desery - 58579 przepisów (strona:361/3906)

Wegańskie monte 111

Wegańskie monte to roślinna wersja kultowego deseru o gładkiej kremowej konsystencji z ukrytym pod nim czekoladowym musem. Przepis ten powstał właściwie przez przypadek… Gdy eksperymentowałam z pewną recepturą, mój Mąż zauważył, że połączenie zrobionych przeze mnie mas smakuje jak bardzo lubiane kiedyś przez niego klasyczne mleczne monte! Zatem dzielę się z Wami tym niezwykle prostym przepisem, żebyście mogli(...)rozkoszować się jego wyjątkowym smakiem! Monte uwielbiane jest nie tylko przez małe i duże dzieciaki Super nadaje się także jako deser na każdą imprezę! Polecam Składniki (około sześć niewielkich porcji): Masa budyniowa: 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 1 szklanka (250 ml) niesłodzonego mleka roślinnego np. sojowego 2 budynie śmietankowe bez cukru 1/3 szklanki cukru trzcinowego lub ksylitolu 1 łyżeczka

Lamarida.pl
KANAPKI DAKTYLOWO-CZEKOLADOWE 66

Desery nie muszą być niezdrowe i tuczące. Możemy przygotować deser, który będzie smaczny, zdrowy oraz ładnie wyglądający. Idealny dla dorosłych i dzieci Składniki: 8 sztuk daktyli Jumbo Agnex 1/2 szklanki zmielonych migdałów kalifornijskich Agnex 2 łyżki wiórek koksowych szczypta soli 100 g czekolady gorzkiej białka z 3 jajek 1 łyżka cukru brązowego 1 i 1/2 łyżki jogurtu greckiego szczypta cynamonu

Kuchnia w oparach
GRILLOWANY CAMEMBERT POD MIESZANKĄ STUDENCKĄ 89

chodzimy z mężem do restauracji to mój wzrok najpierw biegnie do działu desery. Ostatnio byliśmy w restauracji gdzie pod tym działem znalazły się nie tylko lody, naleśniki czy ciasto czekoladowe ale też sery. Pomyślałam więc dlaczego nie przygotować sera camembert na deser :)   Składniki: ser camembert 4 Sztuki   250 g wymieszanych bakalii Agnex (rodzynki, ulubione orzechy, migdały, skórka pomarańczowa

Kuchnia w oparach
BABECZKI Z BATATÓW Z CHIPSEM Z GUSZKI 141

Jesień w pełni. W sklepie można kupić truskawki czy maliny ale nie są One już tak słodkie jak latem. Na stole więc królują cięższe desery niż latem. Na stół wjechały więc babeczki z batatów z dodatkiem mango. Babeczki są wilgotne z nutą egzotycznego mango. Każdy składnik idealnie pasuje do pozostałych. Całość uwieńczyłam chipsem z gruszki i polałam syropem złocistym Diamant(...)bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku. Idealna konsystencja i specjalna membrana w zamknięciu ułatwiają

Kuchnia w oparach
DYNIOWY MELSZPEJZ Z JABŁKAMI 113

Melszpejz do deser pochodzący z kuchni kresów północnych, litewskiej i niemieckiej. Melszpejz do zapiekanka na słodko podawana z jabłkiem, którą można podać na zimno lub ciepło. Zazwyczaj podawana jest z konfiturą lub syropem. Ja przygotowałam jesienną wersję melszpejz czyli dyniowy deser z jabłkiem. Podałam go z syropem Diamant. Składniki: 4 jabłka 2 łyżki puree z dyni 2 jajka 1/2 szklanka

Kuchnia w oparach
KARMELIZOWANE PIEROGI W BUDYNIU 106

stopnie przestało mi się chcieć wstawać z łóżka. Najchętniej zostałabym w łóżku pod ciepłą kołdrą i wyszła na wiosnę. Czy Wy również jak ja czekacie na wiosnę? Wczoraj na deser przygotowałam wiosenne danie aby przywołać trochę słońca. Danie wyszło pyszne, wiosenne chociaż trochę czasochłonne bo trzeba ulepić pierogi. Pierogi są przygotowane wg mnie z najlepszego ciasta... parzonego. Do pierogów wykorzystałam(...)mieszankę kompotową HORTEX . Owoce nadają słoneczne smaki nie tylko wiosną.Skarmelizowany cukier nadał chrupkości deserowi. Mąż powiedział, że chce więcej. Składniki: PIEROGI: 1 jajko 500 g mąki 1 szklanka wody NADZIENIE: 300 g mieszanki kompotowej HORTEX 1 łyżka cukru BUDYŃ: 1 op. budyniu bez cukru 3 łyżeczki cukru 500 ml mleka.  Jeżeli jest was mniejsza liczba osób to budyń

Kuchnia w oparach
Tawa tawas - boliwijskie pączki 147

pyszne desery zawsze jest odpowiednia pora. I choć ten przysmak rodem z Boliwii smakuje idealnie na Tłusty Czwartek, znakomicie smakuje również o każdej innej porze roku. Deser jest znakomity, smak coś pomiędzy pączkiem a faworkiem, polecam gorąco. Szybko się zagniata i szybko smaży, potem szybko znikają ale chyba to dobrze. W Boliwii podawane są polane miodem ale tylko z cukrem

Moje Małe Czarowanie
Gotowanie z Poltino - śląski deser szpajza 127

bloga i zobaczcie jakie pyszności można tam znaleźć." Taki wpis możecie znaleźć na stronie Poltino , bo to ja 2 tygodnie temu miałam przyjemność dla firmy Poltino przygotować śląski deser Szpajze pod okiem kamery agencji Mucha nie siada. Chłopaki całość pięknie zmontowali i filmik możecie obejrzeć zarówno tutaj jak i w sieci. A przepis na malinowo-cytrynową szpajze poniżej. Zapraszam(...)regionalny, tradycyjny deser. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Cynamonowy pudding chia z jabłkami 167

mniej kluchów i chleba, mniej cukru. Ale zdrowe słodycze zawsze przecież zjeść, i bez wyrzutów sumienia. Dziś proponuję kakaowo-cynamonowy pudding chia słodzony daktylami z prażonymi jabłkami i gruszkami. Deser, śniadanie albo przekąska w pracy/szkole. Jak lubicie połączenie jabłek i cynamonu to coś dla Was. Cynamonowy pudding chia z jabłkami   Drukuj Prep time 20 min Cook time Total time(...)Zdrowy deser lub śniadanie - kakaowo- cynamonowy pudding chia z prażonymi jabłkami Serves: 4 Ingredients 350 ml mleka ( ja użyłam migdałowego) 6 daktyli ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki kakao szczypta imbiru 40 g nasion chia ( ok 4 łyżki) 2 jabłka 1 gruszka ½ łyżeczki oleju kokosowego ¼ łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka miodu albo syrpou z agawy ( można pominąć) Instructions Mleko, migdały

Cooking for Emily
Mini deserki z masą kajmakową i białą czekoladą  2169

Dziś mam dla Was szybki deser z masą kajmakową w roli głównej. Inspiracją do powstania deserków była życzliwość marki Stovit, Helio oraz ePrezenty. Składniki: 50 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 150 g masy krówkowej Helio 350 g śmietanki kremówki 30% Przygotowanie: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie studzimy. Serek mascarpone miksujemy, po czym dodajemy 100 g masy(...)uzyskania puszystego kremu. Pozostałą masę krówkową (50 g) delikatnie podgrzewamy. Taką płynną masą polewamy od wewnątrz ścianki szklanek. Szklanki do samej góry napełniamy kremem. Wierzch deserków posypujemy płatkami migdałowymi Desery schładzamy w lodówce przez minimum godzinkę. Smacznego! Kuchnia, jadalnia czy salon? Sam zdecyduj, gdzie najbardziej będą pasowały nowoczesne krzesła designerskie . Są najbardziej popularne, praktyczne, niepowtarzalne w połączeniu różnorodnych materiałów oraz

Podróż w kulinaria
Jaffa Cakes- Ciasto pomarańczowe z musem z gorzkiej czekolady 171

ciasto (czy ten deser) podbiło serca moich kolegów z pracy i zapewne podbije serca wszystkich tych, którzy lubią polskie delicje, lub angielskie Jaffa cakes.  Biszkoptowy spód, pomarańczowy krem a wszystko wykończone musem z gorzkiej czekolady.  Jest delikatne i wręcz obłędne w smaku. Nie potrzebujecie wyrafinowanych składników, ani umiejętności. Warto spróbować!  Na ciasto/ deser będziecie potrzebowali Biszkopt

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babeczki "Kopiec kreta" 121

W końcu mamy upragnioną wiosnę ;) Lubię zimę, ale bez przesady. Kiedy zaczyna się ciągnąć w nieskończoność, zaczyna mnie nudzić, męczyć i denerwować ;)  Gruba odzież, ciężkie

Kuchnia w czekoladzie
Bezglutenowy mazurek kajmakowy 173

cukru może zmienić się w pyszną tartę kajmakową przy okazji innych uroczystości a biorąc pod uwagę, że robi się go naprawdę szybko i łatwo będzie to świetny słodki deser nawet na co dzień, oczywiście w umiarkowanych ilościach bo trzeba pamiętać, że nadal jest to słodki deser a z tymi nie można przesadzać :) Słodki mazurek na kruchym spodzie Bezglutenowy mazurek kajmakowy

Book of spells
Malinowa delicja bez pieczenia 220

Mocno malinowy deser bez pieczenia na biszkoptowych języczkach z dużą dawką witamin z mrożonych malin , deser jest prosty w przygotowaniu, uwielbiany przez dzieci, zrobiony w półokrągłej karbowanej formie keksowej  przez co wygląda bardzo fajnie na talerzu. Warto wypróbować ten wiosenny przepis! Forma półokrągła 14/38 cm Składniki: 1 galaretka malinowa 15 dag biszkoptów języczków Mus malinowy: 30 dag mrożonych malin

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania