najlepsze są śliwkowe. Latem na moim parapecie zawsze królują dwa słoje, ogórkowy i pomidorowy, ich zawartość wzbogaca moje letnie menu i wzmacnia odporność. Pomidory zjadam z białym serem na śniadanie, ale nadają się doskonale do zup i sosów. Kuskus z dodatkiem smażonej cebuli, złotych rodzynek i masy ziół natomiast smakuje tak dobrze, że może towarzyszyć tylko tak doskonałemu daniu
Słodki KompromisZapraszam Was na przepyszne placuszki bananowe. Przepis na te pancakesy znalazłam w Internecie. Tak mnie zaintrygował, że od razu go wypróbowałam. Sprawdził się znakomicie. Podałam je na niedzielne, leniwe śniadanie. Placuszki można serwować z różnymi dodatkami: miodem, syropem klonowym, sosem owocowym. Świetne są również bez dodatków. W takiej wersji saute lubię je najbardziej. Polecam. Składniki (na 6 placuszków
W mojej kuchniPyszne, puszyste naleśniki z lekką piernikową nutą. Nadziane kremowym twarożkiem i prażonymi jabłkami z cynamonem . Idealne na zimowe śniadanie :) szklanka mąki owsianej bezglutenowej szklanka soku owocowo-warzywnego (u mnie z buraków i jabłek) 1/4 łyżeczki przyprawy do piernika dobrej jakości 2 jajka łyżka oleju rzepakowego duże jabłko szara reneta (lub 2 mniejsze) 0/5 łyżeczki cynamonu 6-8 łyżek
Mienta blogOwsianka z bananem, jabłkiem i suszonymi śliwkami to proste, szybkie i jedno z najzdrowszych śniadań jakie możemy sobie podarować. Owsianka zawiera mnóstwo witamin, minerałów, błonnika do tego jest bardzo smaczna. Taka owsianka to doskonały pomysł na dobry początek dnia. składniki na 2 porcje 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych 1,5 szklanki mleka 2 łyżki miodu 1 banan
Smakowite DaniaDziś mam dla Was pomysł na prosty zdrowy kremowy serek kanapkowy. Często przygotowuję taki serek moim dzieciom. Uwielbiają go. Czasem w prostocie tkwi siła Spróbujcie. Do
Słodkie okruszkinaturalnym syropem klonowym, który można zastąpić np. syropem z agawy lub płynnym miodem. Pudding ze względu na swoje walory smakowe oraz odżywcze będzie doskonały także jako pierwsze bądź drugie śniadanie :) Składniki (na 4 porcje): 400 ml (puszka) mleka kokosowego 100 ml dowolnego mleka (np. sojowego, krowiego) – może być także sok ananasowy 4 czubate łyżki nasion chia 1 czubata łyżka
MyCookBook.pltakie wegańskie jedzonko! Zwłaszcza jeżeli to wspaniały kuskus, brokuły, wędzone tofu i sos BBQ. Bardzo prosty obiad, ale niesamowicie smaczny i zdrowy. Doskonale nadaje się też na większe drugie śniadanie. A i zróbcie sosik z przepisu, bo wyszedł na prawdę bardzo smaczny Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów
rabarbarowoWłoch na coś słodkiego. Nie będzie klasycznego tiramisu, które wszyscy tak uwielbiamy, ale będzie coś fajnego do chrupania, a mianowicie Sprelle . Są to słodkie, smażone przekąski idealne na drugie śniadanie albo sodki podwieczorek. Robi się je błyskawicznie i niesamowicie uzależniają! Gwarantuję, że będziecie chrupać jedno za drugim. Świetnie smakują oprószone cukrem pudem albo np. moczone w gorącej czekoladzie. Koniecznie
Ostra na Słodkokażdy jego dzień przynależy do kuchni z innego kraju. Znajdziemy tu dania tureckie, izraelskie, hawajskie, gruzińskie, hiszpańskie..., czyli tak naprawdę kolorową kuchnie z całego świata. Przepisy są podzielone na śniadania, obiady, przekąski, kolacje i desery. Książka jest okraszona przepięknymi i bardzo smakowitymi zdjęciami wykonanymi przez autorów "Jedz i pracuj". Przepisy, co jest bardzo ważne, nie są zbyt skomplikowane
Kulinarne przygody GatityWojciech Zieliński. Jest i kulinarny czarny charakter, którego gra Piotr Stramowski. Pomiędzy nimi dwie charakterne kobiety - grane przez Weronikę Książkiewicz i Joannę Jarłomowicz Przepisy to cztery działy - śniadania, dania od serca, dary morza i desery. Nieskomplikowane i nowoczesne. Bardzo kolorowe z pięknymi zdjęciami, bardzo apetycznie się prezentujące. Już kilka wybrałam do przygotowania w najbliższym czasie. Książka
kruche babeczkiłatwe w przygotowaniu, a nadziać możemy je czymkolwiek zechcemy:) Znakomicie smakują na ciepło a także na zimno - to ich dodatkowa zaleta. Na obiad i kolację, na przekąskę, drugie śniadanie i na imprezę - polecam! składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 40 g masła 100 ml wody nadzienie: 400 g mięsa mielonego duża cebulę 2 ząbki czosnku pęczek
6nieboBułki drożdżowe gościły na moim wigilijnym stole i zachwyciły gości. Bułeczki właściwie a nie bułki są mięciutkie, delikatne, nie starzeją się a idealnie nadają się na śniadanie czy kolację. Polecam gorąco, karnawał przed nami i spotkań towarzyskich wiele więc będą znakomitą przekąską. Bułki drożdżowe z pieczarkami, boczniakami i suszonymi pomidorami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemożna jeść różnorodnie, kiedy na talerzu brakuje mięsa. Myślę, że niektóre osoby w mojej rodzinie mają wrażenie, że pożywiam się codziennie trzema główkami sałaty… na śniadanie, obiad i kolację. A przecież wystarczy zajrzeć tutaj do mnie i przekonać się, że na jedzeniową nudę nie narzekam i moje dania są baaardzo urozmaicone. Uwielbiam jeść i uważam, że to właśnie
rabarbarowonajmniej i nie dałam rady zjeść go całego. Ale z kolei mojej Mamie smakował najbardziej 😃 Podsumowując , Farmerzy to świetna propozycja na zdrową, smaczną i szybką przekąskę, jako II śniadanie czy podwieczorek. Choć były dobre to chyba zostanę przy wersjach wcześniejszych, owocowo-orzechowych. Jakoś bardziej takie mi smakują. Oczywiście zachęcam do próbowania tych warzywnych i poznawania nowych smaków
Zdrowie na języku :P