Można zrobić w podłużnej foremce, lub jak ja w małych okrągłych foremkach o średnicy 10 cm. Wykonanie ciasta – mąkę, masło, żółtko, jogurt zagnieść w jednolitą
Kuchnia PokoleńPyszne, aromatyczne, mięciutkie, delikatne i szybkie danie dla całej rodziny. Pulpeciki to chyba każdy lubi, szczególnie przepis ten sprawdza się u dzieci (przynajmniej w większości). Ja
Calzonella.comKurczak musi być dobrze doprawiony i pieczony najlepiej na drugi dzień. Oczywiście nie jest to konieczne. Kurczaka umyć i osuszyć. Odciąć „kuper” i usunąć
Kuchnia PokoleńW sam raz na redukcji :) Przepis skonstruowany i wcielony w życie przez mojego chłopaka i trenera ;] pycha <3 Skład Pulpety: 500g chudego miesa z szynki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćTo danie najlepiej podawać z ryżem. Ja użyłam dzikiego ciemnego ryżu. On jest pół na pól z białym. Jeśli nie lubicie z winem to można zamienić
Kuchnia PokoleńSmak bardzo dobry, nawet dla nas było super. My lubimy wszystko z mięskiem, ale byliśmy zadowoleni i najedzeni. Oskrobać marchew, korzeń pietruszki, pokroić w cienkie plasterki
Kuchnia Pokoleńmój wczorajszy eksperyment, całkiem udany :) Składniki (na około 10 kotletów)/sztuka->107kcal/17g białka/4g tłuszczu/1g węgli/: 2 jajka około 600g piersi z kurczaka 100g
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMój poniedziałkowy obiadek :) Składniki (2 porcje): puszka pomidorów słoiczek koncentratu pomidorowego 250ml mleka kokosowego około 300g piersi z kurczaka sól. pieprz, chilli, słodka i ostra papryka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpulpeciki z cielęciny. Teraz odświeżyłam przepis w związku z konkursem w nowej edycji BlogerChefa. Pulpeciki są bardzo delikatne, wręcz dietetyczne, a sos aromatyczny. Danie w sam raz na niedzielny obiad. Składniki: Pulpety • 500 g mielonej cielęciny • 1 kajzerka • 1 cebula • 1 łyżka masła • starta skórka z 1 cytryny • 1 jajko • gałka muszkatałowa
To co kochamCo prawda w Tajlandii jeszcze nie byłam..ale i tak uwielbiam kuchnię tajską. Pad Thai, Curry tajskie czy Tom yam to dania, które poznałam będąc w
CzarnawisienkaPieczona pierś z indyka – domowa wędlina Pieczona pierś z indyka – domowa wędlina. Pieczona pierś z indyka czy domowa wędlina. Już od jakiegoś
Kuchnia na wzgórzuKrem z zielonych warzyw jest bardzo wartościową odżywczo zupą. Ugotowałam ją z warzyw, których większość po ugotowaniu nie wygląda zbyt atrakcyjnie. Moje dziecko lubi warzywa, ale
Codziennik KuchennyBakłażan i sos jogurtowy z mocną nutą czosnku to wyjątkowo dobrana para. Kiedyś przygotowałam typowego dla kuchni kaukaskiej bakłażana z pastą orzechową. Danie to przepyszne
Codziennik KuchennyPradziadkiem zupki błyskawicznej powszechnie nazywanej chińską, był Ramen. W jego skład wchodzą 3-4 grupy produktów: bulion + makaron + warzywa + mięso, ryby, owoce morza
Codziennik KuchennyOkoń morski nazywany tez labraksem to całkiem ciekawa ryba. Ma zupełnie inną strukturę mięsa niż np. dorsz. Wydaje się gumowaty, ale jest na tyle delikatny że
Kuchnia PROzdrowotna