desery - 58579 przepisów (strona:365/3906)

Panna Cotta 168

Panna Cotta deser kuchni włoskiej... mniam...uwielbiam tą kuchnię.... Prosty, smaczny, orzeźwiający..... Składniki: 500ml słodkiej, płynnej śmietany 30- 36% 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią + 1 łyżeczka cukru pudru lub 50g cukru i laska wanilii 1,5 łyżeczki żelatyny  Dodatkowo: ok. 300g truskawek galaretka truskawkowa WYKONANIE: Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimniej wody.  Śmietanę wlać do niedużego(...)truskawek zmiksować. Galaretkę rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu. Wystudzić. Połączyć mus truskawkowy z galaretką. Rozlać na stężoną śmietankę i wstawić do lodówki.  Aby wyciągnąć deser, należy włożyć foremkę na parę sekund do miski z gorącą wodą, kolejno ułożyć na foremce talerz i odwrócić ją do góry dnem. Udekorować truskawkami i listkami mięty. Można oprószyć cukrem

Fiołkowe Talerze
Owsiane kuleczki bez pieczenia 121

Szybki i smaczny deser, przepis wyszukałam w starej książce. Składniki: Cukier 2 szklanki Kakao 5 łyżek Mleko schłodzone 8 łyżek Masło ½ kostki Płatki owsiane drobne 3 szklanki Aromat migdałowy 1 szt. Aromat arakowy 1 szt. Wykonanie: Wszystkie składniki połączyć, zagotować do ukazania się pęcherzyków, następnie zdjąć z ognia i wsypać płatki owsiane, dodać aromat migdałowy i arakowy. Wymieszać szybko, lekko(...)przestudzić i lepić rękami kuleczki. Ułożyć na pergaminie, schłodzić w lodówce i podawać jako deser

Tradycyjna Kuchnia
Mus czekoladowy 77

Dzisiaj przygotowałam przepyszny deser. Jak się okazuje, białka jaj można zastąpić innym produktem, w dodatku wegańskim. To bardzo proste! Wystarczy nie wylewać wody po cieciorce czyli aquafaby z puszki. Przygotowałam z jej użyciem pyszny, mocno czekoladowy deser, idealny na weekend i na wyjątkowe okazje! Najlepiej smakuje z owocami, ale oprószony kakao i cukrem pudrem wygląda i smakuje równie kusząco

Moja smaczna kuchnia
Grzybki z kremem budyniowym 1713

Hmn.. nie pamiętam bym kiedykolwiek wcześniej je jadła, ale gdy zobaczyłam je już dawno temu na jakimś blogu (nie wiem czy nie u Anety- Kolorowy

Kuchnia w czekoladzie
Kokosowo-bananowy budyń jaglany... I o (chyba) dziwnych zwyczajach jedzeniowych dzieci... 166

sprawy. Tylko to mleko... Samira i Sofia uwielbiaja zwykłe, normalne, butelkowe, zimne i z kubeczka. Khodor nie ruszy. Smoothie? Sofia i owszem, Khodor i Samira się nie dotykaja. Desery mleczne typu  muhallebi  i custard, czy swojski budyń wcina Khodor. Dziewczyny nie... A tu proszę! Niespodzianka! Budyń jaglany spasował wszystkim. Po kolei zabrali z kuchni swoje miseczki i pomaszerowali(...)odrobinkę za dużo zamieszania. Ale to ja. Lubię po prostu formułę 'wlać-zamieszać-pogotować-zajadać'. I jak najmniej zmywania po drodze żeby było. Tyle tylko, że naprawdę warto! Deser jest super! Przy jedzeniu nie dodaje mu uroku lekko zgrzytajacy w zębach kokos, a wizualnie: surowy banan, który oksyduje i pozostawia dziwny, szaro-burawy kolor. Ale nad tym można popracować, albo

Lejdi of the house
Budyń czekoladowy. Domowy... 113

Budyń... Ulubiony deser, lub podwieczorek z lat dawien dawnych. Idealny na ciepło, lub na zimno. Polewany sokiem koniecznie wiśniowym (to waniliowy), albo dekorowany kleksem ubitej śmietanki (czekoladowy). Kto nie zna kolorowych torebeczek zawierajacych coraz bardziej wymyślne smaki? Dawniej tylko czekoladowy, waniliowy, albo śmietankowy i może truskawkowy, malinowy lub wiśniowy. Teraz dostępny w każdym kolorze tęczy i każdym smaku. Bananowy, toffi(...)owego kremu w domu. Takiego prawdziwego, luksusowego, słodkiego i pachnacego. I był to bład... Bo okazuje się, że efektem odpowiednio podgrzanej mieszanki mleka, czekolady i skrobi kukurydzianej, jest pyszny deser, który ma się nijak do woreczkowego, masowo produkowanego kuzyna...        Przepis z bloga  Ben & Birdy . Składniki: (na 4 porcje) 100g groszków z półsłodkiej czekolady (kupuję

Lejdi of the house
ZAPIEKANE OWOCE POD MIGDAŁOWYM CIASTEM! 142

Dzień dobry! Weekendowe śniadania rządzą się swoimi prawami! To jak można zjeść deser na śniadanie to czemu nie! Ja wciąż mam zapasy mrożonych owoców w zamrażalniku, postanowiłam zatem przygotować zapiekane owoce tj. maliny, wiśnie, porzeczki i świeże jabłka pod przepysznym ciastem migdałowym. Takie owoce podawane na gorąco sprawdzą się w roli śniadania, deseru czy podwieczorku. Przepyszne! SKŁADNIKI; - ulubione owoce

