desery - 58579 przepisów (strona:1497/3906)

Mini-Pavlova bez cukru, glutenu i laktozy. TYLKO 20 KCAL 187

Zdrowa, dietetyczna Pavlova? Da się? DA SIĘ! Bez cukru, bez glutenu, bez laktozy.  JEDYNIE 20 KCAL. Słodka, pyszna i niezwykle prosta, a na dodatek w

Czarnawisienka
SAŁATKA Z MANGO Z SEREM FETA 147

Dziś pyszna ,lekka sałatka z cudownym sosem waniliowym .Świetna na śniadanie lub deser , a nawet na przyjęcia.Jest może troszkę uciążliwa w zrobieniu , ale efekt jest wspaniały.Bardzo ją polecam. 1 Mango 1 brzoskwinia 1 pomidor 1 czerwona cebula Ser feta Sok z limonki  Sałata Natka pietruszki Kawałki arbuza Sos : ********************** 2 żółtka 5 dag.cukru pudru 2/3 szkl.mleka 1/4 laski

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Frużelina wiśniowa 139

Doskonały dodatek do deserów takich jak naleśniki, gofry czy lody.  400 g wydrylowanych wiśni kilka łyżek cukru do smaku czubata łyżka mąki ziemniaczanej Wiśnie przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować aż zaczną się rozpadać. W 1/2 szkl rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotujących się wiśni. Mieszać aż zacznie gęstnieć. Tak przygotowaną frużelinę można użyć od razu

Smakołyki Asi
Muffinki z rodzynkami i powidłami 105

dziś u mnie suszona żurawina – lub tymi, które akurat są w domu, pachnące powidłami i cynamonem. Czy może być coś lepszego gdy budzimy się z rana? Wizja takiego deseru do kawy napawa mnie optymizmem i radością na resztę dnia. Jest wspaniale Tak więc zapraszam na muffinki z rodzynkami i powidłami oblane solidnie polewą czekoladową, pachnące cynamonem. Domowe muffinki

Zasmakuj Kuchni
Brzoskwinie w syropie 152

temu kupiłam w dobrej cenie ponad 4 kg polskich, niewielkich brzoskwiń. Chwilę zastanawiałam się co z nich przygotować, ale wygrała pierwsza myśl, czyli brzoskwinie w syropie. Będą idealne do deserów i ciast, a zimą dodadzą trochę słońca do porannej owsianki. Oczywiście nie są tak idealne (jeśli chodzi o kształt) jak te ze sklepu, ale domowe i pyszne.     Składniki

Pasja Smaku
Brownie z malinami. Przepis krok po kroku. 193

stronie znajdziecie wiele klasycznych przepisów. Zauważyliśmy, że brakuje na pewno jednego „must have”, czyli brownie z malinami . Szybko postanowiliśmy nadrobić zaległości, bo tak pyszny, czekoladowy deser na stronie musi być i kropka. Jedna blaszka to stanowczo za mało   Jedno jest pewne. Kiedy robimy brownie z malinami, jedna blaszka

kuron.com.pl
Ciasto Forsetka 332

słoneczny wtorkowy poranek zapraszam na pyszne ciasto biszkoptowe z kremem waniliowym, borówkami i galaretką. Ciasto to doskonały, orzeźwiający deser dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 8 łyżek oleju, 1 łyżka octu, 1 łyżka proszku do pieczenia, Krem waniliowy: 3 szklanki mleka, 3 opakowania budyniu waniliowego, 2 opakowania cukru waniliowego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Frużelina czereśniowo-jabłkowa – przepis krok po kroku 127

góry dnem. Dzięki temu, słoiczki szczelnie się zamkną.   I to już wszystko! Nasza frużelina czereśniowo-jabłkowa jest już gotowa Teraz możemy przy jej pomocy przygotować ulubione desery, słodkie śniadania czy inne dania na słodko Jeśli chcielibyście ją przechowywać przez zimę, warto dla pewności zapasteryzować frużelinę w słoikach. A Wy lubicie czereśnie? Koniecznie dajcie znać, do czego najchętniej je wykorzystujecie

