desery - 58579 przepisów (strona:366/3906)

Panna Cota 128

W niedzielny poranek zapraszam na delikatny deserek dla Babci. Nawet dzieci potrafią go przyrządzić. Polecam :-) Panna Cota: Składniki: 5 płatków żelatyny 500 g słodkiej śmietany 130

dolcevitainmykitchen
Deser - mango+pestki granatu. Dieta szybka przemiana - faza I 158

Deser bez glutenu, bez jajek, bez cukru i tylko 2 składniki, czy to w ogóle możliwe? Możliwe! Słodkie, zmiksowane mango i strzelające pestki granatu to wszystko. Samo zdrowie, a jaka pycha! Wystarczy tylko ułożyć w pucharkach, przybrać wg własnej fantazji i gotowe! Zrób go i przekonaj się, że deser bez bitej śmietany smakuje znakomicie. Myślę, że to dobry przerywnik między

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Deser marchewkowo-śmietanowy z trójkątami z ciasta francuskiego 134

Lekki i prosty deser na zimno z deliaktnie wybijającym się imbirem. Podany z bitą śmietaną i trójkątami z ciasta francuskiego zachwyci każdego. Składniki (4 porcje) -1 kg marchwi -200ml śmietanki 18% + kilka kropel do posmarowania ciasta francuskiego -300ml soku pokarańczowego -8 łyżeczek żelatyny -8 łyżek cukru + do posypania trójkątów -1/4 opakowania ciasta francuskiego -imbir -bita śmietana Przygotowanie(...)pierwszą. Odstawić do lodówki do stężenia. Ciasto francuskie pokroić w małę trójkąty. Posmarować odrobiną śmietanki i posypać cukrem. Piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Desery podawać ozdobione bitą śmietaną z wetkniętym trójkątem z ciasta francuskiego. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 443,7 kcal Tłuszcz: 18,6g Białko: 6,5g Węglowodany: 58,1g Smacznego

Zielona Kuchnia
Salami czekoladowe 136

Lubicie salami?;) Nie, to nie będzie mięsna propozycja;) To będzie deser!:) Czekoladowa roladka, uderzająco podobna do salami, nafaszerowana jest samymi pysznościami – mamy tutaj: orzechy, migdały, herbatniki i ciasteczka amaretti, do tego wyraźnie wyczuwalny jest smak gorzkiej czekolady i likieru amaretto. Ciekawy i smaczny deser, który zachwyca wyglądem. Dodatkowo każdy plasterek jest wyjątkowy, bo każdy jest inny:) W zależności

Smaki Na Talerzu
Pączki serowe z budyniem 866

Każdego roku w okresie karnawału staram się przygotowywać coś innego dla swoich najbliższych.  Mając na uwadze, że oponki smakują mi ogromnie, postanowiłam iść w tym

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto bananowe bez pieczenia + film 145

Ciasto bananowe bez pieczenia z galaretką cytrynową, mascarpone i wiórkami kokosowymi, na pysznym spodzie biszkoptowo-kokosowym, to jedno z tych ciast, które nie może się nie

Smakowite Dania
Lava cake. Czekoladowa lawa. 200

Już bardziej czekoladowo być nie może ;) Lava cake to jeden z moich ulubionych deserów. Trudność w jego wykonaniu polega na tym, że należy trafić w punkt z czasem pieczenia. Tu decydują sekundy! Trzeba dobrze poznać swój piekarnik i próbować. Raz wychodzi lepiej, a raz gorzej. My cieszyliśmy się smakiem wprost z kokilek. Jednak najczęściej deser podawany jest ze świeżymi owocami

zadanie-gotowanie
Sernik orzechowo kajmakowy z jabłkami 196

Święta minęły, a po nich pozostały tylko zdjęcia. I choinka, która u nas ciągle jeszcze błyszczy setkami światełek. Prędko jej nie schowam, bo jak już wspominałam

Kuchnia w czekoladzie
CIASTKA Z MASŁEM ORZECHOWYM (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 231

Czytając skład większości sklepowych ciastek można się złapać za głowę. Dlatego najlepiej zrobić je samemu. Moja córka uwielbia ciasteczka, czekoladę i masło orzechowe, więc powstała wersja

Ola la LCHF
TORT MOKA 119

Tort moka to jeden z najsłynniejszych francuskich deserów. Ten kawowy tort stworzony w XIX wieku przez paryskiego cukiernika Guignarda, natychmiast zyskał dużą popularność i t rafił do stałego repertuaru ciast na rodzinne uroczystości i święta. Jego nazwa pochodzi od jemeńskiego portu Moka (Mocha), skąd sprowadzano w XIX wieku kawę do Europy. Dzisiaj tort moka doczekał się wielu unowocześnionych wersji. Podstawą(...)tortu moka jest ciasto biszkoptowe, génoise , używane do wielu wypieków i deserów we Francji. W odróżnieniu od klasycznego biszkoptu, technika przygotowania tego ciasta polega na ubijaniu całych jajek z cukrem w kąpieli wodnej. Biszkopt jest przekładany maślanym kremem kawowym, choć dzisiaj coraz częściej krem maślany jest zastępowany lżejszym kremem, np. muślinowym. Porcja dla 6-8 osób Przygotowanie : 30 min. Pieczenie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto Kinder Country 189

Spotkałam się z nim już wieki temu i ciągle obiecywałam sobie, że zrobię je sama w domu. Nie wiem ile dokładnie mi z tym zeszło, ale

Kuchnia w czekoladzie
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 248

Mojprzepisna.pl | Wegańska FIT Stefanka Długo, długo marzyłam o tym cieście. W dzieciństwie moja mama bardzo często nam je przygotowywała. Było pyszne, z dużą ilością kremu budyniowego

moj przepis na
Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) 251

mojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia

moj przepis na
Deser kokosowy z chia wg Aleex 138

jeszcze w grudniu, traktuję je jako rozstanie ze złymi pozostałościami z 2017 roku. Nie mam jeszcze siły ani ochoty na długie siedzenie w kuchni, dlatego zapraszam Was na pyszny deser. Przepis dostałam od mojej Gwiazdeczki już jakiś czas temu, ale trochę o nim zapomniałam. Aż do teraz. Zrobiłam. I co? No polecam oczywiście, bo przygotowanie zajmuje kilka chwil, smak jest(...)Masę przełożyć do pucharków, zostawiając trochę miejsca na górze. 4. Na masę wyłożyć frużelinę owocową, ja użyłam wiśniowej. W sezonie można zastąpić frużelinę zmiksowanymi owocami jagodowymi. 5. Porcje deseru wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego

W mojej kuchni
Korzenne tiramisu z malinami 155

Jestem wielką fanką tego ciasta-deseru, składa się z warstw biszkoptów savoiardi  maczanych w kawie z nutą korzennego aromatu , kremu na bazie jajek i mascarpone, dopełnieniem smaku są maliny osączone z syropu, ciasto podaje się dobrze schłodzone, jest tak pyszne, że nie można się od niego oderwać, a przy tym pięknie się prezentuje na świątecznym stole jako deser główny

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania