desery - 58579 przepisów (strona:359/3906)

CZEKOLADOWA PANNA COTTA 159

Dziś pyszny i szybki deser, czekoladowo - karmelowy, panna cotta. Delikatny krem z czekoladą i karmelem zaspokoi nie jednego łasucha. SKŁADNIKI : 50 g cukru trzcinowego Diamant 200 ml mleka 3,2% 200 ml śmietany 30 % 50 g czekolady deserowej + 4 łyżki mleka 2 łyżki żelatyny 1 cukier waniliowy(...)masę. Należy ją pogotować około 2 minuty. Następnie zdejmujemy z ognia, wsypujemy resztę żelatyny i mieszamy aż się rozpuści. Masę chłodzimy. Zimną rozlewamy do pucharków i chłodzimy aż dobrze deser zastygnie. Dekoracja - cukier i wodę przekładamy na małą patelnię. Na małym ogniu rozpuszczamy cukier i pozwalamy aby po kilku minutach powstał karmel. Zakręcamy gaz,  kiedy karmel zacznie stygnąć robimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Łazanki z kapustą 194

6 do 60 min Łatwe Tanie Przepis na łazanki z kapustą świeżą, kapustą kiszoną i boczkiem Łazanki jest to rodzaj makaronu, pokrojonego w cienkie kwadraciki. Łazanki

PysiaGotuje.pl
Kolorowe ptasie mleczko 181

Kolorowe ptasie mleczko to niewymagający wiele pracy i mało skomplikowany deser, który każdemu wyjdzie i do tego jest bardzo pyszny. Co prawda trzeba przypilnować, aby poszczególne warstwy wylewać w odpowiednim czasie, ale jest to jedyna niedogodność przy przygotowaniu. Składniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego (light – 4%) 3 galaretki o różnych kolorach 3 szklanki wody (180 ml) 2 paczki herbatników(...)powtarzamy z trzecią warstwą. Składniki na polewę wkładamy do rondelka i podgrzewamy do zagotowania cały czas mieszając. Odstawiamy ją do ostygnięcia. Kiedy polewa będzie zimna, a trzecia warstwa na deserze dobrze zastygnie, wylewamy polewę na ptasie mleczko. [caption id="attachment_7071" align="aligncenter" width="706"] Kolorowe ptasie mleczko[/caption] Artykuł Kolorowe ptasie mleczko pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Deser Oreo w kilka chwil 272

Pamiętacie  sernik Oreo  i   ciasteczka Oreo ? Dzisiaj przyszedł czas na deser! Także z Oreo... i to podwójnie, bo wykorzystałam zarówno ciastka, jak i czekoladę. Prawdziwe szaleństwo, prawda? Faktycznie, prawie w ogóle nie dzielę się z Wami przepisami na potrawy bardziej kaloryczne, te z większą ilością cukru i tłuszczu. Ale jak pewnie wiecie, najważniejsza jest zdrowa głowa. Ciastki(...)słoiczku. Niesamowicie pyszne! Moja mama i brat sobie zachwalali, a jedyne co im przeszkadzało to zdecydowanie zbyt mała ilość tego niewinnego deserku. Składniki: na ok. 4 średniej wielkości desery opakowanie ciastek Double Oreo (170 g) czekolada Milka Oreo 7-8 łyżek drobnych płatków (jaglane lub ryżowe) łyżka kremowego serka śmietankowego odrobina mleka 3-4 łyżki cukru pudru  Cztery

Kuchnia Ellie
Naleśniki z dżemem i orzechami oraz sosem czekoladowym + film 180

Znakomite i rozpływające się w ustach naleśniki z dżemem morelowym i orzechami włoskimi, polane sosem czekoladowym, to przysłowiowe niebo w gębie. U mnie w domu zniknikają

Smakowite Dania
Pudding z tapioki i sokiem z czarnego bzu 212

puddingu z tapioki wykorzystałam sok z czarnego bzu , który nadaje znakomity smak dla deseru. Świetna alternatywa dla nie zdrowych przekąsek, które smakują identycznie, ale są o wiele zdrowsze! Składniki: 3,5 łyżki perełek z tapioki 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki s oku z czarnego bzu 1 łyżka eryrytolu lub ksylitolu Sposób przygotowania: Perełki z tapioki zalewamy wodą i odstawiamy(...)godzinę. po upływie czasu dolewamy sok i dodajemy erytrytol lub ksylitol, gotujemy na małym ogniu przez ok. 10-15 minut. Deser najlepiej smakuje na zimno. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
LIMONKOWE MASCARPONE Z OWOCAMI EGZOTYCZNYMI 187

potrawy przygotowane przez wybitnych polskich i francuskich szefów kuchni i pasjonatów gotowania, a także ciekawostki kulturalne z zakresu sztuki stołu oraz porady dotyczące zdrowego odżywiania. A dzisiaj przedstawiam Wam deser autorstwa Joanny Drzazgi, pasjonatki kuchni francuskiej i autorki książki Pysznie dla rodziny i przyjaciół . Porcja dla 4 osób Czas przygotowania : 20 min Składniki: ● 400 g schłodzonego serka mascarpone ● 4 łyżki(...)połowy wysokości. Ułóż warstwami owoce: mango, pomarańczę i ziarna granatu. Całość możesz udekorować cieniutkim paseczkiem skórki z limonki. Krem można przechowywać przez kilka godzin w lodówce, ale już udekorowany deser podawaj natychmiast, żeby owoce się nie obsuszyły

