Czekoladki orzechowo rumowe z amarantusem

Czekoladki orzechowo rumowe z amarantusem

Czekoladki orzechowo rumowe z amarantusem

Przepis na : deser

Wynalazł je w XIX wieku amerykański lekarz John Harvey Kellogg. Obecnie w handlu rozróżnia się dwa rodzaje masła orzechowego : chrupkie (z kawałkami orzechów) i kremowe. Produkt ten znajduje zastosowanie jako smarowidło do kanapek oraz składnik domowych wypieków (np. ciasteczek). Aktualnym tematem Ciasta na niedzielę jest właśnie masło orzechowe. Tym razem u mnie bez rozgrzewania piekarnika, gdyż skorzystałam z możliwości wykorzystania tego składnika w deserze. Czekoladki orzechowo rumowe z amarantusem . Skł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, masło orzechowe, deser, desery, ciasto, kanapki, maliny, ciasteczka, ciasto na niedziele, deser z malinami, ciasto z orzechami, gorąca czekolada, ciasteczka z czekolada, ciasta z masa, domowa czekolada, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z malinami

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.