dlatego piekę przeważnie wtedy, gdy z czymś sobie nie radzę, gdy za dużo myślę lub się martwię. Nie dość, że zajmuje sobie czas to jeszcze mam pyszny deser Może Wy też spróbujecie :)? Tarta z orzechami i karmelem przepis na blachę o wymiarach 16 cm x 22 cm CIASTO: 100 g zimnego masła 200 g mąki ryżowej 1/2 łyżeczki proszku
365 dni dookoła kuchniSałatka owocowa to zdrowy pomysł na deser dla całej rodziny. Lekka, orzeźwiająca, pełna kolorów i przeróżnych smaków, idealna w upalne dni. Wzbogacona o kaszę bulgur staje się również pożywna. Idealna na drugie śniadanie w domu czy w pracy a także do zabrania ze sobą w pudełku na spacer czy piknik. Składniki: * 1 saszetka (100 g) kaszy bulgur (użyłam kaszy
Zrób to smacznieSałatka z cieciorką Zauważyłam ostatnio, że na moim blogu jest zadziwiająco mało sałatek. W przeciwieństwie do wszelkich słodkości i deserów. Nijak się to jednak ma do tego, co na codzień spożywam. Postanowiłam więc że nadrobie te zaległości i podzielę się z Wami moimi ulubionmi przepisami. Salatka z cieciorki to jeden z nich. Troche niedoceniana w... Artykuł Sałatka z cieciorką pochodzi
Fit Food BrunetkiCiasto snickers wzorowane jest na znanym batoniku z dużą ilością masy krówkowej i orzechami. Lubię proste i pyszne ciasta, wiec ten deser szykuję bez pieczenia. Oparty jest na herbatnikach i na domowym kremie. Mam jeszcze kilka innych propozycji na ciasta inspirowane znanymi ciastkami, czy też batonami. Kokosowe ciasto rafaello oraz ciasto 3 Bit to jedne z bardziej ulubionych
AniaGotuje.plktóre zebrało się własnoręcznie smakują wybornie! Chociaż nie jestem fanką pierogów na słodko to te są najlepsze na świecie! Do tego trochę słodkiej śmietanki i mamy pyszny obiad i deser w jednym. Składniki: 400 g mąki 1 jajko ¾ szklanki wody sól jagody 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub pszennej śmietana 12% lub 18% osłodzona cukrem Wykonanie: Na stolnicy
Pasja SmakuDziś będzie kisiel. Pyszny, samodzielnie zrobiony, z owoców sezonowych. W tym wypadku kisiel jest z winogron. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieskładniki: 1 mały arbuz 200 – 250 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku dowolne owoce: maliny, jeżyny, borówki, poziomki… starta czekolada biała, mleczna, gorzka
Domowy Smak Jedzeniamango Słodki, ostry, pyszny i egzotyczny. Nawet jeśli jest 40 stopni i nie chce wam się nic robić, to tak prosty przepis na pewno was przekona. Nie trzeba nawet deseru! Składniki na 4 porcje: duża puszka pulpy z mango – u mnie Mango Pulp Kesar 850g – schłodzona w lodóce mała czerwona cebula pokrojona w piórka (zostawić odrobinę do dekoracji
Ugotowane pozamiataneekstrakt z wanilii. Konfitura z miąższu arbuza dobrze komponuje się z czerwonymi porzeczkami, malinami lub kwaśnymi jabłkami np. szara reneta i jest świetnym dodatkiem do gofrów, lodów i innych deserów. Jeśli będziecie przygotowywać konfitury z arbuza, dżem z arbuza lub galaretkę nie wyrzucajcie skórki - to najbardziej wartościowa część tego owocu. Przepisy na przetwory z arbuza znajdziecie na dole postu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataciasteczkową i na koniec spienione na zimno mleko. Mleko trochę nam namiesza, ponieważ ma zupełnie inną konsystencję, ale ja uważam że w tym właśnie kwi cały urok tego pysznego deseru! :) Wioleta Gargula
MamaOskarkawłoskich smaków - panna cotta i sałatka caprese dwa w jednym. Jeśli chcecie możecie improwizować, ja zdecydowałam się na wytrawny smak, ale jeśli zamiast soli, użyjecie cukru, uzyskacie bardzo oryginalny deser ;) Przepis na około 3 - 4 porcje Składniki: 2 czubate łyżki mąki z quinoy 1 czubata łyżka mąki z tapioki 1 czubata łyżka mąki z ciecierzycy 2 łyżeczki zimnego masła
Quinoa Raz!Italii. W mojej wersji aksamitna śmietankowa warstwa z mocno waniliowym akcentem idealnie komponuje się z orzeźwiającymi, dojrzewającymi w słońcu świeżymi malinami. Całość smakuje obłędnie i jest świetną propozycją lekkiego deseru z owocami. Składniki: 300ml śmietany 30% 280ml mleka 1 laska wanilii 3 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny Mus malinowy: 150g świeżych malin 50ml wody 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki mąki
Szalona Kuchnia Ewelinyproste. Jednak wiele osób pytało mnie już kilkakrotnie jak najlepiej, to zrobić. Co zrobić by nie mieć zbitej kuli, a luźne owoce, które można później wykorzystać do wypieków, deserów, koktajli, naleśników itd. Ja staram się mieć zawsze zapas mrożonych owoców w zamrażalniku. Oczywiście jeśli nie wykorzystam ich w całości do soków lub mam miejsce w lodówce W tym roku moja
Słodkie okruszki