Kurczak na butelce (bez piwa)

2
  • Kurczak na butelce (bez piwa)
  • Kurczak na butelce (bez piwa)

    To najlepszy kurczak jaki wyszedł z mojego piekarnika. Bardzo prosty do przygotowania, nie ma potrzeby podlewania, pilnowania podczas pieczenia. Zamarynowanego kurczaka nadziewasz na butelkę (wypełnioną wodą, ewentualnie jak lubisz piwem) wstawiasz do piekarnika i za 1,5 godziny uczta gotowa. Kurczak w ten sposób upieczony ma niezwykle soczyste mięso i chrupiącą skórkę, bez grama tłuszczu. Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!


    Tematycznie do tego przepisu

    • Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?
      Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

      Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

    • Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!
      Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

      Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

    Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Dodaj komentarz