dieta - 20142 przepisów (strona:536/1343)

Pasta jajeczna z koperkiem 101

Pasta jajeczna z koperkiem jest bardzo prosta do przygotowania – sztuką jest tu perfekcyjne ugotowanie jajek na twardo – tak by żółtka by ścięte, ale jednocześnie pięknie żółciutkie

Dorota Smakuje
KUCHENNA APTEKA #7 - ANANASY 146

puszki zawsze można zamienić na świeżego ananas w 100 g dostarcza jedynie 50 kcal ananasy wykorzystywane są nie tylko w przemyśle spożywczym, ale także w farmaceutycznym - są składnikiem suplementów diety oraz kosmetycznym - w produkcji kremów do cery naczyniowej oraz w peelingach enzymatycznych, w balsamach antycellulitowych Pr zepisy z ananasem 1) ZIELONY KOKTAJL ODCHUDZAJĄCY 2) SAŁATKA HAWAJSKA 3) ZAPIEKANKA HAWAJSKA

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #8 - ARBUZY 125

pomagają obniżyć temperaturę ciała. Ale to nie wszystko, bo arbuzy mają mnóstwo właściwości zdrowotnych, o których większość z nas nie ma nawet pojęcia. Dlatego warto włączyć je do naszej diety w okresie letnim.    Arbuzy to źródło: przeciwutleniaczy (likopen, beta-karoten, luteina), które niszczą wolne rodniki, opóźniając proces starzenia i hamując rozwój komórek nowotworowych  cytruliny - aminokwasu, który

Kuchnia MagdaLeny
SOKI NATURALNIE TŁOCZONE 120

zdrowiu poszczególne układy naszego ciała, np. układ krążenia, układ moczowy, układ pokarmowy gaszą pragnienie  wspomagają odporność oczyszczają organizm z toksyn regulują pracę jelit pomagają w utrzymaniu zbilansowanej diety i uzupełniają braki witamin oraz minerałów odżywiają, regenerują i wzmacniają skórę pomagają zrzucić zbędne kilogramy i utrzymać wagę Soki naturalnie tłoczone to źródło najlepszych i najbardziej naturalnych witamin. Wystarczy jedna szklanka

Kuchnia MagdaLeny
DOMOWE SOKI I LODY - 5 PRZEPISÓW (TEST WYCISKARKI WOLNOOBROTOWEJ HUROM H100) 121

Osoby ceniące zdrowe odżywianie oraz zdrowy styl życia wiedzą jak ważnym elementem diety są soki owocowo-warzywne. To prawdziwa skarbnica witamin, składników mineralnych oraz przeciwutleniaczy. Oprócz tego, że dostarczają naszemu organizmowi niezbędnych składników odżywczych, to także oczyszczają go z toksyn, wzmacniają odporność oraz mogą chronić przed nowotworami i chorobami serca. Jednak, aby taki sok był wartościowym napojem, a nie pustymi

Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY Z BOTWINKI I KURCZAKA 119

cenne składniki odżywcze, które wykazują właściwości odkwaszające organizm, pomagają zwalczyć stres i ukoić nerwy, a także wspomagają procesy krwiotwórcze, i zapobiegają anemii. Dlatego warto włączyć ją do swojej diety, choć niestety botwina występuje tylko sezonowo... Kotlety z botwinki i kurczaka są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu - wystarczy 10 minut naszej pracy i już lądują na patelni, by się smażyć

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #16 - JABŁKA 103

naukowców zjadając jedno jabłko dziennie można uniknąć zawału serca czy udaru mózgu! Surowe jabłka wraz ze skórką są doskonałym źródłem błonnika rozpuszczalnego oraz jednym z najważniejszych źródeł przeciwutleniaczy w diecie. Jedno średniej wielkości jabłko ze skórką dostarcza około 20% dziennego zapotrzebowania na błonnik.  Co jeszcze warto wiedzieć o jabłkach? Jabłka to źródło: przeciwutleniaczy  - m.in. flawonoidów (procyjanidyny - wykazują działanie

