Jeszcze przez chwilę pozostajemy w klimacie wielkanocnym, a to z racji tego, że mam przepis, którym koniecznie muszę się z Wami podzielić! Tegoroczne Święta Wielkanocne spędzałam
W kuchni KatiePrzepis na to ciasto dostałam od koleżanki z pracy (Cześć Kamila :) ). Wydawało mi się, że ten przepis to ściema i tak naprawdę nic zjadliwego z niego
W kuchni KatieTarta to rodzaj okrągłego placka przygotowywanego z ciasta kruchego, francuskiego, rzadziej drożdżowego, wypełnionego nadzieniem słodkim lub wytrawnym. Odmianą tarty na słono na kruchym cieście, zalanej masą
W kuchni KatiePogoda na szczęście zaczyna być kompatybilna z porą roku. A z racji tego, że jest ciepło mamy coraz mniejszą ochotę na ciężkie, tłuste jedzenie, a tym
W kuchni KatieW ciągu ostatnich tygodni nie pojawił się żaden wpis na blogu. W moim życiu sporo się dzieje, jest dużo zmian i po prostu ciężko to przyznać
W kuchni KatieNie powinnam tego robić, ale niestety jestem słabym człowiekiem. Jest mi wstyd, że nie potrafię panować nad swoimi żądzami pokarmowymi. Są takie dni, że “chodzi za
W kuchni KatiePogoda już iście jesienna. I niestety nie jest to nasza klasyczna, polska, złota jesień. Albo leje kilka dni pod rząd, albo mamy piękne słońce. Ostatnie dni
W kuchni KatiePrzez ostatnie pół roku nie pojawił się żaden przepis na blogu. Mogłoby się wydawać, że porzuciłam wrzucanie przepisów do sieci, że blog umarł śmiercią naturalną. Powodów
W kuchni KatieZ jednej strony fajnie, kilka ostatnich dni mieliśmy zimę z prawdziwego zdarzenia - mróz i zimno. Jak za czasów dziecięcych. Z drugiej - dziś piękne słońce, temperatura na
W kuchni Katie18. tego marca w Krakowie przy Klasztorze Ojców Dominikanów grupa charytatywna SZPUNT działająca w Duszpasterstwie Akademickim BECZKA organizowała zbiórkę pieniędzy, która zostanie przeznaczona na remont szkoły
W kuchni KatiePrzepis na szakszukę pochodzi z kuchni Bliskiego wschodu, a dokładniej z Tunezji, choć Izraelici również uznają się za twórców tego dania. W dosłownym tłumaczeniu szakszuka to
W kuchni KatieWiosna. Wszystko budzi się do życia, robi się zielono, kolorowo, smacznie na talerzach. Większą przyjemność sprawia nam spożywanie owoców i warzyw, zaczynają smakować, sobą, intensywnie, nie
W kuchni Katiemoim domu wszyscy lubimy buraczki, więc dla urozmaicenia podaję je na mnóstwo sposobów. A że zależy mi na zdrowym oraz zbilansowanym żywieniu moje córki to staram się w jej diecie unikać octu a dostarczać innych wartościowych składników. Od dawana wiadomo, że konopie siewne mają niezwykłe właściwości zdrowotne i są wielkim skarbem dla organizmu! Nasiona oraz olej działają nie tylko(...)źródłem wapnia, aminokwasów, witamin i soli mineralnych... To tylko niektóre ich właściwości..., bo tego jest naprawdę mnóstwo. Szczerze Was zachęcam, abyście poznali i stosowali te dobrodziejstwa w swojej diecie, a Wasz organizm z pewnością nie będzie temu obojętny! Co do smaku... Olej ma delikatny, lekko korzenny i orzechowy smak. Nadaje charakteru nie tylko sałatkom, dlatego często gości w mojej
Di gotujeNiestety, w tle za nami kroczy dyrektywa #ACTA2 i nie wiem, co zostanie z internetu po wprowadzeniu tego ustrojstwa, stąd mój sprzeciw #stopACTA2 . Przepis jest odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej . Do przepisu dołączony jest filmik -> na końcu posta. Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje na jedną miskę): 1 wędzona makrela obrana ze skóry i ości 300 g twarogu 4 jajka
Kawa z mlekiemponieważ prędzej skuszę się na blot Teściowej , pyzy mojego Taty , czy placki ziemniaczanymi, niż na tort lub ciastko. Ziemniaki są moją kulinarną nemezis, przyjaciółką opony i zgubą dla diety. A żeby było radośniej i bardziej masochistycznie, od dwóch dni jestem na diecie Dr Dąbrowskiej, więc tym razem najem się oczami 👀 a zupkę pałaszuje mój Ukochany Mąż. Składniki: 5 ziemniaków
Cytryna&Co.