Wyszedł przepyszny, puszysty omlet pomidorowy z pesto Read More Artykuł Puszysty omlet pomidorowy z pesto z liści rzodkiewki pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...