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #17 - FIGI 109

już spotkać figi świeże. Są one na tyle uniwersalnym owocem, że można dodawać je zarówno do dań słodkich, jak i wytrawnych. Dowiedz się dlaczego warto wprowadzić je do codziennej diety!   Figi to źródło: wapnia potasu magnezu żelaza fosforu witaminy A witamin z grupy B: B1, B2, B5, B6 kwasu foliowego witaminy K witaminy C błonnika (pektyny) przeciwutleniaczy (polifenoli

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #18 - DYNIA 114

naturalnej. Zawiera liczne witaminy i składniki mineralne, a do tego ma mało kalorii - produkt idealny! Właściwości lecznicze posiada miąższ i nasiona dyni. Dlatego warto wprowadzić ją do swojej codziennej diety! Dynia to źródło: przeciwutleniaczy witaminy A witaminy C witaminy z grupy B: B1, B2, B6, PP witaminy K witaminy E magnezu żelaza potasu wapnia fosforu cynku manganu miedzi karotenoidów błonnika

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #20 - JARMUŻ 86

surowo, np. w postaci sałatki lub przygotować na wiele sposobów: wycisnąć z niego sok, zmiksować w koktajlach, krótko smażyć, gotować na parze, blanszować, a także piec. Warto do swojej diety włączyć jarmuż, gdyż należy on do najzdrowszych warzyw - ma właściwości przeciwzapalne i zawiera przeciwutleniacze, które mają silne właściwości antynowotworowe. Lecz mimo niezliczonych zalet posiada także wady i niestety nie każda

Kuchnia MagdaLeny
SZYSZKI W WERSJI FIT 175

Zazwyczaj robiło się je ze stopionych krówek lub cukierków toffi 🍬🍬🍬 Ostatnio naszła mnie wielka ochota na te łakocie z dzieciństwa, ale że staram się ograniczać biały cukier w swojej diecie to zaczęłam szukać innej alternatywy... I tak powstały szyszki w wersji fit - zamiast krówek i masła zrobiłam masę z daktyli i pasty orzechowej, a ryż preparowany wymieszałam z kaszą jaglaną

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #24 - OLIWA Z OLIWEK 112

otwarciu oliwę przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu i musimy ją spożyć w ciągu 3 miesięcy oliwa zjełczała ma metaliczny posmak i pomarańczową barwę oliwa jest ważnym składnikiem w diecie śródziemnomorskiej Przepis na domowy kosmetyk z wykorzystaniem oliwy z oliwek: PIERNIKOWY PEELING CUKROWY

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #25 - KASZA GRYCZANA 134

nerek powinny ją unikać osoby z chorobą wrzodową żołądka i dwunastnicy oraz przewlekłym zapaleniu trzustki kasza gryczana NIE ZAWIERA GLUTENU - polecana jest osobom chorym na celiakię i będącym na diecie bezglutenowej Ciekawostki: 100 g kaszy gryczanej zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na aminokwasy egzogenne kasza gryczana posiada niski indeks glikemiczny (do 55), dlatego polecana jest osobom chorym na cukrzycę. Należy jednak pamiętać

Kuchnia MagdaLeny
WEGAŃSKIE GOŁABKI Z KASZĄ JAGLANĄ 116

Naszło mnie na wegańską dietę. Teraz jest najlepszy moment na świeże i młode warzywa i owoce. Postanowiłam sobie zrobić kilka dni jaglanki+warzywa i owoce i wymyśliłam te właśnie gołąbki. Co się okazało? Wyszły naprawdę smaczne, nawet smaczniejsze niż z ciężkim mięsem, które zalega w trzewiach. Składniki:  liście młodej kapusty (wcześniej sparzone) 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 6 dużych

Cytryna&Co.

Proponowane wyszukiwania