Bardzo prosty i przyjemy przepis na wiosenno-letnią sałatkę. Delikatny szpinak, chrupiąca ciecierzyca i słony ser feta to przepyszne połączenie. Użyłam prawdziwej greckiej fety jednak możecie również użyć sera sałatkowego. Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie szpinaku baby 400 g ugotowanej ciecierzycy 1/2 kostki sera feta 1 pomidor Sos: 4 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka ziół prowansalskich Szczypta soli Szczypta pieprzu czarnego Przygotowanie : Szpinak dokładnie myjemy i osuszamy. Pomid... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...