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasteczka dla Mikołaja 226

Kurcze miałam Wam tu w nocy sprezentować przepis na ciasteczka, ale Adaś nie pozwolił. Tak się tłukł, wiercił i spał niespokojnie, że Matka w końcu musiała

Kuchnia w czekoladzie
Fit monte 183

oszukujmy się, smak nie jest identyczny, ale bardzo zbliżony. Najważniejsze, że ten deser jest zdrowy i smaczny. Im dłużej będziecie blendować masę, tym konsystencja będzie bardziej kremowa. Oprócz smaku kremowość ma tutaj ogromne znaczenie, więc warto spędzić nad tym deserem kilka minut dłużej. Od razu przyznaję się, że nie pomyliłam kolorów mas, po prostu bardziej lubię tę jasną

MamaOskarka
Piernikowy creme brulee z sosem pomarańczowym 172

Już niedługo nasze domy opanuje aromat pierników i pierniczków, klasycznej esencji świąt. Oprócz typowych ciasteczek proponowałam Wam już desery piernikowe np.piernikowy budyń jaglany ( klik ) z sosem pomarańczowo-żurawinowym, a teraz polecam pierniczki jako aksamitny creme brulee, z chrupiącą skórką z palonego cukru trzcinowego oraz świetnie pasującym do tego zestawu sosem pomarańczowym i kawałkami pomarańczy.  Zakochacie się w tym smaku(...)wyjmujemy, studzimy, a następnie wstawiamy kokilki z kremem do lodówki na 3 godziny. Krem przed podaniem posypujemy cukrem trzcinowym Diamant, który za pomocą palnika cukierniczego karmelizujemy.  Wierz każdego deseru ozdabiamy cząstką wyfiletowanej pomarańczy (bez skórki) oraz polewamy odrobiną sosu pomarańczowego. sos pomarańczowy: Sok z pomarańczy podgrzewamy, zdejmujemy z ognia i rozpuszczamy w nim masło. Mieszamy i studzimy. #cukiertrzcinowy, #syroptrzcinowy

Bon appetit mon amie
Szarlotka z połówkami jabłek 560

najlepsza jest w dniu pieczenia (polecam podawać na ciepło!) – na drugi dzień ciasto traci kruchość. Zobacz także: Truskawkowa tarta z mascarpone - doskonała Pisałam już, że mam dwa ulubione desery truskawkowe. Pierws... Tarta limonkowa Tarta limonkowa to doskonały deser dla osób, które nie lubią... Tarta bananowa bez pieczenia (banoffee pie) Tarta bananowa bez pieczenia (banoffee pie) to jedno z najpr

Poezja smaku
Galaretki z owocami 185

Prosty i smaczny deser dla dzieci i dorosłych. Zrobiłam, bo moje dzieciątka galaretki uwielbiają, a i my zjedliśmy z chęcią. Można dodać różne smaki, różne owoce i deser zawsze będzie trafiony, a wszyscy zadowoleni :-) U mnie pierwsza warstwa to galaretka malinowa i mrożone maliny, a druga to galaretka bezbarwna winogronowa i brzoskwinie z puszki. Miła być jeszcze warstwa zielona

kruche babeczki
Seromakowiec z jabłkami 376

Powoli widzę, że zaczynacie myśleć o świętach.... Przyznam Wam szczerze, że ja też😇 Już nie mogę się doczekać choinki i tych wszystkich przysmaków, które pojawią się

Kuchnia w czekoladzie
Sajgonki na słodko z bananem, tonką i quinoą (bez glutenu, bez laktozy, wegańskie) 196

Przyzwyczailiśmy się myśleć o sajgonkach, jako o słonej azjatyckiej przekąsce. Jednak smażone spring rolls mogą być świetnym deserem, lub słodką przekąską, jeśli tylko trochę inaczej podejdziemy do rematu farszu ;) Ja zawinęłam w papier ryżowy quinoę wymieszaną z rozgniecionym bananem, rodzynkami, ziarnem kakao i mąką kokosową, doprawiłam farsz bobem tonka i usmażyłam na oleju rzepakowym . Gotowe sajgonki posypałam prażonymi orzechami laskowymi(...)pudrem z liofilizowanych czarnych porzeczek. Tak powstał pyszny i ciekawy deser z kilku produktów, które akurat miałam w domu pod ręką.  #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 1 duży dojrzały banan 5-6 małych arkuszy papieru ryżowego garść rodzynek łyżka ziaren kakao 2/3 ziarenka bobu tonka 1 czubata łyżka mąki kokosowej Olej Wielkopolski 100% rzepakowy do smażenia

Quinoa Raz!
Jabłka zapiekane z serem i figami 181

Zakupiłam świeże figi i stąd pomysł na deser. Jeśli nie macie świeżych można dodać suszone wcześniej namoczone. Deser robi się szybko, jest pyszny, zdrowy i cieszy podniebienie. Namówiłam do spróbowania? Jabłka zapiekane z serem i figami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie