Pyszne placuszki idealne na deser dla całej rodziny. Borówki można zastąpić innymi owocami np. jagodami lub porzeczkami. Przepis dziecinnie prosty i nie wymaga użycia miksera. Polecam ! Wszystkie przepisy będą dostępne na mojej stronie na Facebooku zachęcam do polubienia :) / https://www.facebook.com
Kulinarne przygodyZapraszam na smaczne ciasto bez pieczenia. Sernik galaretkowy z dodatkiem truskawek i borówek amerykańskich to super pomysł na słodki podwieczorek lub deser a do tego jest bardzo prosty w przygotowaniu. Składniki: 100 g biszkoptów 400 g serka homogenizowanego waniliowego 150 g serka śmietankowego 200 g jogurtu naturalnego greckiego 2 galaretki truskawkowe oraz: kilka truskawek 100 g borówek amerykańskich 1 galaretka
słodkie i nie tylko historie kulinarneSzybka i pyszna tarta na zimno. Można ją udekorować dowolnymi, kolorowymi, sezonowymi owocami, dzięki czemu wygląda baaardzo apetycznie i smakuje jeszcze lepiej. Na letni weekendowy deser sprawdzi się idealnie :) Składniki: Spód: 300 g herbatników typu petitki 170 g masła Krem: 500 ml śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 300 g serka mascarpone 1 śmietan
Simply Foodwersjach i na pewno pojawi się także coś na słodko. Dotrzymuję obietnicy i oto jest! :D Ciasto kakaowe z cukinią. Jest to kolejny pomysł na zdrowy, naturalnie słodki deser. Dodatek cukinii sprawił, że ciasto jest wilgotne, miękkie i lekkie. Naturalną słodycz zapewniają banany oraz czereśnie, które idealnie pasują do kakaowego smaku ciasta. Muszę jedynie uprzedzić, że ciężko
HealthyCreationsIdealny deser na lato to sernik na zimno na biszkoptach z sezonowymi owocami. Składniki (duża tortownica): 2 op. sernika na zimno dr Oetkera 1 l mleka 0,5 kg serka mascarpone 2 śmietan-fix 2 galaretki truskawkowe maliny, jagody 1 op. biszkoptów Zawartość z opakowania miksujemy z mlekiem. Dodajemy serek mascarpone i śmietan-fix. Galaretki rozpuszczamy zgodnie z przepisem
Pyszności SłodkościJak je ciepło, to przeca niy byda włōnczoł1 bratruły2, żeby sie barzi3 pocić. Chōdne syrniki uwielbiōm, bo je z nimi mało roboty, niy sōm4 droge [...] Artykuł
Chop w kuchnitime 30 min Cook time 40 min Total time 1 godzina 10 min Kruche, kokosowe ciasto z jagodami zapieczonymi w cytrynowym kremie. Świetne połączenie smaków, idealne na letni deser Author: Cooking for Emily Ingredients Ciasto 230 g mąki 70 g wiórków kokosowych 1 łyżka cukru pudru 200 g masła 1 żółtko Krem: 2 łyżki śmietany 250 g mascarpone
Cooking for EmilyPlacki z serkiem mascarpone to kolejny już przepis na placki, które doskonale sprawdzą się na śniadanie, deser, podwieczorek czy kolację. Doskonałe dla niejadków, można je zapakować w pudełko i zabrać jako przekąskę na spacer czy plac zabaw. Placki wyszły przepyszne, pulchne, nie za słodkie. Na pewno nie raz jeszcze skorzystam z tego przepisu. Wykonane w kilka chwil a córka zachwycona
Zrób to smacznieWiśnie, to bardzo dobre owoce na różne przetwory, ja dziś przygotowałam je w cukrze. Bardzo dobry dodatek do deserów, ciast, sosów... SKŁADNIKI: 2kg wiśni drylowanych 0,5 kg cukru( ilość zależy od słodkości wiśni) WYKONANIE: wydrylowane wiśnie układamy w misce przesypując cukrem, gdy puszczą sok wkładamy do słoików 200ml zalewając otrzymanym sokiem, pasteryzujemy
Kuchnia BeatySezon świeżych,pysznych owoców rozpoczęty-czas,więc na pyszne przetwory. Zrobiłam ostatnio drylowane wiśnie w cukrze, które są wspaniałym dodatkiem do deserów i słodkich sosów. Dziś wykorzystam je do sosu, jako dodatek do słodkich pierogów z serem. SKŁADNIKI: Ciasto: 3 szkl. mąki (używa z młyna, ale może być tortowa 2 żółtka 25 g masła 3/4 szkl. gorącej wody szczypta soli
Kuchnia BeatyWitajcie, dzisiaj mam propozycję na pyszne ciasto dla wielbicieli kokosa:) Uwielbiam wszystko co kokosowe dlatego wpadłam na pomysł zrobienia wypełnionego po brzegi kokosem ciasta. Deser jest bezglutenowe i bez dodatku białego cukru. Nie ma w nim także mleka. Jest proste i szybkie do zrobienia. Idealnie sprawdzi się na słodki podwieczorek lub drugie śniadanie. Ten przepis możecie także zobaczyć w wersji
Health-Fit-Lifednia na talerzach serwujemy naszym kolegom cząstkę siebie, to co czujemy, to co kochamy, to jacy jesteśmy. Z radością patrzymy jak przygotowane przez nas dania błyskawicznie znikają, a słodkie desery w towarzystwie aromatycznej kawy, są dla nas i dla innych pretekstem by na chwilę się zatrzymać, zasiąść przy jednym stole, porozmawiać, dostrzec drugiego człowieka. Ty też możesz chociaż na chwilę
Sprawni w smakuśmietaną to nie dodawałam już cukru do środka, więc "słodziaki" muszą sobie go dodać osobno ;) Placki wychodzą grubiutkie, czekoladowe i bardzo smaczne :D Składniki na około 10 placuszków: 1 deser monte (150g) 1 jajko kl. M 3 lekko czubate łyżki mąki ryżowej (można zamienić na pszenną ) 2 lekko czubate łyżki mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: około
Gotowanie...to proste !zajmuje tylko 10 minut i do piekarnika. Zaletą jest to, że nie da się go zepsuć. Nie należy ono do słodkich ciast, dlatego idealnie nadaje się na podwieczorek lub deser dla dzieci. Składniki: 2 szklanki kaszy manny orkiszowej Radix-Bis 1 szklanka wiórek kokosowych 2 jajka 1/2 szklanki cukru kokosowego Radix-Bis 1 szklanka jogurtu naturalnego
Kuchnia MagdaLeny