Dzień dobry Kochani Jak rozpoczęliście nowy tydzień? Ja mam znowu fazę na placki, dlatego dziś podzielę się przepisem na pyszne placki bez cukru na bazie banana
Smaki ArmineLubicie kasze pęczak? Do jakich potraw najczęściej podajecie jedną z najzdrowszych kasz dostępnych na rynku? Kasza pęczak to najstarsza ze znanych odmian kaszy jęczmiennej. Jest ona
Smaki ArmineUwielbiam wszelkiego rodzaju placki, te na słodko i te na słono. Dziś podzielę się przepisem na proste i pyszne śniadanie, które bardzo często gości na moim
Smaki ArmineBardzo lubię cukierki Rafaello, a Wy? Moja faza na placki nadal trwa i ma się dobrze, a że ostatnio w sklepie widziałam duże opakowanie Rafaello, to
Smaki Arminelepsza niż panzanella. Sałatka fattoush – danie stworzone z oszczędności Sałatka fattoush pochodzi z Libanu i (podobnie jak włoski odpowiednik) wzięła się ze zwykłej oszczędności i poszanowania jedzenia. Podstawą diety miejscowego chłopstwa, jak chyba na całym świecie, było pieczywo – w tym przypadku chlebki pitta. Kiedy stawały się czerstwe, zaradne gospodynie łamały je na kawałki i przesmażały na oliwie, a potem mieszały
Niedzielny kucharztylko jako deser, ale też na przykład na zdrowe śniadanie. Od tygodnia staję na głowię, starając się urozmaicić posiłki mojej córce, która musi przez miesiąc trzymać się restrykcyjnej diety: bez glutenu, bez laktozy i bez cukru. Jest ciężko, nie ukrywam. Na […] Artykuł Bezglutenowa szarlotka jaglana pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkadrugim kierunku. Trzeba znaleźć swój złoty środek tak, by z jednej strony umieć zadbać o siebie, swoje ciało i zdrowie, a z drugiej zadbać również o swoją psychikę. Utrzymując dietę przez cały tydzień, odmawiając sobie „przyjemności”, trzeba pozwolić sobie chociaż na jeden dzień lub jeden posiłek małego luzu. Nie mówię tutaj o objadaniu się za cały tydzień
Be Fit Be Strongjest osobom z problemami trawiennymi. Należy pamiętać, że błonnik z organizmu "wymiata" toksyny i zapobiega zaparciom. Pęczniejąc w układzie pokarmowym daje uczucie sytości, co jest bardzo pożądane w trakcie diet odchudzających. Nie zawiera glutenu , obecnego w mąkach zbożowych, na który coraz więcej ludzi jest uczulonych. Ma niski indeks glikemiczny i bardzo niedużą ilość łatwo przyswajalnych węglowodanów , co czyni ją idealnym
Codzienna kuchnia niecodziennaKiedy starszy Syn lubi kalafior, młodszy – lubi i kalafior i brokuły a najstarszy Mężczyzna w domu lubi ser i indyka, wtedy powstaje taka oto zapiekanka
Smaki ArmineChyba zdążyliście już zauważyć, że ja uwielbiam wszelkiego rodzaju placki Wczoraj na śniadanie były placki na słono, to dziś proponuję przyrządzić pyszne placki na słodko. Na
Smaki Arminemarcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków. Dla zdrowia i urody warto wprowadzić je do codziennej diety! Migdały to źródło: przeciwutleniaczy - flawonoidy, karotenoidy witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6 kwasu foliowego (B9) witaminy E niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) potasu wapnia żelaza magnezu fosforu cynku
Kuchnia MagdaLenymarcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków. Dla zdrowia i urody warto wprowadzić je do codziennej diety! Migdały to źródło: przeciwutleniaczy - flawonoidy, karotenoidy witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6 kwasu foliowego (B9) witaminy E niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) potasu wapnia żelaza magnezu fosforu cynku
Kuchnia MagdaLenyOd dawna za mną chodził pudding chia. Próbowałam już kilka razy uwiecznić na fotografii, ale nie wychodziło ;) Tym razem uwzięłam się i powiedziałam, że musi się
Gotowanie z pasjąOd dawna za mną chodził pudding chia. Próbowałam już kilka razy uwiecznić na fotografii, ale nie wychodziło ;) Tym razem uwzięłam się i powiedziałam, że musi się
Gotowanie z pasjąwycieczkę za miasto. Jest smacznie, kolorowo i zdrowo. Wszystkie przepisy są wegetariańskie i opatrzone niesamowicie apetycznymi zdjęciami. Jak już wielokrotnie pisałam nie zamierzam rezygnować z mięsa w swojej diecie, ale chętnie próbuję nowości i nie mam nic przeciwko kuchni wegańskiej. Na pewno spróbuję zrobić gołąbki z kalafiorem, kotlety z fasoli i frittatę warzywną z tofu dla aktywnych. Bardzo
Cynamonowe szczęście