desery - 58579 przepisów (strona:1467/3906)

Tiramisu z brzoskwiniami 170

Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z orzeźwiającymi brzoskwiniami i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 2 brzoskwinie do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan

Szalona Kuchnia Eweliny
Blok czekoladowy w waflu 139

mieszamy aby mleko połączyło się z masą kakaową. Na dno keksówki wkładamy 1 i pół listka waflowego a na niego delikatnie przekładamy masę bloku czekoladowego. Mokrą łyżką wyrównujemy górę deseru i przykładamy listki waflowe, lekko dociskamy do masy. Wstawiamy blok czekoladowy do lodówki na całą

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Łyżka i Widelec | Radom – Miejsca ze Smakiem 179

burger bez bułki jest w stanie tak nasycić. Całe danie podkręcił dodatek, czyli sos BBQ, który idealnie komponował się z każdym kęsem idealnie dobranych składników burgera. Co na deser? Tak jak obiecałam w poprzedniej relacji z Sopotu, tym razem nie zamówiłam bezy, chociaż miałam nieodpartą chęć Postawiłam na lody, w celu orzeźwienia i ukoronowania mięsnej uczty. Jednak z pozoru niewinne

Kuchnia Bazylii
Konfitura z żurawiny 157

Jeśli lubisz żurawinę i dodajesz ją czasem do smażonego sera, kaczki czy też słodkich deserów, to zapraszam po mój prosty przepis. Domowa konfitura z żurawiny świeżej lub mrożonej zamknięta w słoiku na zimę... Do konfitury dodaję czasem również inne owoce. Najchętniej sięgam po gruszki oraz jabłka. Zdarzyło mi się też żurawinę gotować nawet z pigwą. W moim przepisie jest sporo

AniaGotuje.pl
Danie na elegancką kolację, czyli schab w sosie pieczarkowym 120

wytworny obiad podany na tarasie jesiennym? Mamy dla Was coś odpowiedniego. Schab w sosie pieczarkowym. Ta potrawa zadowoli smakoszy mięsa. Warto do niej podać lampkę wina. Na koniec jesienny deser z jabłkiem czy gruszką jako motywem przewodnim, i mamy przepis na doskonałe spotkanie kulinarne. Październikowe urodziny, imieniny czy rocznicę ślubu można świętować w ten właśnie sposób. Zachęcamy i zapraszamy

KulinarneImpresje.pl
Racuchy z jabłkami 366

smakuje ze słodkim dżemem lub posypane cukrem pudrem. W zależności od wielkości racuchów, z podanych proporcji wychodzi ok. 15-20 niedużych placuszków. Jeśli szukacie innych inspiracji na wypieki lub desery z jesiennymi owocami sezonowymi zapraszam Was serdecznie do zajrzenia do wpisów z przepisami na zimową tartę z jabłkami , super proste ciasto jabłkowe , ciasto ze śliwkami (spokojnie nadadzą się do niego

Ciastkozercy
Wegańska Pavlova 132

zastąpiony aquafabą, czyli wodą z puszki po ciecierzycy. Bezy wyszły chrupiące z zewnątrz, natomiast w środku są ciągnące i kleiste. Nie przeszkadza to jednak w degustowaniu się tym efektownym deserem. Składniki: 130 ml wody po ciecierzycy w puszce szczypta soli szklanka cukru łyżeczka soku z cytryny dodatkowo: 250 ml schłodzonej śmietany 30% owoce np. maliny, borówki, jeżyny itp. Piekarnik nastawić

wyzwania kuchenne
Przepis #179 Dyniowe ciasto - bez laktozy i glutenu 101

Witajcie, dynia to warzywo, które świetnie się sprawdza nie tylko do dań na słono ale i na słodko. Może być świetnym i prawie niewyczuwalnym dodatkiem do słodkich deserów, ciast i ciasteczek. Dawniej bardzo często przygotowywałam z niej różnego rodzaju muffiny a w tym roku pokusiłam się o przygotowanie ciasta - bez glutenu i bez lak tozy. Dokładny przepis znajdziecie poniżej. Składniki

Health-Fit-Life
Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania 280

zrumienienia. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/pyszne-drozdzowo-kruche-pieczone-pierogi-z-miesem-z-rosolu-bez-wyrastania/ MieszamWGarnku   Artykuł Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
4 sposoby na przygotowanie kasztanów jadalnych 99

więc warto z nich przygotować smaczną oraz zdrową przekąskę. U mnie w domu zazwyczaj znikają lekko posolone, ale pysznie smakują też z miodem, jako nadzienie do mięsa, czy składnik deserów. Mają naprawdę szerokie zastosowanie, a przy tym szereg właściwości zdrowotnych, dzięki czemu kiedyś były wykorzystywane w medycynie naturalnej. Posiadają słodkawy, lekko mączysty smak, który delikatnie przypomina coś pomiędzy ziemniakiem

Di gotuje
Najłatwiejsze ciasteczka orzechowe i o tym dlaczego warto kupować na Bee.pl 201

się nazwa bloga O tym jak było naprawdę przeczytacie w zakładce „Kilka słów o mnie i o blogu” Ale… to że uwielbiam ciasteczka, ciasta i inne desery oraz ogólnie wszystko co związane z kuchnią i gotowaniem, to w 100% prawda. Z czego cieszy się bardzo moja rodzina i znajomi. Smakołyków na naszym stole nigdy nie brakuje

Słodkie okruszki
Jogurt z płatkami owsianymi, musem z gruszki i gorzką czekoladą 156

gruszek do wykorzystania, a jogurt i płatki zawsze się znajdą pod ręką. Efekt końcowy smakowity. Śniadanie to jest bogate w węglowodany. Jest słodkie, więc także doskonale sprawdzi się jako deser! Składniki na jogurt z płatkami owsianymi, musem z gruszki i gorzką czekoladą (porcja): jogurt naturalny około 4 - 5 łyżek płatki owsiane 3 - 4 łyżki dwie gruszki kostka gorzkiej czekolady Gruszki

Karola gotuje
Sos czosnkowy z kalafiora (dieta dr Dąbrowskiej) 215

buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem A na deser 😍 wegańską szarlotkę sorbet jabłko-grejpfrut Sos czosnkowy z kalafiora (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1/2 kalafiora 2 ząbki czosnku sól himalajska świeżo zmielony czarny pieprz szczypta gałki

Kulinarne przygody Gatity
BEZA Z KREMEM KOKOSOWYM, GRANATEM I MARAKUJĄ 190

Pyszne, lekkie i nie za słodkie ciasto (a właściwie deser), które wprost rozpływa się w ustach. Na dość cienkim spodzie bezowym, z warstwą delikatnego kremu na bazie mleczka kokosowego i bitej śmietany. Z dużą ilością pestek granatu i odrobiną frużeliny z marakui, która świetnie przełamuje słodki smak bezy. Blat bezowy można upiec z 3-dniowym wyprzedzeniem. SKŁADNIKI BLAT BEZOWY

cool and minty

Proponowane wyszukiwania