wmieszać pokrojone truskawki jeśli ich używamy. Wylać na spód z ciastek i wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki do stężenia (około 2 - 3 godziny). Deser trzymamy w lodówce bez przykrycia. Po stężeniu sernika obkroić go nożem wkoło tortownicy, zdjąć obręcz, boki obłożyć startym na tarce (na dużych oczkach) wafelkiem. Wierzch ozdobiłam
cucinarePyszny deser może być prosty i szybki w przygotowaniu. Pomysł wpadł sam do głowy po zjedzeniu serka Tutti frutti o smaku ciasteczkowym ze skórką pomarańczową. Skórkę pomarańczową miałam już przygotowaną w lodówce, leżała i czekała aż wpadnie do jakiegoś serniczka:) Podaję tutaj przepis jak przygotować w domu kandyzowaną skórkę pomarańczową, naprawdę polecam
cucinarePyszny, prosty i wyjątkowy deser nie tylko na romantyczną kolację :) Składniki na 4 porcje: 4 lekko niedojrzałe gruszki 3 łyżki nierafinowanego cukru czerwone wino (musi to być dobrej jakości mocny trunek) 1 laska cynamonu 2 goździki 4 ziarna pieprzu kilka skrawków skórki pomarańczowej Wykonanie : Gruszki obieramy, ale pozostawiamy ogonki. Owoce układamy ciasno w nierdzewnym rondlu
cucinarewszystkich świąteczno-sylwestrowych ciastach byłach w weekend przesłodzona :) zdecydowałam się na szybki i prosty deser a do tego nie koniecznie słodki:) Polecam:) Składniki (na tortownicę o średnicy 27 cm lub formę do tarty) : opakowanie ciasta francuskiego (używam tego z Biedronki 275 g) 125 g serka mascarpone 150-200 ml śmietanki 30% lub 36%, schłodzonej cukier puder cytrusy - pomarańcze i/lub grejpfruty
cucinaregalaretkę truskawkową, robiłam ją już dwa razy i jest świetna. Do tego bita śmietana wymieszana z serkiem mascarpone i pestki granatu. Obowiązkowy listek melisy lub mięty i przepyszny deser gotowy. Polecam!:) Składniki na 4 porcje : 450 g truskawek mrożonych - w sezonie będę ją robić ze świeżymi 2 pomarańcze pół cytryny 1/3 szklanki cukru (ilość zależy od naszych upodobań
cucinareSzybki, pyszny i ciekawy deser ? Tak ... Zabajone z owocami:) Zobaczyłam w jednym z odcinków ugotowanych i postanowiłam spróbować:) Skorzystałam z przepisu na zabajone ze strony Kwestia Smaku . Polecam Wy też spróbujcie! Składniki na 4 porcje : • 4 żółtka (ogrzane do temperatury pokojowej) • 5 łyżek drobnego cukru
cucinareMoje niedawne odkrycie - płatki jaglane błyskawiczne. Mój niejadek wcina ze smakiem jak mało co! Świetnie smakują na śniadanie, podwieczorek, deser itp. Przez jakiś czas można je było zakupić w Biedronce niestety obecnie przynajmniej w tej "mojej" ich nie ma ale na szczęście są w Leclercu. Składniki na 2 porcje : 500 ml mleka 6 kopiastych łyżek płatk
cucinaregalaretek któe rozpuściłam w 650 ml wody z czego około 200 ml galaretki odlałam do pucharka wrzuciłam truskawki i mój Stasiu był zachwycony deserem:)) 500 ml gorącej wody dodatkowo : 500 g truskawek 8 herbatników 1 łyżka cukru trzcinowego Wykonanie : Biszkopt : Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy
cucinaremasła migdałowego można użyć zwykłego masła orzechowego (najlepiej 100%). Do nadzienia można dodać także suszonych fig lub rodzynek. Batoniki są krucze i bardzo smaczne. Idealne na drugie śniadanie czy deser:) Smacznego ! Weronika
Health-Fit-LifePrzykrywamy drugim blatem ciasta. Posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/jablecznik-szarlotka-na-miodowym-spodzie/ MieszamWGarnku Artykuł Jabłecznik, szarlotka na miodowym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku