desery - 58579 przepisów (strona:1472/3906)

Ciastka owsiano-kokosowe 186

Składniki: (około 10 ciastek): 200g płatków owsianych (w tym 50g mielimy na mąkę) 2 duże jajka 70g oleju kokosowego 100g wiórków kokosowych 90g cukru kokosowego/trzcinowego Sposób

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
MIDSOMMARTÅRTA 104

Lekkie, owocowe ciasto z kremem śmietanowym – obowiązkowy deser na Midsommar w Szwecji 🙂 Biszkopt: Składniki: 6 jajek 220g cukru 120g mąki 50g mąki ziemniaczanej oddziel białka od żółtek w jednej dużej misce ubij białka z 2/3 cukru na sztywną pianę (taką, żeby nie wypadała z miski po odwróceniu, a po wyjęciu mieszadeł powstały „szczyty”), [...] Artykuł MIDSOMMARTÅRTA pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
lekkie ciasto z winogronem 307

takie najlepiej będą się kroiły. I najlepiej bezpestkowe. A jeśli nie uda się takich kupić to koniecznie trzeba usunąć pestki. Jest z tym trochę zabawy ale warto. Ten deser był bardzo smaczny.   *foremka 10*23 cm Składniki: 300 ml kremówki 300 g jogurtu greckiego 2 opakowania galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru pudru  paczka podłużnych biszkoptów garść winogron

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z gruszkami 621

Puszyste i wilgotne  ciasto z gruszkami to świetny pomysł na deser. Ciasto szykowane na oleju jest proste do upieczenia i dłużej zachowuje świeżość, a gruszki z cynamonem i imbirem smakują i pachną cudownie.  Jeśli masz więcej gruszek, to polecam Ci zrobić placki jogurtowe z gruszkami lub coś zupełnie innego.. Sałatka ze szpinakiem i gruszką to pyszny pomysł

AniaGotuje.pl
Szybkie bułki orkiszowo-pszenne na drożdżach 174

Pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybkie-bulki-orkiszowo-pszenne-na-drozdzach/ MieszamWGarnku   Artykuł Szybkie bułki orkiszowo-pszenne na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tort cytrynowy z plastrami cytrusów 174

Tort z ułożonymi plastrami owoców ma bardzo przyjemny, orzeźwiający smak, który zawdzięcza lemon curd dodanemu do śmietany.

Przepisy Kulinarne
Menu na tydzień: Elegancja Francja, czyli wykwintne i proste francuskie przepisy 146

latach 60. XIX w. Francuzi dokonali kopernikańskiego przewrotu w kuchni: zaczęli podawać dania indywidulanie na osobnych talerzach dla każdego biesiadnika. Najpierw szły przystawki, potem zupa, danie główne i desery. Wcześniej wszystko lądowało równocześnie na stół. W domach zamożnych każdy miał jeden talerz na który przekładał kolejne dania, ludzie biedni jedli po prostu z jednej michy. Poza tym francuscy szefowie kuchni

Niedzielny kucharz
Kruchy gruszkowiec z borówkami 197

Dziś na deser poleca się pyszny kruchy gruszkowiec z borówkami. Ciasto idealne na każdą okazję. Można dać same gruszki ale ja wzbogaciłam jego smak dodając borówki. Ciasto proste w przygotowaniu a jakie smaczne. Polecam. kruchy gruszkowiec z borówkami Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Brownie z malinami 163

Cudownie czekoladowe, wilgotne brownie w połączeniu z delikatną śmietanką i orzeźwiającymi malinami to deser doskonały. My jesteśmy nim zachwyceni :) Brownie: 250 g masła 250 g gorzkiej czekolady 4 jajka w temp. pokojowej 250 g cukru niepełna szklanka mąki pszennej 2 ły ż ki kakao szczypta soli   Krem: 330 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru śmietan

Smakołyki Asi
Tort Sachera 152

moreli, polecam taki tort! Tort Sachera stworzony został w XIX wieku przez cukiernika Franza Sachera w Wiedniu. Od razu stał się słynnym tortem na całym świecie, obowiązkowo serwowanym deserem w kawiarni Hotelu Sacher znajdującym się w centrum Wiednia. Ten kto lubi czekoladę niech się szykuje – tort jest prosty, obłędny i dla każdego! Moje serce i moich gości już skradł

Zasmakuj Kuchni
PROSTE KRUCHE CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM I PŁATKAMI OWSIANYMI 155

nami baaardzo upalne lato pełne domowych lodów, zimnych deserów, orzeźwiających koktajli i lemoniad.  Ciastek nie piekłam od kilku miesięcy, upał powodował, że na piekarnik patrzyłam z lekką nienawiścią i zaglądałam w jego czeluść tylko w niezbędnych ku temu momentach, więc dzisiejszy dzień - deszczowy i mroczny (jak określił, z uwielbieniem, mój syn) rozjaśniłam pysznymi ciastkami z masłem orzechowym i płatkami

Upiecz sobie babeczkę
Sernik a’la snickers 348

Sernik a’la snickers to cud nad sernikami 😉 smakuje obłędnie, wygląda atrakcyjnie… Śmiało może wystąpić w roli tortu! Kwestia dekoracji i

Kolorowy Przepisownik
Tarta śliwkowa z kremem 184

nimi głównie kojarzy się początek jesieni. Ale oprócz węgierek na rynku mamy kilka innych odmian śliwek,po które warto sięgnąć, bo są także smaczne i nadają się do wszelkich deserów. U mnie dzisiaj w roli głównej żółte śliwki. Duże, słodkie i  soczyste. Tarta z nimi jest naprawdę dobra. TARTA ŚLIWKOWA Z KREMEM Składniki: (forma 23cm) ciasto : 220 g mąki

Bon appetit mon amie
Szpinakowe chia z figami 182

zielonym. W puddingu wcale nie czuć smaku szpinaku a dzięki niemu ma piękny kolor. Pudding posłodziłam miodem eukaliptusowym od Huzar . Świetnie smakuje z figami. Polecam na zdrowy podwieczorek lub deser.   Składniki: 2 garście świeżego szpinaku 1 szkl mleka 1 łyżeczka miodu 4 łyżki chia 2 świeże figi płatki migdałowe Przygotowanie: Szpinak oraz figi myjemy i osuszamy. Szpinak przekładamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne

Proponowane wyszukiwania