desery - 58579 przepisów (strona:366/3906)

Pączki serowe z budyniem 870

Każdego roku w okresie karnawału staram się przygotowywać coś innego dla swoich najbliższych.  Mając na uwadze, że oponki smakują mi ogromnie, postanowiłam iść w tym

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto bananowe bez pieczenia + film 148

Ciasto bananowe bez pieczenia z galaretką cytrynową, mascarpone i wiórkami kokosowymi, na pysznym spodzie biszkoptowo-kokosowym, to jedno z tych ciast, które nie może się nie

Smakowite Dania
Lava cake. Czekoladowa lawa. 205

Już bardziej czekoladowo być nie może ;) Lava cake to jeden z moich ulubionych deserów. Trudność w jego wykonaniu polega na tym, że należy trafić w punkt z czasem pieczenia. Tu decydują sekundy! Trzeba dobrze poznać swój piekarnik i próbować. Raz wychodzi lepiej, a raz gorzej. My cieszyliśmy się smakiem wprost z kokilek. Jednak najczęściej deser podawany jest ze świeżymi owocami

zadanie-gotowanie
Sernik orzechowo kajmakowy z jabłkami 202

Święta minęły, a po nich pozostały tylko zdjęcia. I choinka, która u nas ciągle jeszcze błyszczy setkami światełek. Prędko jej nie schowam, bo jak już wspominałam

Kuchnia w czekoladzie
CIASTKA Z MASŁEM ORZECHOWYM (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 235

Czytając skład większości sklepowych ciastek można się złapać za głowę. Dlatego najlepiej zrobić je samemu. Moja córka uwielbia ciasteczka, czekoladę i masło orzechowe, więc powstała wersja

Ola la LCHF
TORT MOKA 121

Tort moka to jeden z najsłynniejszych francuskich deserów. Ten kawowy tort stworzony w XIX wieku przez paryskiego cukiernika Guignarda, natychmiast zyskał dużą popularność i t rafił do stałego repertuaru ciast na rodzinne uroczystości i święta. Jego nazwa pochodzi od jemeńskiego portu Moka (Mocha), skąd sprowadzano w XIX wieku kawę do Europy. Dzisiaj tort moka doczekał się wielu unowocześnionych wersji. Podstawą(...)tortu moka jest ciasto biszkoptowe, génoise , używane do wielu wypieków i deserów we Francji. W odróżnieniu od klasycznego biszkoptu, technika przygotowania tego ciasta polega na ubijaniu całych jajek z cukrem w kąpieli wodnej. Biszkopt jest przekładany maślanym kremem kawowym, choć dzisiaj coraz częściej krem maślany jest zastępowany lżejszym kremem, np. muślinowym. Porcja dla 6-8 osób Przygotowanie : 30 min. Pieczenie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto Kinder Country 194

Spotkałam się z nim już wieki temu i ciągle obiecywałam sobie, że zrobię je sama w domu. Nie wiem ile dokładnie mi z tym zeszło, ale

Kuchnia w czekoladzie
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 250

Mojprzepisna.pl | Wegańska FIT Stefanka Długo, długo marzyłam o tym cieście. W dzieciństwie moja mama bardzo często nam je przygotowywała. Było pyszne, z dużą ilością kremu budyniowego

moj przepis na
Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) 258

mojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia

moj przepis na
Deser kokosowy z chia wg Aleex 142

jeszcze w grudniu, traktuję je jako rozstanie ze złymi pozostałościami z 2017 roku. Nie mam jeszcze siły ani ochoty na długie siedzenie w kuchni, dlatego zapraszam Was na pyszny deser. Przepis dostałam od mojej Gwiazdeczki już jakiś czas temu, ale trochę o nim zapomniałam. Aż do teraz. Zrobiłam. I co? No polecam oczywiście, bo przygotowanie zajmuje kilka chwil, smak jest(...)Masę przełożyć do pucharków, zostawiając trochę miejsca na górze. 4. Na masę wyłożyć frużelinę owocową, ja użyłam wiśniowej. W sezonie można zastąpić frużelinę zmiksowanymi owocami jagodowymi. 5. Porcje deseru wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego

W mojej kuchni
Korzenne tiramisu z malinami 159

Jestem wielką fanką tego ciasta-deseru, składa się z warstw biszkoptów savoiardi  maczanych w kawie z nutą korzennego aromatu , kremu na bazie jajek i mascarpone, dopełnieniem smaku są maliny osączone z syropu, ciasto podaje się dobrze schłodzone, jest tak pyszne, że nie można się od niego oderwać, a przy tym pięknie się prezentuje na świątecznym stole jako deser główny

Wanilia i Kardamon
Chia mango pudding 120

utracie wagi. Błonnik wchłania duże ilości wody i rozszerza się w żołądku co powinno zwiększyć uczucie sytości i spowalniać wchłanianie się pokarmu. Dzisiejsza propozycja do pudding chia mango. Deser przygotowujemy dzień wcześniej, najlepiej żeby leżakował w lodówce całą noc.  Składniki: 7 łyżek nasion chia 400 ml mleka kokosowego, owsianego, sojowego lub krowiego mus z mango Do pucharków wlewamy mleko(...)dosłownie. Nasionka chia bardzo szybko zaczynają pęcznieć. Po tym czasie wstawiamy naczynia do lodówki. Odstawiamy przynajmniej na 4 godziny jak podaje internet;) Ale zalecam przygotowanie wieczorem i pozostawienie deseru na noc w lodówce. Wtedy osiągamy konsystencje puddingu. Mus z mango przygotowujemy dnia następnego i wykładamy na pudding.   SMACZENGO !   Artykuł Chia mango pudding pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Tiramisu Semifreddo- deser roku 2017 144

Przełom roku to czasem statystyk, podsumowań i planów na przyszłość. Wiele działo się w tym ostatnim roku w moim życiu, prywatnie oraz na blogu. Poznałam nowe

dolcevitainmykitchen
Tiramisu z malinami 197

Pyszny włoski czyli tiramisu dzisiaj w wersji z malinami! Kto ma ochotę rozpocząć tak słodko Nowy Rok? Tiramisu z malinami zimą to możliwe?? Jasne!! ponieważ do deseru możecie wykorzystać mrożonych owoców dostępnych w większych sklepach lub w naszych zamrażarkach Składniki/3 porcje: Składniki /4 porcje: – ok. 300 g biszkoptów (podłużnych) – 250 g mascarpone – 150g malin (świeże

I LOVE LIFE
Domowe pralinki rafaello 185

Gdyby ktoś zapytał kogo kocham, nie miałabym wątpliwości. Gdyby ktoś zapytał co kocham, pewnie musiałabym się troszkę zastanowić, ale gdyby ktoś zapytał co kocham jeść... Rafaello

Kuchnia w czekoladzie