SMYKWKUCHNI
Tartaletki z konfiturą jagodową i kremem waniliowym 228

smaku waniliowym. Krem jest od razu gotowy do użycia , co znacznie usprawnia i przyspiesza pracę. Zwłaszcza, gdy przy małych żywiołowych dzieciach (jak moje) macie naprawdę mało czasu na przygotowanie deseru. W ofercie producenta znajdziecie kilka smaków wspomnianego nadzienia cukierniczego. Osobiście miałam przyjemność przetestować wykorzystane w przepisie nadzienie waniliowe oraz malinowe. Polecam Wam oba. Warto mieć taki produkt w swojej kuchni(...)wracając do deseru… zapraszam na przepis Tartaletki z konfiturą jagodową i kremem waniliowym Składniki: (na 5 sztuk) 250g mąki pszennej tortowej 60g cukru pudru 130g schłodzonego masła lub margaryny 1 jajko około 5 łyżeczki niskosłodzonej konfitury jagodowej nadzienie cukiernicze o smaku waniliowym Lauretta listki świeżej mięty do dekoracji Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę. Mieszamy ją szybko łyżką z cukrem

Słodkie okruszki
CHAŁWA LNIANA Z FIGAMI HISZPAŃSKIMI 112

Domowa chałwa lniana o smaku czekoladowym z suszonymi figami hiszpańskimi to świetny pomysł na zdrowy deser. W smaku zdecydowanie różni się od tradycyjnej chałwy sezamowej i ma również inną konsystencję, a przede wszystkim nie jest taka tłusta i słodka. Nie da się jej też za dużo zjeść, bo len pęcznieje w żołądku i daje uczucie sytości. Jest to idealna propozycja(...)roślinne wykazują korzystny wpływ na błony śluzowe przewodu pokarmowego - idealne na podrażniony żołądek.  Mąkę lnianą można stosować do gotowania, smażenia, pieczenia, a także jako gotowy dodatek do jogurtów, deserów oraz ciast nie wymagających pieczenia. Składniki: 1 szklanka mąki lnianej Radix-Bis 3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego Radix-Bis 3 łyżki miodu 3 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżki wody

Kuchnia MagdaLeny
Warstwowy deser kawowy 484

Marzył mi się pyszny mus kawowy i oto on: warstwowy deser kawowy. Świetny pomysł na coś słodkiego dla kawoszy. Jego przygotowanie jest trochę pracochłonne, ale naprawdę warto! Smak wynagrodzi każdą poświęconą chwilę. *Wpis powstał przy współpracy z marką Breville.     Składniki /2 porcje/: 50 ml espresso 80 ml śmietanki 30% 100 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 1 łyżka(...)kakao 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru 2 żółtka   Czytaj dalej... Artykuł Warstwowy deser kawowy pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Naleśniki z konfiturami + film 111

Naleśniki z niskosłodzonymi konfiturami, na mące razowej to ciekawa propozycja dla osób odżywiających się zdrowo a także stosujących dietę odchudzającą. Są świetnym pomysłem na podwieczorek dla

Smakowite Dania
GALARETKOWIEC JOGURTOWY 537

Znany galaretkowiec w wersji mniej kalorycznej, bo na jogurcie naturalnym zamiast śmietany kremówki. Bardzo efektowny i pyszny deser na zimno, wykonany zaledwie z kilku składników. Jest to chyba najprostszy deser jaki robiłam, a w smaku wyśmienity - nie za słodka lekka i delikatna pianka jak ptasie mleczko. Dzieci go uwielbiają. Idealny na każdą okazję, a także i bez okazji 😉 Składniki

Kuchnia MagdaLeny
Panna Cota 128

W niedzielny poranek zapraszam na delikatny deserek dla Babci. Nawet dzieci potrafią go przyrządzić. Polecam :-) Panna Cota: Składniki: 5 płatków żelatyny 500 g słodkiej śmietany 130

dolcevitainmykitchen
Deser - mango+pestki granatu. Dieta szybka przemiana - faza I 158

Deser bez glutenu, bez jajek, bez cukru i tylko 2 składniki, czy to w ogóle możliwe? Możliwe! Słodkie, zmiksowane mango i strzelające pestki granatu to wszystko. Samo zdrowie, a jaka pycha! Wystarczy tylko ułożyć w pucharkach, przybrać wg własnej fantazji i gotowe! Zrób go i przekonaj się, że deser bez bitej śmietany smakuje znakomicie. Myślę, że to dobry przerywnik między

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Deser marchewkowo-śmietanowy z trójkątami z ciasta francuskiego 134

Lekki i prosty deser na zimno z deliaktnie wybijającym się imbirem. Podany z bitą śmietaną i trójkątami z ciasta francuskiego zachwyci każdego. Składniki (4 porcje) -1 kg marchwi -200ml śmietanki 18% + kilka kropel do posmarowania ciasta francuskiego -300ml soku pokarańczowego -8 łyżeczek żelatyny -8 łyżek cukru + do posypania trójkątów -1/4 opakowania ciasta francuskiego -imbir -bita śmietana Przygotowanie(...)pierwszą. Odstawić do lodówki do stężenia. Ciasto francuskie pokroić w małę trójkąty. Posmarować odrobiną śmietanki i posypać cukrem. Piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Desery podawać ozdobione bitą śmietaną z wetkniętym trójkątem z ciasta francuskiego. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 443,7 kcal Tłuszcz: 18,6g Białko: 6,5g Węglowodany: 58,1g Smacznego

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania