Małdrzyki krakowskie 1634Dawno nie było Wypiekania na śniadanie, więc w ten weekend opcje były aż dwie. Ja zdecydowałam się na małdrzyki krakowskie, bo przy małym dziecku łatwiej je przygotować. Fajne, niezbyt słodkie twarogowe placuszki z pewnością zasmakują Waszym domownikom. Wypiekały ze mną: Różowa kuchnia Ewa w kuchni Moje domowe kucharzenie Życie zaczyna się w kuchni Ewa Szczepińska – zdjęcie FB Życie
Pasja Smaku
Kawowo owocowy deser dwuwarstwowy z chia 257Uwielbiam proste i szybkie desery. Dziś zapraszam Was na kawowo owocowy deser dwuwarstwowy z chia. Lekko, smacznie i prosto. Taki deser możecie zjeść również np. w formie drugiego śniadania. Spróbujcie. Składniki: 1 średnie banan 1 łyżeczka kawy zbożowej 1 łyżeczka ciemnego kakao (bez cukru) 180 g jogurtu brzoskwiniowego 1 łyżka nasion chia (u mnie od MyVita ) Przygotowanie: Banana rozgniatamy
Słodkie okruszki
Tebirkes - duńskie bułeczki maślane 232ramach Wypiekania na śniadanie można było upiec także bułeczki duńskie. Bułeczki są przepyszne, mocno maślane i znikają szybciutko. Ja swoje posypałam serem żółtym ale można także makiem, sezamem czy ziołami. Zapraszam na wspaniałe bułeczki. Tebirkes - duńskie bułeczki maślane. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Bezglutenowe muffiny ze śliwkami 160Rewelacyjne bezglutenowe muffiny ze śliwkami. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną.. Aromatyczne, puszyste i przepyszne. Idealne na weekendowe słodkie śniadanie lub podwieczorek. Banalne w wykonaniu, szybkie i smakowały wszystkim bez wyjątku. SKŁADNIKI: 210 g Mix per Dolci Nutri free (klik) 70 g mąki gryczanej 8 g bezglutenowego proszku do pieczenia 10 g sody oczyszczonej 120 g drobnego
Kuchnia bezglutenowa
Deser śliwkowy ala tiramisu 182lata z bezglutenowymi biszkoptami (użyłam Savoiardi Nutrifree) , cudownym musem śliwkowym i gęstym jogurtem. Deser , który można dowolnie modyfikować i np. zamiast biszkoptów użyć płatków owsianych i mamy pyszne, odżywcze śniadanie ;-) Warto spróbować póki jeszcze na straganach są śliwki. Polecam. SKŁADNIKI (na 2 porcje) ok. 400 g śliwek 300 g jogurtu greckiego 3-4 biszkopty bezglutenowe, lub dowolne ciastka
Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe racuchy z jabłkami 216Bezglutenowe racuchy z jabłkami - obłędnie dobre, delikatne, idealne! Smażone bez tłuszczu z dodatkiem jabłka i płatków owsianych sprawia, że to propozycja na zdrowe i przepyszne śniadanie lub podwieczorek. Ciasto można przechować przez noc w lodówce i rano smażyć racuszki. Zapewniam, że zakochacie się w nich od pierwszego kęsa! SKŁADNIKI na 2 porcje: 50 g mąki kukurydzianej drobnej
Kuchnia bezglutenowa
Chrupiące grzanki z corn flakes 257Czas na chrupiące i pełne energii śniadanie! Zapraszam! Składniki na 2 porcje. Składniki: 4 grube kromki chałki (może być wczorajsza) 20 g płatków corn flakes marki Lubella (pełnoziarniste) 1 jajko 2 łyżki mleka 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżeczka oleju kokosowego Przepis: Płatki kruszymy, tak aby można było użyć ich jako posypki. Kromkę chałki maczamy z obu stron
Emcia Pichci
Studzianina, studzienina, studzielina – kuchnia podkarpacka 217części mięsa, niewykorzystywanych do innych potraw i na stole pełniła rolę przystawki, albo zagryzki – jak kto woli. Jeśli goście nie zjedli wszystkiego jadło się ją z chlebem również na śniadanie lub kolację. Studzianinę przygotowuje się z mięsa gotowanego z kością w wywarze z niewielkim dodatkiem ziół i warzyw. Po ugotowaniu mięso oddziela się od kości, rozdrabnia i w szerokim
Trzeci talerz
BANANOWE PANCAKES Z SOLONYM KARMELEM I ORZECHAMI 223przepis na fantastyczne bananowe pancakes z solonym sosem karmelowym i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Takie bananowe pancakes są niesamowicie puszyste, delikatne i obłędnie pyszne! Są idealnym pomysłem na drugie leniwe śniadanie, słodki obiad albo kolację ( jeśli lubimy grzeszyć na słodko wieczorem! ). Gwarantuję, że jak spróbujecie jednego – zaraz sięgniecie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * proszek
Ostra na Słodko
Frittata z grzybami i cebulą 244Najważniejsze jest jak zaczniecie dzień! FRITTATA Z GRZYBAMI I CEBULĄ... Artykuł Frittata z grzybami i cebulą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Idealny omlet biszkoptowy 271Omlety biszkoptowe robiłam już wiele razy, ale do tych najlepszych doszłam dopiero niedawno metodą prób i błędów. Są banalnie proste w wykonaniu i mogą być szybkim sposobem na słodkie śniadanie, deser czy podwieczorek. Omlet możesz podać z dowolnym nadzieniem: bitą śmietaną, owocami, nutellą, dżemem, jogurtem, serkiem... Co dusza zapragnie. Od tego, co włożę do omletu, uzależniam ilość cukru - przy
Anioszek w kuchni
Czy przekąski to ZŁO? 221świadomość tego, że regularne spożywanie posiłków jest ważne, rosła! 85% uczniów spożywa niezdrowe przekąski. Czyli wszystko to, co dziecko dorwie za kieszonkowe w sklepiku, co dostanie w ramach śniadania z domu, a co jest często nafaszerowane cukrem albo solą, spulchniaczami i inną chemią. Bo przecież lepiej żeby zjadło 7daysa niż nie zjadło nic... lepiej żeby wypiło Playa niż
bistro mama
Tebrikes -duńskie bułki maślane 185Kolejna propozycja wspólnego wypiekania na śniadanie to duńskie bułeczki maślane tebrikes..Pyszne bułeczki ..najsmaczniejsze w dniu pieczenia. Rozczyn: 20 g drożdży 400 g letniego mleka 300 g mąki pszennej ciasto: 200 g mąki pszennej 50 g miękkiego masła 3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: 100 g bardzo miękkiego masła do posmarowania starty
Moje domowe kucharzenie
Pieczone ziemniaki z czosnkiem 586ziemniaki kilka razy przewrócić. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę jeszcze pieczemy przez 15-20 minut. Ziemniaki muszą się zarumienić. Artykuł Pieczone ziemniaki z czosnkiem pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
TEBIRKES duńskie bułeczki 193Wakacje dawno się skończyły i z lekkim poślizgiem na FB wróciło " Wypiekanie na śniadanie ". Na powitanie mieliśmy dwie propozycje do wyboru : 1. TEBIRKES duńskie bułeczki 2. Małdrzyki krakowskie Jako, że lubię drożdżowe wypieki padło na bułeczki. Zrobiłam w trzech wersjach : 1. z makiem 2. z żółtym serem 3. z żółtym serem i prażoną cebulką Muszę przyznać
Ewa w kuchni