desery - 58579 przepisów (strona:1496/3906)

Beza z czerwoną porzeczką i białą czekoladą 258

Słodka, chrupiąca beza przełożona bitą śmietaną z drobinkami białej czekolady. Słodycz przełamuje kwaśna, czerwona porzeczka, tworząc przepyszny, lekki deser. 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny KREM Z CZEKOLADĄ: 200 g śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady białej ok 1 szklanki czerwonej porzeczki Dwie blachy od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Narysować po jednym okręgu

https:KKuchniaMniam
Sernik owocowa kopuła 115

owoce borówki amerykańskiej i brzoskwinie, kilka galaretek, resztki zmielonego sera oraz dżemu. Czyli taki sernik resztkowy. Wygląda jak wygląda ale za to był bardzo smaczny i był idealnym deserem na upalny dzień bo zniknął migiem. Oczywiście jeśli mamy większy wybór składników do dyspozycji można sobie skomponować różne wersje smakowe i kolorystyczne wtedy sernik będzie bardziej cieszył oko. Opis przygotowania może

Monia miesza i gotuje
Tosty z jagodami i kozim serem 129

agody w wytrawnej odsłonie? Ależ proszę bardzo! Jagody i borówki nie tylko świetnie smakują w słodkich deserach, ale również doskonale komponują się z serami, szczególnie kozimi i owczymi (poza tym polecam je do niektórych ryb i mięs, ale o tym może innym razem). Dlatego postanowiłem wykorzystać je do boskich tostów z ciabatty. Odrobina octu balsamicznego, garść jagód, kilka plastrów koziego

Food Square
Warszawska Setka - kuchnia rodem z PRL-u 155

czerwonym winem ( 9,50 zł) żeberka duszone  w miodzie i piwie (16 zł) pierogi ruskie i z mięsem (13-15 zł) placek po węgiersku (18 zł) Na deser zamówcie koniecznie: sernik z musem truskawkowym (12 zł) razową szarlotkę na ciepło  z lodami (12 zł) Warto podkreślić też relację ceny do jakości dań. Ceny są tu bardzo przystępne

Kulinarne przygody Gatity
Frużelina borówkowa 171

Zapraszam na smakowitą frużelinę borówkową. Będzie jak znalazł w zimie do deserów, naleśników, gofrów czy lodów. Zamykając smak lata w słoiczkach możemy cieszyć się smakiem pysznych borówek nie tylko latem. Polecam Składniki: 500 g borówek 1/2 szkl cukru trzcinowego 1/2 szkl wody 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Borówki myjemy i przekładamy do garnka o grubym dnie, posypujemy cukrem, mieszamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ekspresowe ciasto z fasoli bez mąki 125

proste, a cudne w smaku;) Ekspresowe, bo wrzucam składniki do miski, blenduję i piekę;) To idealne ciasto, dla tych którzy nie lubią bądź nie mają czasu na długie przygotowania deseru. A jaki efekt! Zachęcam do wypróbowania ciasta z czerwonej fasoli, które w smaku przypomina klasyczne ciasto kakaowe lub brownie, ale bez czekolady Gotowe ciasto polewam domową polewą czekoladową (z masła

Zasmakuj Kuchni
Śniadania na tydzień – domowa granola w słoiku 160

Domowa granola to super baza do najzdrowszego, najprostszego i pysznego fit śniadania. W połączeniu z owocami i jogurtem smakuje jak deser na dzień dobry:-). Granola jest przy tym bardzo zdrowa i zapewnia energię na pół dnia. Zrobienie własnej granoli – bez chemii i cukru – jest banalnie proste. Czas przygotowania: 5 minut Czas pieczenia : około 30 minut Liczba porcji

Niedzielny kucharz
Panna Cotta ze śliwkami i koniakiem 102

Panna Cotta ze śliwkami i koniakiem Przepyszny włoski deser ze świeżymi śliwkami. Przepis zaczerpnięty z zagranicznej strony. Zrobiłam go pierwszy raz, ale i nie ostatni, bo zachwycił gości. Składniki: śmietana kremówka 36% - 500 ml mleko -125 ml 15 g żelatyny cukier 2 łyżki Sos śliwkowy : śliwki - 15 szt koniak -2 łyżki cukier - 3 łyżki woda -3 łyżki Dodatkowo  śliwki

Kuchnia Danusi
Wuzetka 519

ciasto podzieliłam na 12 bardzo dużych kawałków. Przy obecnej pogodzie zdecydowanie polecam upiec biszkopt wieczorem poprzedniego dnia. Trochę wysiłku przy pieczeniu wynagrodzi Wam jednak potem deser – mocno schłodzona domowa wuzetka bije na głowę każdą mleczna kanapkę i smakuje bajecznie! Składniki na biszkopt czekoladowy: 6 jajek 120 g mąki pszennej (12 łyżek) 60 g kakao (6 łyżek) 60 g mąki

Ciastkozercy
JABŁKA SMAŻONE W CIEŚCIE Z POSYPKĄ CYNAMONOWĄ 127

trudno dostępnych składników, ani też długiego stania przy kuchennym blacie. Przygotujecie je ekspresowo, z kilku zaledwie podstawowych produktów, które z pewnością zawsze macie pod ręką. Robię ten deser cały rok i nigdy mi się nie nudzi. Zróbcie już dziś, to tylko kilka minut. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI JABŁKA W CIEŚCIE 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka

cool and minty
Chleb pszenny na zakwasie z rodzynkami i orzechami włoskimi 218

naprawdę warto. Bez porównania do zwykłego chleba na drożdżach jest o wiele bardziej sycący, a ten z rodzynkami i orzechami jest tak dobry, że można go jeśc samego jak deser, bo jest lekko słodkawy. Składniki na duży okrągły bochenek lub średniej wielkości keksówkę: 350 g zakwasu żytniego -przepis na zrobienie zakwasu znajdziecie tu: Mój pierwszy raz z chlebem na zakwasie

greenscarf
Tinginys – litewski blok 208

czekamy aż wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki do stężenia. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/tinginys-litewski-blok/ MieszamWGarnku Artykuł Tinginys – litewski blok pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Cytrynowe gofry z lemon curd, bitą śmietaną i borówkami 129

Chrupiące, smaczne słodko-kwaśne gofry z dodatkiem soku z cytryny mają orzeźwiający smak.

Przepisy Kulinarne
miod arbuzowy 167

pyszny, bogaty miód, który będzie doskonałym dodatkiem do deserów, ciast, lodów,a i dla zdrowia. Jeśli nie mieliście  okazję gotować miód z arbuza, radzę go zrobić.        Składniki: 1000 gr miąższu arbuza 2 szt cytryny 500gr cukru ,lub więcej ,to zależy od słodkości arbuza   Wykonanie Obrać miąższ arbuza z nasion  i skórki

w mojej kuchni
Kukurydziane gofry z malinową frużeliną i bitą śmietaną 118

Kukurydziane, lekkie gofry z orzeźwiającymi, dojrzewającymi w słońcu malinami i puszystą bitą śmietaną to świetny pomysł na domowy, sezonowy deser ze świeżymi owocami. Gofry z bitą śmietaną i owocami to klasyka naszej słodkiej kuchni, która zawsze smakuje, szczególnie najmłodszym. Składniki: Gofry: 2 jajka 200g mąki pszennej 140g mąki kukurydzianej 1/3 szklanki oleju

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania