Opis sorbet owoce leśne: Sorbet owoce leśne to ekspresowy pomysł na orzeźwiający deser. Smak owoców leśnych połączony z jogurtem naturalnym i kwaśną nutą limonki to wspaniały i nowoczesny pomysł na słodki deser. Idealnie nada się na ciepłe letnie dni, ale też w te zimniejsze nie odmawiajmy sobie tak pysznej przyjemności. Składniki: 40 g cukru 300 g mrożonych owoców leśnych
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneCzekając na nadejście upragnionego ciepła i wiosny polecam lekki, zdrowy deser owocowy. Pianka pomarańczowa zrobiona jest na bazie 100 % soku pomarańczowego Hortex oraz pomarańczy. Dla kontrastu dodałam cierpkiego grejpfruta. Całość posypałam płatkami migdałowymi i białą czekoladą. POMARAŃCZOWY DESER PIANKOWY Składniki: (4 porcje) 1 szklanka soku 100% pomarańcza Hortex 1/2 kg pomarańczy 2 łyżki miodu lub syropu z agawy
Bon appetit mon amiePieguski to popularne ciastka z czekoladą, uwielbiane przez dzieci i dorosłych, są wyśmienitą przekąską na każdą okazję. Dodatki można dobierać według własnego uznania i łączyć ze
Smakowite Daniatasie mleczko z tapioki to według mnie jeden z najbardziej rozkosznych deserów, jakie można sobie wyobrazić. Mięciutkie kuleczki zatopione w kokosowym mleczku z wanilią i oblane gorzką czekoladą, która chrupie pod naporem zębów. Czy to nie brzmi bajecznie? Jako totalny miłośnik oryginalnego ptasiego mleczka uważam, że to ta zdrowsza, bo z samych naturalnych składników i pozbawiona cukru, wersja jest(...)wersji niewegańskiej można również zastąpić żelatyną w tej samej proporcji. Należy jednak pamiętać, aby jej nie gotować, tylko rozpuścić w wodzie i dodać do gotowej tapioki. Miłośnikom takich deserów polecam sprawdzić również przepis na Kokosowe ptasie mleczko z nasionami chia i jagodami w formie ciasta
Food Squareładniki: popularny deser z kuchni wiedeńskiej i smak boski - w dosłownym tego słowa znaczeniu. Nie wahaj się spróbować kawałek tej niebiańskiej rozkoszy! Czysta rozpusta w biały dzień ,ale raz na jakiś czas dozwolona.. beza 6 białek 240 g cukru pudru Cukier waniliowy 1 łyżeczka szczypta soli cukier puder do posypania ciasto 2 jajka 4 żółtka 80 g cukru(...)maliny z likieru,oraz ubita na sztywno śmietankę . Na to wszystko ułożyć druga część ciasta ,posypać migdałami i cukrem pudrem . Ale można i bez tej drugiej części ciasta .Deser i tak jest rozpusta w biały dzień....a potem porządki na święta i kalorie się spali
w mojej kuchnilodówki z wyciśniętego soku z buraków wlać 1/4 szklanki do pojemnika, dodać puder cukier, śmietan fix, wlać zimną śmietanę i mikserem ubić na bitą śmietanę ubitą śmietanę wyłożyć na deser, wyrównać wierzch, schować do lodówki czekoladę mleczną w rozdrabniaczu zmiksować i posypać wierzch bitej śmietany, schować do lodówki na kilka godzin - deser jest orzeźwiający, aromatyczny, nie za słodki...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: -200g gorzkiej czekolady -100g mlecznej czekolady -3 jaja -220g masła -170g cukru -140g mąki -szczypta soli -300g malin -cukier
Coś z niczegoSkładniki: -2/3 szklanki mąki pszennej -1/2 szklanki mąki ziemniaczanej -3 łyżki kakao -5 jajek -1 łyżka octu jabłkowego -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Coś z niczegoSkładniki: - herbatniki - krakersy - kajmak - śmietana 36% - mleko 500ml - laska wanili - 3 łyżki mąki pszennej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 150g masła - 130g cukru - żółtko - gorzka czekolada Przygotowanie
