Tebrikes -duńskie bułki maślane

Tebrikes -duńskie bułki maślane

Tebrikes -duńskie bułki maślane

Kolejna propozycja wspólnego wypiekania na śniadanie  to duńskie bułeczki maślane tebrikes..Pyszne bułeczki ..najsmaczniejsze w dniu pieczenia. Rozczyn:  20 g drożdży 400 g letniego mleka  300 g mąki pszennej ciasto:  200 g mąki pszennej 50 g miękkiego masła 3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: 100 g bardzo miękkiego masła do posmarowania starty ser lub mak do posypania [ złoty len] Drożdże rozpuścić w mleku ,dodać mąkę. Mikserem z końcówkami do ciast drożdżowych wyrobić ciasto (będzie dość r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.