Mōm nadzieja, że żołdyn1 z Wołs2 niy wejźnie3 tego miana4 dosłownie i niy bydzie5 szukoł we lejsie6 pod krzokym7 takego kōnska maszkytōw. Licentia poetica moge [...] Artykuł
Chop w kuchniDoskonale zachowane ruiny zamku, który po pożarze wywołanym przez piorun w 1678 r nie został nigdy odbudowany, a jednak robi wrażenie. On sam i widoki z góry... Na deser zostawiłam zdjęcie zrobione w Cieplicach w Parku Zdrojowym. To krzesło jest moim ulubionym obiektem do robienia zdjęć... Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysistoi też na przeszkodzie, by zupkę „od 6 miesiąca” zjadł maluch 9-miesięczny. W kolejnych moich wpisach znajdziecie zestawienie najlepszych obiadków dla niemowlaka, a także deserów, które można podawać dziecku od początku rozszerzania diety. Od 6 miesiąca Zupka cukiniowa dla malucha (od 6 miesiąca) Zupa brokułowa dla dzieci Ryżanka dla malucha (od 6 miesiąca) Od 7 miesiąca Pierwsza
Dieta bez mlekaZapraszam na sycący, słodki i smaczny koktajl. Koktajl pełen owoców oraz słodzony miodem spadziowym Huzar może być lekkim deserem lub podwieczorkiem. Polecam Składniki: 2 banany pół nektarynki 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżka płatków owsianych 1 łyżka miodu spadziowego Huzar 1 szkl wody Przygotowanie: Myjemy owoce, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy do kielicha blendera
słodkie i nie tylko historie kulinarneCiasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jeżyny w tym roku pięknie obrodziły, a owoce są duże i słodkie. Grzechem byłoby nie wykorzystać ich do zrobienia jakiegoś pysznego deseru. Ja zrobiłam sernik na zimno jeżynowo-śmietankowy. SERNIK JEŻYNOWO-ŚMIETANKOWY Składniki: spód: 1opakowanie herbatników czekoladowych masa serowa (z jeżynami): 250 g sera białego 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka
Bon appetit mon amieJako deser poniedziałkowej kawy proponuję pyszny torcik z masą śmietanową, winogronami i galaretką. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, ½ szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 6 łyżek oleju, ½ łyżki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Masa śmietanowa: ½ litra śmietany 30%, 2 opakowania śmietan fixu, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżka żelatyny, 100ml wody, ½ łyżeczki czerwonego barwnika
Tradycyjna kuchnia Kasimożna upiec sernik bez sera ? Pewnie! Taki serniczek wychodzi super puszysty i delikatny. Z kilku składników możesz wyczarować przepyszny deser. A do sernika z jogurtu naturalnego można też dodać owoce. Aksamitny sernik bez sera z jogurtem naturalnym lub z jogurtem greckim o delikatnym waniliowym smaku i nutą świeżych malin... wspaniały i bardzo prosty do zrobienia. Aby go upiec możesz też
AniaGotuje.plOmleciki biszkoptowe to najsmaczniejszy deser na ostatnie wakacyjne dni, z dodatkiem borówek lub malin po prostu poezja smaku. Niezwykle prosty do przygotowania. Omleciki są lekkie jak piórko i cudownie puchate. Na jednym ciastu na pewno się nie skończy! Składniki na 6 sztuk: 2 jajka L 2 czubate łyżki mąki orkiszowej jasnej 2 łyżki cukru/ksylitolu dodatkowo: 200 ml śmietany kremówki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Danisze z brzoskwiniami to tradycyjne ciasto duńskie, rodzaj ciasta francuskiego z dodatkiem drożdży. Ciasto jest pracochłonne i wymaga trochę czasu, zapewniam Was warto je zrobić Smak
Kulinarne pyszności MolkiKolejna cześć z serii „Co zrobić z nadmiarem śliwek?” Ja osobiście proponuje wykonać najlepsze, najprostsze na świecie ciasto kruche ze śliwkami
kuron.com.pljakoś to poszło bez większych strat, ale przyznam że nie jest tak łatwo odgadnąć co się jadło gdy się tego nie widzi. Tak samo było z obiadem i pysznym deserem. Miedzy każdym posiłkiem organizowane są atrakcje, których nie będę tutaj opisywać. Nie chcę Wam psuć niespodzianki. Na koniec łagodnie przyzwyczajono nasze oczy do światła i w końcu mogliśmy dowiedzieć się
karmelowypianka z ubitej śmietany i galaretki, z owocami zalanymi galaretką, na biszkoptach. Ciasto proste w przygotowaniu, szybkie (nie licząc czasu, kiedy tężeje pianka i galaretka). Któż nie lubi deserów :) My u wielbiamy takie słodkości a Wy? Składniki na piankę: * 1 litr śmietany kremówki 36% * 2 galaretki agrestowe * 500 ml wody Dodatkowo: * 1 paczka okrągłych lub podłużnych biszkoptów
Zrób to smacznie180C. Piec na złoty kolor przez ok. 45-55min w opcji góra-dół. Przestudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. Miłego śliwkowego! Kruche ciasto ze śliwkami – klasyk wśród deserów późnego lata. Lubicie? Artykuł Kruche ciasto ze śliwkami i migdałami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaKażde różnią się od siebie, jedne są lodowe, drugie są bez pieczenia a trzecie musicie upiec, ale wszystkie są wegańskie 😉 Które zjedlibyście najchętniej? Lodowy batonik mango z chrupiącą czekoladą Deser mango na patyku, niby lody, niby batony grunt, że smakują bosko i mają mega chrupiącą czekoladę. Ich wielką zaletą jest to, że możemy dodać do środka ulubione nadzienie w ilości
Candy Pandas