Okiem Blondynki by McBlondi
Latte, macciatto, frape…Kawowy zawrót głowy 118

się dodawanie składników: alkohol, łyżka cukru trzcinowego, espresso i na koniec bita śmietana. Wszystko trzeba dodawać delikatnie, tak by warstwy się nie zmieszały. W ten sposób uzyska się estetyczny deser kawowy w kolorze biało-czarnym. Flat White to, jak sama nazwa wskazuje, biała kawa bez pianki, czyli płaska na wierzchu. Do jej przygotowania potrzebne jest podwójne espresso, które zalewa się

codojedzenia
Czebureki – smażone pierogi z nadzieniem ruskim i suszonymi pomidorami 601

/dania-bezmiesne/czebureki-smazone-pierogi-z-nadzieniem-ruskim-i-suszonymi-pomidorami/ MieszamWGarnku               Artykuł Czebureki – smażone pierogi z nadzieniem ruskim i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Rolada biszkoptowa ze śmietaną 117

gorące popołudnia letnią porą najlepsze desery lodowe, ale to ciasto jest też bardzo orzeźwiające no i co najważniejsze pyszne. Polecam roladę śmietanową z owocami. SKŁADNIKI: cienki biszkopt 250g borówek amerykańskich 250g malin 2 śmietany kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa WYKONANIE: upieczony biszkopt zwijamy w pergamin, odstawiamy do wystygnięcia(można użyć gotowego-co znacznie przyspieszy przygotowanie rolady), galaretkę rozpuszczamy w szklance

Kuchnia Beaty
LETNI TORCIK CYTRYNOWO - KAKAOWY 170

kolejną warstwę biszkoptów nasączonych w kawie i przykrywamy 3/4 kremu kakaowego. Wyrównać. Następnie do rękawa cukierniczego przekładamy pozostały krem kakaowy i wykonujemy ramkę, którą dzielimy na kilka mniejszych kwadratów. Deser wkładamy do lodówki, aby masy lekko stężały. Gdy masa lekko stwardnieje w utworzone kwadraty wylać tężejącą galaretkę cytrynową. Torcik wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Rada: zamiast kawy rozpuszczalnej

Ciastka - domowe słodkości
Przepis #159 Orzechowe babeczki (bez pieczenia) 94

Witajcie, kiedy na dworze robi się gorąco chętniej sięgamy po chłodzące desery - najczęściej są to lody, ale kiedy one się znudzą to mam dla Was propozycję na orzechowe babeczki - bez pieczenia. Dobrze schłodzone smakują jak lody. Nie zawierają glutenu oraz dodatku białego cukru. Można je zrobić bardzo szybko  i równie szybko znikają bo dobrze je zjeść od razu

Health-Fit-Life
Z ŁĄKI NA TALERZ: Agrestowy chutney z lawendą 178

porzeczka agrest ;)), który kolejny raz w tym sezonie zostaje bohaterem posta. (pierwszy TU ) Nazywany niegdyś Winoroślą Północy, agrest już w XVIII w. został doceniony jako owoc do przetworów, składnik deserów, czy nieoceniony dodatek do mięs. To właśnie wtedy odkryto masę zalet jego spożywania, jak na przykład to, że jest po brzegi wypełniony luteiną, czyli składnikiem, który mocno wspiera nasze oczy

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Lody o smaku ajerkoniaku 157

przypuszczałam, że wyjdą takie pyszne. Proponuje od razu zrobić podwójną porcję aby zużyć na raz całą puszkę mleka skondensowanego. Lody można podać same lub stworzyć jakiś bogaty deser i podać z dodatkami. składniki: 500 ml śmietanki 30 % lub 36% 1/2 puszki mleka słodzonego zagęszczonego (ok 250 g) 1/2 szklanki ajerkoniaku Śmietankę wlać do miski i ubić na sztywno. Do ubitej

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania