Składniki: włoszczyzna młoda 1 pęczek, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 2 sztuki, kostka rosołowa 2-3 sztuki, woda 2,5 litra, pomidory dojrzałe 1 kg
W Mojej Kuchni LubięNie ma nic lepszego jak przyrządzona domowym sposobem wędlina na światecznym stole. Zaletą takiej szynki jest to, że możemy do gotowania użyć ulubionych przypraw, jest prosta
Kulinarne przemysleniaNASI GORENG czyli smażony ryż po indonezyjsku i mój smak numer 1 BALI 🌴 Zrobicie go ze składników, które bez problemu znajdziecie i w Polsce. Jeżeli chcecie
CzarnawisienkaSkładniki: makaron krajanka 250 gram, sól 1 łyżeczka, woda 3 litry pomidory bardzo miękkie 12 sztuk, olej rzepakowy 5 łyżek, czosnek 1 główka, szynka szwarcwaldzka 100
W Mojej Kuchni LubięRewelacyjna rolada z udżca indyka z typowo jesiennym farszem, bo znajdziesz tu puree z dynii, jarmuż i żurawinę. Kolorowe smaczne danie na świąteczny jesienny obiad. Tym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ciasto z warzywa na słodko?! Brzmi ciekawie i kusząco. Nie jest zbyt czasochłonne, ale potrzeba cierpliwości. Idealne dla gościa! Składniki: Ciasto 2 jaja 4 łyżki erytrytolu
Truskawkowa FiestaDziękuję firmie Polskie Młyny za paczkę zawierajacą bardzo przydatne produkty spożywcze, które idealnie sprawdzają się właśnie przed takimi dniami jak Święto Zmarłych. Na pewno panie
Kulinarne przemysleniaDziś przepis na bardzo proste, szybkie do wykonania fit ciasto z jabłkami i kruszonką. Takie ciasto w jesiennych klimatach, z aromatycznym przyprawami, z mąki pełnoziarnistej, bez
Healthy food explorerJak za mną ostatnio chodziły kopytka! Miałam na nie przeogromna ochotę, więc nie pozostało nic innego, niż je zrobić – dodałam do nich dyni, zeby było
FlymetothespoonZaczęło się. Ta pora, kiedy wszyscy wokół prychają i kichają, narzekają na bolące głowy i padają bez przytomności do łózek pod ciepłą kołdrę. Żeby uniknąć takich
FlymetothespoonUltra szybkie, sycące i aksamitne w smaku ciasto z wykorzystaniem mąki ryżowej oraz dżemu brzoskwiniowego. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 4
Truskawkowa FiestaPasta z pieczonej dynii to wg mnie najlepsza z jesiennych past do chleba. Słodycz dynii przełamuje dodatek smażonej cebulki i suszonych pomidorków z zalewy, a dodatek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Uwielbiam ten czas, kiedy przychodzi sezon na dynię. Wtedy piekę ją, gotuję, blenduję. Jem na słodko, na słono i mrożę, dodaję do przetworów – po prostu
FlymetothespoonSkładniki: pstrąg świeży 1 sztuka większa, masło miękkie 2 łyżki, sól ziołowa 1 łyżeczka masło 2 łyżki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 2 sztuki, cukier 1/2
W Mojej Kuchni Lubię