desery - 58579 przepisów (strona:1479/3906)

pizza z arbuza 185

składniki: 1 mały arbuz 200 – 250 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku dowolne owoce: maliny, jeżyny, borówki, poziomki… starta czekolada biała, mleczna, gorzka

Domowy Smak Jedzenia
Przepis na najlepszy chłodnik na lato – top 8 121

mango Słodki, ostry, pyszny i egzotyczny. Nawet jeśli jest 40 stopni i nie chce wam się nic robić, to tak prosty przepis na pewno was przekona. Nie trzeba nawet deseru! Składniki na 4 porcje: duża puszka pulpy z mango – u mnie Mango Pulp Kesar 850g – schłodzona w lodóce mała czerwona cebula pokrojona w piórka (zostawić odrobinę do dekoracji

Ugotowane pozamiatane
Konfitura z arbuza 287

ekstrakt z wanilii. Konfitura z miąższu arbuza dobrze komponuje się z czerwonymi porzeczkami, malinami lub kwaśnymi jabłkami np. szara reneta i jest świetnym dodatkiem do gofrów, lodów i innych deserów. Jeśli będziecie przygotowywać konfitury z arbuza,  dżem z arbuza lub galaretkę nie wyrzucajcie skórki - to najbardziej wartościowa część tego owocu. Przepisy na przetwory z arbuza znajdziecie na dole postu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasteczkowo - truskawkowy milkshake 88

ciasteczkową i na koniec spienione na zimno mleko. Mleko trochę nam namiesza, ponieważ ma zupełnie inną konsystencję, ale ja uważam że w tym właśnie kwi cały urok tego pysznego deseru! :) Wioleta Gargula

MamaOskarka
Bazyliowa panna cotta z mozzarelli z pomidorowym "kawiorem" na bezglutenowym krakersie 124

włoskich smaków - panna cotta i sałatka caprese dwa w jednym. Jeśli chcecie możecie improwizować, ja zdecydowałam się na wytrawny smak, ale jeśli zamiast soli, użyjecie cukru, uzyskacie bardzo oryginalny deser ;)  Przepis na około 3 - 4 porcje Składniki: 2 czubate łyżki mąki z quinoy 1 czubata łyżka mąki z tapioki 1 czubata łyżka mąki z ciecierzycy 2 łyżeczki zimnego masła

Quinoa Raz!
Waniliowa panna cotta z musem ze świeżych malin 154

Italii. W mojej wersji aksamitna śmietankowa warstwa z mocno waniliowym akcentem idealnie komponuje się z orzeźwiającymi, dojrzewającymi w słońcu świeżymi malinami. Całość smakuje obłędnie i jest świetną propozycją lekkiego deseru z owocami. Składniki: 300ml śmietany 30% 280ml mleka 1 laska wanilii 3 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny Mus malinowy: 150g świeżych malin 50ml wody 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki mąki

Szalona Kuchnia Eweliny
Jak mrozić maliny? Porady. 136

proste. Jednak wiele osób pytało mnie już kilkakrotnie jak najlepiej, to zrobić. Co zrobić by nie mieć zbitej kuli, a luźne owoce, które można później wykorzystać do wypieków, deserów, koktajli, naleśników itd. Ja staram się mieć zawsze zapas mrożonych owoców w zamrażalniku. Oczywiście jeśli nie wykorzystam ich w całości do soków lub mam miejsce w lodówce W tym roku moja

Słodkie okruszki
Lekka rolada biszkoptowa z wiśniami i czarną porzeczką 184

Zwinięcie takiej rolady jest naprawdę proste i nie potrzeba do tego wielkich umiejętności, czy sprzętu. Wystarczy trochę uwagi i bawełniana ściereczka :) To co? Dacie się skusić na ten długi deser pełen smaku? A w dzbanuszku na zdjęciach prezentuje się curd z czarnej porzeczki z ostatniego posta, który służył jako dodatek do rolady, jak i klej do owoców wieńczących wierzch ciasta

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Galaretkowiec z mlekiem 508

Dzisiaj przepis na galaretkowca z dodatkiem mleka. To prosty deser, który sprawdzi się w upalne dni i zaskoczy wszystkich swoim wyglądem a na pewno tych najmłodszych ;) ! Polecam Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy

Kulinarne przygody
Placuszki kokosowe z sosem jagodowym a także recenzja książki Sposób na Hashimoto - Karen Frazier. 151

wybierze coś dla siebie nie koniecznie będąc na diecie... Przepisy jak w większości książek podzielone są na śniadania, przekąski, zupy i gulasze, sałatki, dania wegetariańskie, ryby i owoce morza , desery itd.. Ja postanowiłam przygotować danie z rozdziału śniadaniowego, padło na; Placuszki kokosowe z sosem jagodowym. Składniki; pół szklanki maki kokosowej 1/4 łyżeczki sody szczypta soli morskiej pół szklanki niesłodzonego

Radość kipiąca uśmiechem.
Słodkie piadiny z borówkami i ricottą 135

Włoskie chlebki dzisiaj w wersji na słodko. Chlebki piada są wdzięcznym materiałem do różnych dań, polecam gorąco. Tym razem przygotowałam je na słodko, na śniadanie, ale takim deserem też bym nie pogardziła. Włoskie piadiny na słodko. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Letnie prosecco z musem z brzoskwiń i marakują oraz kilka słów o wyborze eleganckich kieliszków 121

kilka dobrych lat stały zupełnie nieużywane. W końcu postanowiłam z nich korzystać. Wyjęłam je z serwantki i zaczęłam używać. Przygotowywałam w nich alkoholowe koktajle, podawałam wino lub serwowałam szybkie desery czy słodkie galaretki, które fantazyjnie prezentowały się w pękatych kielichach. Pierwszy stłukł się jeszcze tego samego wieczoru podczas wycierania. Szkło okazało się tak kruche, że mimo delikatnego użycia, kieliszek zniszczył

Raj dla Podniebienia
Wiśniak na rumie 167

być składnikiem drinków, świetnie smakuje dodany do herbaty lub spożywany bez żadnych dodatków. Wiśnie, które pozostaną po przygotowaniu nalewki wiśniowej z rumem można ponownie zasypać cukrem i wykorzystać do deserów i ciast. Wiśniak na rumie, nalewka wiśniowa i wiśniówka są jak dobre wino - im dłużej leżakują tym lepsze. Wiśniak na rumie - składniki 2 kg ciemnych wiśni sokowych 1 litr spirytusu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto drożdżowe z brzoskwiniami i "Lewa strona życia" 189

szczególnie wówczas, gdy się je trochę mocniej przypiecze. Z brzoskwiniami piekłam z myślą o gościach. Ledwo dotrwało do drugiego dnia (bo zapowiedziałam, że nie będzie czasu na przygotowanie jakiegokolwiek deseru 😉). Składniki (na blachę (26 x 21) cm): Ciasto 80 g masła 120 ml mleka 100 ml wrzątku 50 g drożdży 100 g cukru + łyżeczka 600 g mąki pszennej jajko szczypta

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta Tatin ze śliwkami węgierkami 181

chłodniejsze, sierpniowe wieczory powoli przypominają, że niebawem zawita do nas jesień. Może dlatego, zrywając owoce prosto z drzewa, pomyślałam o kubku herbaty, tarcie Tatin i cynamonie? Pełna nazwa deseru to „tarte renversée des demoiselles Tatin” – odwrócony placek pań Tatin. Ciasto zostało nazwane tak długo po śmierci pań Tatin, w latach 30-tych XX wieku. Stephanie i Caroline na przełomie

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania