#ziemniaki #ziemniakitruflowe #musztarda # W tym przepisie użyłam ziemniaków truflowych, czyli takich, które zawierają fioletową skórkę i miąższ. Można się też pokusić o zwykłe ziemniaki, chociaż nie mają one takich samych właściwości i smaku. Dodatkowo pamiętajcie, że regularne spożywanie kolorowych warzyw i owoców może chronić przed chorobami przewlekłymi, takimi jak problemy sercowo-naczyniowe i nowotwory za pomocą właściwości przeciwutleniających antocyjanów w nich zawartych, o którym świadczy fioletowa barw...
Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com