Coś z niczegoPtasie mleczko to ulubiony deser wielu z nas:) Tylko uwaga, bo można się od niego uzależnić – kto nie wierzy, niech obejrzy skecz Grzegorza Halamy – odchudzanie. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 20 kawałków (forma 20 cm x 30 cm) Składniki: Ciemna i jasna pianka: 8 białek 200 g cukru(...)białek 16. Delikatnie wymieszać 17. Wylać jasną masę na ciemną 18. Na pianę wylać resztę polewy 19. Całość delikatnie rozsmarować Poprzedni 1 z 19 Następny Jaki kolejny deser chcielibyście, abym dla Was zrobiła? Artykuł Ptasie mleczko pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plTeraz, w poście staram się ograniczyć słodycze do minimum i nie piec tyle co zawsze :) Na szczęście dla Was mam w zanadrzu kilka ciast i ciasteczek
Kuchnia w czekoladzieCrumble idealny deser w porze letniej, ale czasem chwile pyszności można sobie sprawić również w porze zimowej. Osobiście mam dwa ulubione smaki, jeden z nich to śliwka pod delikatna maślana kruszonką, a drugą są jabłka. W porze kiedy są trudno dostępne warto sięgnąć po pyszne przetwory lub mrożonki (ja każdego roku mrożę maliny, truskawki i jagody). Składniki na kruszonkę(...)ogniu. Masło roztopić. Wymieszać wszystkie składniki na kruszonkę, tak by powstały z nich grudki. Owoce umieścić w kokilkach lub innych żaroodpornych naczyniach. Wyłożyć na nie kruszonkę. Piec deser przez około 20-25 minut w temperaturze 180ºC. Najlepiej smakują podane z lodami waniliowymi. Smacznego
ChilliJemyparzonym cieście, które podczas pieczenia przybiera ciekawy kształt. Przełożone kremem po schłodzeniu zachowuje kształt i dobrze się kroi. Karpatka obecnie jest nieco zapomnianym ciastem, chociaż zupełnie niesłusznie. Podana na deser bardzo szybko znika z talerza, co świadczy, że jest pyszna. Dawniej częściej sama ją robiłam i wiem od znajomych, że oni również. Może teraz jest zbyt wiele możliwości i różnych(...)innych bardziej wymyślnych ciast i deserów, a kiedyś było prościej, ale niemniej smacznie. Jeśli nigdy jeszcze nie robiliście karpatki, to bardzo polecam. Pracy nie za dużo, proste wykonanie, a i cena składników przystępna. Składniki: (forma 23 cm x 33 cm x 7 cm) 1 szklanka wody 70 g masła lub margaryny 50 g smalcu 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka
Kuchcik gotujewytrawne, z aromatem leśnych owoców, kawy, śliwek,czarnych jagód oraz przypraw. Mimo, iż panuje przekonanie, że wytrawne, czerwone wina są tylko do dań obiadowych, to tutaj w połączeniu z deserem sprawdziło się doskonale! A może Wy kochacie wina albo chcecie poznać sztukę Food&Wine Paringu, czyli dobierania win do potraw? Jeśli tak to czeka na Was niespodzianka – konkurs(...)dań z owocami morza lub warzywami. Casillero del Diablo – Late Harvest – wino białe, słodkie, o aromacie owoców tropikalnych, miodu i brzoskwiń Idealne do niebieskich serów pleśniowych, owoców czy też deserów. ` Casillero del Diablo – Chardonnay – wino wytrawne, białe, o aromacie ananasa, brzoskwiń, orzechów, gruszek i pieczywa. Idealne do ryb, owoców morza i białego mięsa. Casillero del Diablo – Cabernet Sauvignon – wino wytrawne
Ostra na SłodkoKilkanaście lat wstecz było to jedno z kilku ciast, które robiło się naprawdę często. Nie dość, że w miarę szybkie, to jeszcze smaczne i słodkie ;) Czego
Kuchnia w czekoladzie