Czas przygotowania: 3h 00 min Ilość porcji: forma 22 cm Drukuj Sernik na spodzie brownie ze śliwkowym musem By Piotr 29 października 2018 Składniki: Spód brownie
Pogotujmy.plKochamy miód, cynamon i serniki, dlaczego więc nie zrobić deseru w połączeniu wszystkich trzech składników? Sernik na zimno jest pyszny o każdej porze roku a ten z miodem teraz na jesienne dni będzie jak znalazł. Delikatny, kremowy, pyszny deser do kawy czy herbaty, a może czystka? Polecam gorąco. Cynamonowo - miodowy sernik na zimno. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieInna wersja tradycyjnego Tiramisu , ta dla osób lubiących połączenie mięty oraz czekolady podobne do ciasta miętusek . Kakaowy biszkopt nasączony nalewką miętową oraz kremem o tym samym
RAROSSAsklepu, ta czekoladowa masa z wiórkami, orzechami i herbatnikami z dodatkiem aromatycznego rumu jest słodka i przepyszna. Łakoć na słodkie jesienno zimowe podwieczorki czy jako deser po obiedzie, polecam do filiżanki gorącej herbaty meksykańskiej Richmont - ta herbata to zmysłowa uczta smaków i aromatów. Wyśmienita kompozycja na bazie suszonych owoców, kwiatów i korzennych przypraw. Daje orzeźwiający(...)wytrawny napar o intensywnym rubinowym kolorze. Idealnie pasuje do słodkich deserów takich jak ten! Polecam gorąco! SKŁADNIKI: 3 kwadratowe płaty suchych wafli 20 dag masła 82% 3/4 szklanki mleka 3,2 % 3/4 szklanki cukru 3 szklanki mleka w proszku pełnego 5 dag mlecznej czekolady 1 łyżka ciemnego kakao 50 ml rumu np Bacardi 1/2 szklanki wiórek
Wanilia i KardamonProponuję dziś przepis na najlepsze ciasteczka - ever - ciasteczka migdałowe , które są tak pyszne , że dwie blachy znikają w mig. Nie można się od nich oderwać
Kawa z mlekiemProsty, lekki, warstwowy deser w pojemniczkach. Składa się z warstwy ciasteczkowej z orzechami i musem gruszkowym. Do przygotowania deserku wykorzystałam produkty Jamar, Stovit, Helio oraz ePrezenty Składniki: 10 g orzechów włoskich Helio 50 g ciasteczek owsianych musu gruszkowego z około 4 gruszek 1 lyżka jabłek prażonych z brzoskwiniami Stovit 1 łyżka musu jabłkowego Jamar 2 łyżki sezamu białego Helio(...)oleju kokosowym. Na dnie specjalnych pojemniczków rozkładamy po dwie łyżki ciasteczek, następnie wykładamy po dwie łyżki musu gruszkowego. Czynność tą powtarzamy do wykorzystania wszystkich składników. Na wierzch posypujemy sezamem. Deser najlepszy jest w dzień przygotowania
Podróż w kulinariaJako że sezon na orzechy włoskie kwitnie, to proponuję Wam wykorzystanie ich do przygotowania bałkańskiego deseru o nazwie baklawa. Tradycyjnie składa się on z warstw cienkiego jak płatki papieru ciasta przełożonych pokrojonymi orzechami lub migdałami wymieszanymi z cukrem. W mojej nie całkiem tradycyjnej wersji używam zwykłego gotowego świeżego ciasta francuskiego, a w orzechowym nadzieniu bitej śmietany z aquafaby . Produkt końcowy(...)wierzch będzie złocisty. Po wyjęciu z piekarnika i przestudzeniu, kroimy na naszych nacięciach sprzed pieczenia. Można podawać bez lub polane syropem z agawy/klonowym. Smacznego! Artykuł Baklawa – bałkański deser z orzechami włoskimi pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.pltwarzy i czerpiemy z jesiennego urodzaju. Sięgamy więc po owoce i grzyby, które tak urozmaicają naszą kuchnię. W mojej kuchni jesienią nie może zabraknąć śliwek. Pojawiają się w deserach i ciastach. Często przygotowuję także śliwkowe crumble w różnych wariantach. Na jeden z nich dziś Was zapraszam. Jest pyszny, aromatyczny, doskonale łączy słodycz kruszonki i kwaskowość owoców. Idealnie się sprawdza(...)każdej kokilki wsypać po ½ garści orzechów włoskich, wymieszać. 4. Z podanych składników zrobić kruszonkę: rozetrzeć je w palcach, by powstały grudki. 5. Każdą porcję śliwek posypać kruszonką. Tak przygotowany deser można wstawić do lodówki i upiec dopiero za kilka godzin. 6. Kokilki wstawić do zimnego piekarnika i piec w temperaturze 185 stopni C w opcji dół+termoobieg przez 30 minut
W mojej kuchniMagda Crêpes Suzette to klasyczny francuski deser z naleśników skąpanych w karmelowym sosie, pomarańczach, z efektywnym flambirowaniem likieru pomarańczowego. W mojej odsłonie postawiłam na jesienne smaki dojrzałych, słodkich jabłek i aromat cynamonu. Do tego podpalanie w pachnącej, słodkiej brandy. Takiemu deserowi trudno się oprzeć, ale czasem aż trzeba zgrzeszyć Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka mleka 1 jajko łyżka oleju
Smaczna StronaDziś kolejny budyń jaglany :) Tym razem w wersji dwukolorowej, o smaku czekoladowo-waniliowym. Z wyglądu przypomina deser Monte, ale nie użyłam w przepisie orzechów laskowych, więc smakiem jednak nie jest do niego zbyt podobny. Chciałam, żeby warstwa czekoladowa była na spodzie, dlatego troszkę skomplikowałam sobie proces wykonania, ponieważ po zrobieniu kremu czekoladowego blender trzeba umyć i dopiero wtedy miksować(...)warstwę waniliową. Można sobie więc ułatwić pracę i zrobić w odwrotnej kolejności. Budyń wyszedł pyszny, bardzo słodki i pożywny, więc najlepiej zrobić z tego 2 mniejsze porcje deseru. Ja zrobiłam jedną, którą umieściłam w słoiczku o pojemności 250 ml i oczywiście nie dałam radę zjeść go całego na raz ;) Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej
Healthy food explorerłasuchów, którzy mają problem z własną waga oraz wszelkich miłośników zdrowych słodkości. Wiele osób nie potrafi zdrowo się odżywiać, ponieważ dla nich nie istnieje życie bez słodyczy oraz przeróżnych deserów. Jednakże to co słodkie i pyszne nie koniecznie musi być szkodliwe, czy tuczące! Autorka w swojej książce udowadnia, że można jeść słodkości i jednocześnie nie utyć ani jednego grama. Sama(...)zastosować bez wpływu na smak! To kto ma ochotę na pyszne torty, ciasta i ciasteczka? Kto chce rozsmakować się w batonikach, czekoladkach i cukierkach? A może wolicie inne niezwykle desery lub lody? Nie ma sprawy, w tej książce możecie znaleźć mnóstwo inspiracji bez zbędnych kalorii i wyrzutów sumienia! Zapewne niektóre znich wkrótce pojawią się na moim blogu. Polecam! Dane
Di gotujeBrrr... Przyszła ona, tak przez wielu lubiana, a przez wielu nielubiana - jesień! Coraz zimniej, bardziej ponuro, pracuje się coraz trudniej, więc trzeba coś dla umilenia takich
Kuchnia ŁukaszaCzekoladowe roladki naleśnikowe to deser idealny zarówno dla wielbicieli czekolady jak i prostych a zarazem ciekawych dań. Roladki naleśnikowe pięknie prezentują się na talerzu i zachęcają do zjedzenia niejednej porcji. Potrawa idealna na romantyczne wieczory, jako deser lub nawet jako słodki obiad - szczególnie zachwycone będą nimi także dzieci. Czekoladowe Roladki Naleśnikowe - Składniki: Naleśniki czekoladowe: 100 g deserowej czekolady
Słodka StronaGrzechem byłoby nie skorzystać z ostatnich już chyba w tym roku świeżych owoców zerwanych we własnym sadzie. Jesień kalendarzowa już dawno przywitana, liście z drzew opadają
Kuchnia w czekoladzieCiasto Prince Polo bez pieczenia to pyszny smakołyk składający się z herbatników, mlecznej masy z dodatkiem popularnych wafelków oraz bitej śmietany i czekolady. Ciasto jest
Smakowite Dania